Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia del bé comú Logo del portal

L'estudi Economies transformadores i cooperativisme

  • 9 d’abril de 2018
estudi

L’estudi Economies transformadores i cooperativisme, encarregat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, planteja les oportunitats i riscos per al cooperativisme de treball en relació a l'economia feminista, solidària, del bé comú, col·laborativa i circular.

L'estudi Economies transformadores i cooperativisme ha estat elaborat per Alternativas Económicas i s’estructura en cinc capítols, que descriuen les economies transformadores una per una. Cada capítol analitza la relació d’aquestes economies amb el cooperativisme, identifica actors existents i, molt especialment, espais de col·laboració i oportunitats de mercat.

Partint de la tesi que les economies transformadores responen a una demanda social que les empeny a créixer, l'estudi estableix que els vincles amb el cooperativisme hi són des dels valors comuns i la voluntat transformadora compartida. El cooperativisme és, doncs, un element comú a l'economia feminista, solidària, del bé comú, col·laborativa i circular. Des d’aquesta perspectiva està ben situat per generar aliances amb totes elles i contribuir a transformar l'economia posant les persones primer. L’estudi també descriu els riscos de perdre rellevància davant l’auge de les economies transformadores, entre elles l'Economia del Bé Comú.

Llegir estudi