Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

La Càtedra de Drets Lingüístics presenta una publicació sobre el compliment de la carta europea de les llengües regionals o minoritàries

  • 27 de març de 2023
Portada de la publicació

Aquest treball del catedràtic de la Universitat de Vigo Fernando Ramallo, escrit en llengua gallega, aprofundeix en els processos de minorització lingüística i les interaccions entre llengua-política-societat.

La Càtedra de Drets Lingüístics publica “O cumprimento da carta europea para as linguas rexionais ou minoritarias”, un llibre escrit per Fernando Ramallo, catedràtic de Lingüísitca Xeral en la Universidade de Vigo, en què aprofundeix en els processos de minorització lingüística i les interaccions entre la tríada llengua-política-societat, així com les seues conseqüències. El llibre es divideix en sis parts, i emfasitza el cas de l’Estat espanyol així com les possibilitats derivades de les noves ratificacions de la Carta.

L'autor estableix una classificació de les llengües minoritzades els Estats de les quals ratificaren la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries a partir d’una anàlisi de les conclusions recollides als informes de seguiment elaborats pel Comité d’experts/es. Per a aconseguir-ho, se centra en el concepte de minoria lingüística així com l’exploració de la vessant, no només quantitativa, sinó també qualitativa, per desemmascarar els processos al darrere i proposar accions que col·laboren en la superació d’esta condició de minorització per part de les condicions materials hegemòniques.