Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Luis Amigó Logo del portal

El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïts pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

El responsable de continguts del documental Quo vadis, cánnabis? Substància, consums i informació, José Javier Navarro, director de la Càtedra Luis Amigó i professor del Departament de Treball Social i Serveis Socials UV, qui ha explicat que el cànnabis és la droga més consumida a nivell mundial, ja que el 21,7% de la població l'ha consumida alguna vegada en la vida. A Espanya la xifra s'eleva al 35,3% i el col·lectiu on s'observa una major prevalença de consum de cànnabis és al dels joves de 15 a 24 anys. El documental Quo vadis, cànnabis? pretén “informar especialment els adolescents que ja són consumidors de cànnabis sobre els efectes físics i psíquics del consum d'aquesta substància; més que previndre de manera general el consum, aquest documental tracta d'evitar l'abús i la dependència del cànnabis en aquesta franja d'edat”.

El documental es va presentar el 8 de novembre de 2019 de mà de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, així com José Javier Navarro, director de la Càtedra Luis Amigó, en la Facultat de Geografia i Història. Va estar present també Paco Alós, director de Relacions Institucionals i Responsabilitat Social de Caixa Popular, entitat col·laboradora d'aquest projecte documental.

Docufòrum, un programa pluridisciplinari i transmediàtic

Docufòrum és un format audiovisual impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians.