Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

La prospecció sociolingüística en l'àmbit del català

  • 26 d’octubre de 2020
cartell de la jornada

Dimarts 27 d'octubre de 2020, la Càtedra de Drets Lingüístics va celebrar, amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, el seminari 'La prospecció sociolingüística en l'àmbit del català. In memoriam Antoni M. Badia i Margarit, en el seu centenari'.

Atesa la situació sanitària, aquest seminari es va realitzarà com a seminari en línia. Després de la inauguració a càrrec de Rafael Castelló, director de la Càtedra de Drets Lingüístics, es llegiren les ponències següents:

  • Natxo Sorolla, professor de Sociologia a la Universitat Rovira i Virgili i investigador de la Xarxa CRUSCAT de l'Institut d'Estudis Catalans;
  • Rosa Calafat, professora del Departament de Filologia
    Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears, i
  • Antoni Mas, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant.

El professor Miquel Nicolàs, del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, va fer la cloenda del seminari.

Aquest seminari commemorava els 100 anys del naixement d'Antoni Maria Badia i Margarit, filòleg i lingüista, un eminent especialista en història de la llengua i gramàtica catalana i doctor 'honoris causa' per la Universitat de València des de l'any 2003.

Imatges: