Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Xarrada Girls4STEM Professional especial 8M en col·laboració amb DataBeersVLC

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 23 de febrer de 2024

L'objectiu de l'esdeveniment és escoltar les xarrades de les nostres expertes STEM, mentres gaudim d'una beguda en un ambient distés.

Cartell 30é Data Beers

Un any més, i amb motiu del Dia Internacional de la Dona, hem organitzat una xarrada especial 8M en col·laboració amb el projecte Data Beers VLC. La xarrada tindrà lloc dijous que ve 7 de març de 2024 a les 19h en l'Octubre Centro de Cultura Contemporánea. Per a assistir presencialment es requerix registre en: Registre 30th Databeers VLC

En cas de no poder assistir, podràs gaudir l'esdeveniment en directe en el nostre canal de YouTube.

DataBeersVLC és la trobada de referència sobre ciència de dades a València des de 2016. Forma part de la comunitat sense ànim de lucre DataBeers, present en més de 20 ciutats de tot el món.

En esta xarrada ens acompanyaran les expertes:

  • Ariadna Fuertes. Professora Titular en l'àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial a Universitat de València. Participa en projectes multidisciplinaris en l'àmbit de les humanitats digitals i coordina el desenvolupament tècnic de les tres fases del projecte ASODAT.

    Xarrada: Revelant secrets del Teatre del Segle d'Or amb la màgia de les dades.
    En esta xarrada viatjarem al Segle d'Or espanyol a través una anàlisi de dades teatrals provinents de les bases de dades del projecte ASODAT. Explorarem com l'encreuament d'informació pot ajudar els investigadors a realitzar troballes o desentranyar misteris de les obres àuries, ocults en les dades aïllades però que poden emergir en aprofitar la potència de la informació digital.

  • Núria Zamorano. Doctora en Ingeniería Química, Ambiental i de Processos per la Universitat de València (2020). Part del Dpt. d'innovació d'Acciona, en la seua divisió Aigua com a Responsable de Projectes. Colabora amb la xarxa de joves Young Water Professionals, pertanyent a la International Water Association.

    Xarrada: Gota a gota o dada a dada?

    Núria ens explicarà com entro en contacte amb el Big data des de l'estudi microbiològic de sistemes de tractament d'aigües. També, donará a conéixer quins estudis s'estan desenvolupant en l'actualitat per a millorar la nostra capacitat operativa del cicle integral de l'aigua, aprofitant l'estudi massiu de dades. I ressaltar amb tot això, la importància de cuidar un recurs tan valuós i bàsic com l'aigua.

  • Susana Prieto. Enginyera Agrícola i Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments en la UPV. Directora d'Operacions en Celestica Valencia.

    Xarrada: Producció, Low Volume High Mix. Dades o màgia?
    Imaginarem un escenari en el qual fabricarem més de 1000 productes diferents d'aviònica, defensa, indústria, electromedicina i automoció. Amb lots des d'una unitat a milers en una setmana i grandàries des d'una poma a una nevera. I moltes més variables. Eixe escenari és el meu treball. El meu lema: Serà més divertit si és complicat. Us ho explique.

  • Celia Rodríguez. Graduada en ADE i amb anys d'experiència en cadena de subministrament, va canviar de rumb per a certificar-se com a Consultora de Distribución. Després de passar un temps en implantació d'ERP, va decidir passar al costat fosc i centrar els seus esforços en la Consultoria Comercial com a especialista de Sage X3 i analista agnòstica de necessitats per a sistemes de gestió.

    Xarrada: Veritat només hi ha una
    La intervenció mostrarà l'Impacte Economico que un ERP pot tindre en una empresa, gràcies a la gestió de la Dada Unico, percebut a través de l'evolució d'alguns dels indicadors més rellevants presents en qualsevol companyia.

Esta xarrada es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de l'ETSE-UV, el Vicerectorat d'Igualtat Diversitat i Polítiques Inclusives, la Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València. A més, compta amb el suport i finançament del Servei Valencià d'Ocupació  (LABORA) de la Generalitat Valenciana.

El projecte Girls4STEM té com a principal objectiu el foment de vocacions en les àrees STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, per les seues sigles en anglés) entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les xiques.

En la web del projecte és possible consultar més informació sobre els objectius i activitats de Girls4STEM. També podeu seguir-nos en xarxes socials:

Enllaç al web del projecte Girls4STEM

Enllaç al twitter de Girls4STEM

Enllaç a Instagram de Girls4STEM

Enllaç a facebook de Girls4STEM

Linkedin Girls4STEM

Enllaç a Youtube de Girls4STEM

mastodon