Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

Curs d'extensió: Drets dels consumidors i usuaris de serveis essencials, per la Càtedra Jean Monnet SIEGE

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Lourdes Aguilera Bermudez
  • 31 de juliol de 2023
Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial

[Curs 20h., 2oct.-6nov., doble modalitat presencial i online]. La Càtedra Jean Monnet Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial (SIEGE) ofereix aquest curs gratuït i amb certificat de mà de la seua directora, Mª Jesús García García.

Aquest curs d'extensió universitària tindrà lloc des del dilluns 2 d'octubre fins al dilluns 6 de novembre de 2023 en la Facultat de Dret UV (Campus de Tarongers), en horari de 16:30h a 20:30h de la vesprada. Així mateix, es pot assistir en modalitat online mitjançant Zoom.

Els dies concrets de classe seran: 2, 16, 23, 30 d'octubre i 6 de novembre.

El curs serà gratuït i al final del mateix s'expedirà certificat acreditatiu. El curs està finançat per fons europeus i s'inscriu en el marc de la Càtedra Jean Monnet Services of general econòmic interest in the framework of social and territorial cohesion (101047166 - SGEI-EU).

Està destinat al públic general, així com a estudiants i professionals del Dret que tinguen interés en aquesta matèria.

OBJECTIUS

Es proporcionaren eines als destinataris per a reconéixer i defensar els seus drets com a usuaris i consumidors, o per a actuar en nom dels consumidors i usuaris en la defensa dels seus drets.

PROGRAMA

  1. Els Serveis essencials. Concepte.
  2. Drets dels ciutadans de serveis essencials.
  3. Reclamacions i sistemes per a la resolució de conflictes dels usuaris de Serveis essencials.
  4. Estudi específic de les peculiaritats per sectors.

Els consumidors estan en el cor del mercat únic en la seua qualitat d'actors clau per al creixement econòmic. Des d'aquesta perspectiva, queden sotmesos i emparats per la legislació de consum d'àmbit comunitari. Des de fa anys, la Unió Europea ve també promovent els drets dels consumidors des d'un punt de vista independent del Dret de la competència.

Cartell del curs d'extensió càtedra jean monnet siege uv

María Jesús García, directora de la Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial (SIEGE), és professora titular de Dret Administratiu en la Universitat de València i Doctora en Dret. Ha estat professora convidada en la Universitat d'Harvard en 2017 i membre del Real Col·legi Complutense a Harvard, institució de la qual va rebre una beca per a realitzar una estada d'investigació. Ha impartit seminaris i conferències tant en la Universitat d'Harvard, com en universitats europees. En 2019 ha rebut el premi Blas Infante d'Estudi i Investigació sobre Administració i Gestió Pública pel seu treball sobre l'elaboració de normes a la Unió Europea. També en 2019 ha sigut finalista del premi del Centre Estudis Financers, modalitat Dret Constitucional i Administratiu pel seu article "El sistema electoral europeu: quan el tot no equival a la suma de les parts".

La Càtedra Jean Monnet Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial té com a fi ensenyar, investigar, crear xarxes, publicar, i crear i organitzar activitats de difusió que servisquen per a donar a conéixer la importància de determinades activitats econòmiques qualificades per la seua rellevància per a satisfer necessitats públiques, així com per la seua repercussió en la cohesió social i territorial de la Unió Europea i dels seus ciutadans. Amb el terme SIEGE la UE pretén donar cabuda a les diferents tècniques utilitzades en diferents països europeus per a proporcionar béns o serveis essencials a la seua ciutadanaia i fer-los compatibles amb les normes que regeixen el mercat interior i el principi de lliure competència.