Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

Ana Belén Galán Sánchez, premi Carme Miquel al millor TFM 2022

  • 13 de febrer de 2023
Ana Belén Galán Sánchez

Ja s'ha publicat la concessió dels premis Carme Miquel als millors treballs en el camp dels drets lingüístics.

Ana Belén Galán Sánchez ha estat guardonada amb el Premi Carme Miquel al millor treball de fi de màster.

El títol del treball de fi de màster premiat és: «El parlisme i la discriminació lingüística de persones al·lòfanes: una investigació-acció en un centre d'ensenyament secundari».

La immigració ha provocat diversos canvis en l’àmbit educatiu i, tot i que la diversitat cultural i lingüística que s’ensenya a les aules és enriquidora, els prejudicis i els estereotips que la societat crea respecte a les persones immigrants influeixen en els adolescents i l’alumnat al·lòfon pot patir rebuig a causa de les dinàmiques que se generen i acaben derivant en una inadaptació cultural dins del centre educatiu.

En este TFM, l’autora se centra en este tipus de discriminació vinculada a l’accent i coneguda com hablismo, o accentism, en anglès; i tracta d’esbrinar si este factor o la fora de parlar de l’alumnat al·lòfon pot provocar cert rebuig per part de l’alumnat local.

Els premis Carme Miquel tenen com a objectiu la promoció d'estudis dels drets lingüístics d'usuaris de llengües minoritzades, així com la garantia i la materialització real d'aquests drets.