Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

La Càtedra Drets Lingüístics participa en la Fira del Llibre de València 2023

  • 25 d’abril de 2023
Llibre

El dimarts 2 de maig la Càtedra estarà present en la Sala Museu 2, on Vicenta Tasa moderarà el debat “Les llengües als EEUU: entre la persecució i la resistència”.

El dimarts 2 de maig Vicenta Tasa, co-directora de la Càtedra, moderarà el debat “Les llengües als EEUU: entre la persecució i la resistència” en el marc de la Fira del Llibre de València. L’acte serà presentat per Àngels Gregori, escriptora i directora de la Poefesta i tindrà lloc a les 19.15h en la Sala Museu 2. Comptarà amb la participació de Yuri Herrera, Dejanira Álvarez i José Higuera.

Yuri Herrera és llicenciat en Ciències Polítiques per la UNAM, i especialitzat en Escriptura Creativa. És autor de les premiades novel·les: “Trabajos del Reino”, “Otras voces, otros ámbitos”, i “La transmigración de los cuerpos”. Actualment és professor associat a la Universitat Tulane de Nova Orleans.

Dejanira Álvarez és coordinadora general de l’arxiu, biblioteca i de la Fira del Llibre de la ciutat de Nova York, tres iniciatives que pertanyen a el Instituto de Estudios Mexicanos de CUNY; i entre d’altres, ha impulsat la creació de FILMINIST, el primer festival de cine per a dones de la industria de Mèxic, i ha dirigit la comunicació d’esdeveniments esportius i culturals de renom, com el primer campionat mundial de Superenduro de Mèxic.

Per últim, José Higuera López, director de The CUNY i de la Fira del Llibre de NYC, ha desenvolupat una gran tasca a l’hora de col·laborar amb l’estudiantat mexicà i mexicà-americà i ajudar-los a moure’s per l’àmbit acadèmic. També s’ha centrat en treballar amb institucions i comunitats locals per ampliar les possibilitats i teixir aliances amb universitats mexicanes.