Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Toya Vázquez Verdera

  • 6 de juliol de 2022
Toya Vázquez Verdera Càtedra Bretxa Digital de Gènere UV
Toya Vázquez Verdera

Toya Vázquez Verdera és Professora en el departament de Teoria de la Educació i secretària del programa de Doctorat de l'Institut d'Estudis de les Dones. Forma part de l'Associació per la coeducació.

La seua tesi doctoral “L'educació i l'ètica de la cura en el pensament de Nel Noddings” li ha permés aprofundir en temes d'educació amb perspectiva de gènere i ecofeminisme. En l'àmbit de la seua participació en iniciatives de la societat civil, podem ressenyar que ha col·laborat en activitats per a la formació de docents, associacions de mares i pares o participat en el projecte Pedagogia de les cures de la ONGD InteRed. 

En l'àmbit acadèmic actualment participa en tres projectes I+D+i, abordant els temes de 'aprendre a aprendre', l'alfabetització ecosocial i la sostenibilitat, i l'Aprenentatge-Servei.

Entre les seues publicacions més recents: "Universitat i sostenibilitat social des de l'ètica de la cura”; “Care Ethics in Universities: Beyond an Easy 'Add and Stir' Solution”; “Universities can be closer to the sustainability issues that motivate and concern people" o "Aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i xiquetes".