Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

Avaluació i maduresa del model jurídic europeu sobre protecció de dades

  • 20 de juny de 2022
Imatge de la ponència

Ponència del professor Ricard Martínez M. en la Cybersecurity Week Conference organitzada per la Universitat de Santiago de Xile.

El director de la Càtedra Privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València, Ricard Martínez M., va participar en el primer dia de la Cybersecurity Week Conference 2022 realitzada a Santiago, Xile, el 20 de juny de 2022.

En l'ocasió, va compartir la conversa Protecció de Dades en LATAM i Com Accelerem el Pas en les Organitzacions amb les expertes en protecció de dades i acadèmiques Jessica Matus, Miriam Padilla i l'acadèmic de la Universitat de Santiago de Xile, Leocadio Marerro, expert en ciberseguretat.

En la seua ponència, el professor Martínez, va entregar un diagnòstic del model jurídic europeu sobre protecció de dades. Va dedicar la primera part a la revisió històrica del procés d'incorporació en la legislació europea del dret a la protecció de les dades personals. Després, l'acadèmic va revisar les normes fonamentals en aquesta matèria, a saber, el Reglament General de Protecció de Dades, Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals (o Reglament sobre l'Ús de Dades Personals), la Data Governance Act i, en fase de tramitació, la ePrivacy Regulation, i les regulacions en matèria d'Intel·ligència Artificial, de l'Espai Europeu de dades de Salut Digitals i de Serveis Digitals.

El registre del panell Protecció de Dades en LATAM i Com Accelerem el Pas en les Organitzacions s'inicia en el minut 14’55’’.