Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Ruth M. Mestre i Mestre

  • 6 de juliol de 2022
Ruth M. Mestre i Mestre
Ruth M. Mestre i Mestre

Ruth M. Mestre i Mestre és professora de filosofia del dret i membre del Institut de drets humans de la Universitat de València, és especialista en Teoria Feminista del Dret i forma part de la European Network of Experts in the field of Gender Equality.

Recentment ha coordinat, al costat de S. Jonhsdotter l'informe FGM in Europe: An analysis of Court Cases, publicat per la European Commision-Directorate General-Justice (2016). Així mateix, ha sigut investigadora principal del Projecte Democràcia i participació política de les dones. Estudi crític comparat de noves anàlisis i estratègies, finançat pel Ministeri d'Igualtat, així com investigadora principal en l'estat espanyol del projecte DAPHNE- EURONET, finançat pel programa Daphne de la UE, per a elaborar plans d'acció contra les MGF.

Doctora en dret per la Universitat de València, màster en sociologia jurídica per l'Institut Internacional de sociologia Jurídica de Oñati i màster en teoria del dret per la Académie Européene de Théorie du Droit de Brussel·les. Ha sigut Marie Curie Fellow en el Centre for research in ethnic relations de la University of Warwick (UK). Ha participat en nombrosos projectes d'investigació en l'estat espanyol i en dos projectes Daphne (UE) sobre Mutilacions Genitals Femenines a Europa.

Des de 2006 forma part de l'equip docent i investigador que implementa l'educació jurídica clínica en la facultat de dret i és actualment Directora de la Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Universitat de València i vicepresidenta de la European Network of Clinical Legal Education (ENCLE).