Logo de la Universitat de València Logo Càtedra DAM Gestió integral i recuperació de recursos de l'aigua residual Logo del portal

Un estudi sobre l'aplicació de la electrodiàlisi en el sector de les aigües residuals, premi de la Càtedra DAM

  • 20 de desembre de 2022
Image de la noticia

El TFM de Carlos Mateo ha analitzat els potencials beneficis i limitacions d'aplicar el procés de electrodiàlisi per a la concentració dels nutrients presents en l'efluent d'un reactor anaerobi de membranes.

L'estudi ha sigut dirigit pels investigadors del grup CALAGUA de la Universitat de València, Jordi Carrillo y Patricia Ruiz.

El Comité de Valoració de la V Edició dels Premis de la Càtedra DAM al millor Treball Acadèmic en el “àmbit de la gestió integral i recuperació de recursos de l'aigua residual”, ha acordat atorgar el premiConsuelo Marí” en la modalitat de Treball Final de Màster a Carlos Mateo Defez.

El TFM de Carlos Mateo demostra que la electrodiàlisi pot erigir-se com una tecnologia “viable i competent en el camp de les aigües residuals”.  

Per a això, analitza els potencials beneficis i limitacions d'aplicar el procés de electrodiàlisi per a la concentració dels nutrients presents en l'efluent d'un reactor anaerobi de membranes amb dos objectius: obtindre un corrent diluït que complisca amb els límits d'abocament i, d'altra banda, generar un corrent concentrat ric en nutrients per a la seua posterior recuperació.

 “La pressió generada sobre els recursos naturals està incentivant el viratge cap a una societat més sostenible basada en els principis de l'Economia Circular. Per això, és necessari concebre les aigües residuals com una font d'altres recursos com a energia, nutrients i altres productes de valor afegit i és el que busquem en aquest treball”, afirma l'estudiant guardonat.

El TFM "Estudi del procés de electrodiàlisi per a la concentració dels nutrients presents en l'efluent d'un reactor anaerobi de membranes", ha sigut dirigit pels investigadors del grup CALAGUA de la Universitat de València, Jordi Carrillo i Patricia Ruiz.

 

Imatges: