Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Drets Lingüístics Logo del portal

LA CÀTEDRA REALITZA UN CURS A LA 36É UNIVERSITAT D'ESTIU DE GANDIA

  • 18 de juliol de 2019

La Càtedra de Drets Lingüístics va participar en l’organització de la Universitat d’Estiu de Gandia impartint un curs anomenat “Drets Lingüístics i organització territorial de l’estat: jerarquia o seguretat”. El curs es va celebrar el dijous 18 i el divendres 19 de juliol de 2019.

Cartell de la jornadaEn aquest curs van participar ponents com el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, Javier Pérez Royo on va tractar el trencament de la constitució territorial i la crisi de la democràcia espanyola.

També va participar el professor de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant i exconseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz Ramos qui va presentar la proposta valenciana de reforma de la Constitució Espanyola.

Per últim, Vicenta Tasa Fuster, professora de Dret Constitucional de la Universitat de València i directora de la Càtedra de Drets Lingüístics, també va participar explicant la definició dels drets lingüístics i les seues conseqüències en l'actualitat.


Per finalitzar, Eva Pons Parera, professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, va realitzar la conferència sobre el reconeixement dels drets lingüístics en estats complexos. Es va concloure l'acte amb la conferència d'Anselm Bodoque Arribas, professor de Ciències Polítiques a la Universitat de València, sobre les polítiques públiques com a materialització de drets i gestió dels conflictes.

Podeu veure en aquest enllaç un breu resum sobre el curs "Drets Lingüístics i organització territorial de l'estat: jerarquia o seguretat"

Imatges: