Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

Congrés sobre Privacitat i Protecció de Dades

  • 24 de juliol de 2017
Congrés Privacitat i Protecció de Dades. Programa de conferències

Cada dos anys es generen més dades que en tota la història de la humanitat. Avui quasi tot el que fem deixa una petjada d'informació: els nostres desplaçaments, un comentari compartit en una xarxa social, una opinió en un blog, un pagament amb targeta de crèdit, el nostre ús d'energia per citar solament alguns.

El Big Data i el Cloud estan reduint significativament el seu cost generant noves oportunitats de negoci i millores per a la societat a les quals aquesta no pot ni deu renunciar. Des de la perspectiva dels ciutadans també s'està innovant perquè, d'una banda, puguen exercir els drets amb un major control sobre les seues dades, i per una altra, gaudisquen de noves formes de satisfer les seues necessitats o desitjos (i-health, transport, allotjament,...). 
 
D'altra banda tenim ja el Reglament Europeu en matèria de protecció de dades i el seu reglament (RGPD) que canvia les normes, les obligacions i el règim sancionador alhora que el nou Reglament sobre Privacidad ePrivacy està ja a punt d'aprovar-se en instàncies Europees. Quasi tot està per fer i el termini que tenen les organitzacions per a adaptar-se al nou reglament acaba al maig de 2018.
 
La societat basada en les dades planteja nous reptes que han de ser abordats des de diferents perspectives. En definitiva, s'ha de trobar un equilibri sostenible en el qual es garantisquen els drets i es promocione la innovació tecnològica en un marc de convivència social que inspire un desenvolupament compromès amb l'ésser humà.
 
Raons regulatòries, econòmiques, tecnològiques i d'oportunitat fan imprescindible celebrar un Congrés en Privadesa en enguany 2017: CDP-2017
 
La Privadesa i el tractament de les Dades personals estan obrint noves oportunitats per a l'ocupació, la innovació i el desenvolupament professional per açò aquesta cita no te l'has de perdre.