Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Luis Amigó Logo del portal

El projecte DAP 360º es reuneix amb el Ministeri de Drets Socials

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 20 de febrer de 2023
Equip investigador
Equip investigador

El passat 14 de febrer de 2023 l'equip investigador del Projecte DAP 360 de la Càtedra Luis Amigó -d'esquerra a dreta: Paula Samper (Dept. Psicologia Bàsica), María Vidal (IRTIC-UV), José Manuel Tomás (Dept. Metodologia de les CC.CC) i Jose Javier Navarro Pérez (Dept. Treball Social i SS.SS i Director de la Càtedra Luis Amigó), juntament amb Dario Martin (Director de Projectes de la Fundació Amigó) i Rafael Yagüe (Director General de la Fundació Amigó), es van reunir amb Lucia Losoviz, Directora General de Drets de la Infància i Adolescència del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, per a presentar l'eina.

La reunió, que va transcórrer en un ambient de cordialitat, va permetre a la Directora General conéixer de primera mà les virtuts de l'instrument. Es va mostrar interés i va mantindre el seu compromís per incorporar l'eina a un grup d'Innovació Digital que part de l'Observatori de la Infància i que com a prova pilot s'està desenvolupant amb diferents autonomies de l'Estat.

Així mateix, tant la directora general com el tècnic que la va acompanyar van plantejar la possibilitat que l'eina fora presentada a les diferents autonomies, ja que l'avaluació del risc és actualment una preocupació per a les diferents administracions i una necessitat per a assegurar la seguretat jurídica dels professionals en la presa de decisions.

 

Determinants d’Atenció Primerenca 360º (DAP 360º) és un projecte de la Càtedra Luis Amigó UV que té com a objectiu aportar avanços d'investigació per al desenvolupament d'una eina diagnòstica, per a l'avaluació de risc i desprotecció en la infància i adolescència atesa des de qualsevol àmbit d'atenció i intervenció amb xiquetes, xiquets i adolescents (NNA). D'aquesta manera, es podrà garantir tècnicament, objectivar, homogeneïtzar i agilitar els processos de valoració i presa de decisions des de l'administració competent, tenint com a fi última l'interés superior de la infància i adolescència, a partir de l'elaboració d'un instrument amb indicadors que contemplen risc i desprotecció en NNA i les seues famílies i/o entorn.