University of Valencia logo Logo del portal

 • Docencia

List of publications

Search result58 results

 • Las empresas con consejo de administración, más viables.

  (2019). Article

 • Representative picture of the publication

  Les empreses familiars davant el desafiament del creixement .

  (2019). Recurs electrònic

  La grandària empresarial és una de les assignatures pendents de les Empreses Familiars, tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana. Deixant a un costat les microempreses (que representen un 66,1% del total de les empreses valencianes), solament un 1,5% de les empreses familiars valencianes aconsegueix la dimensió de gran empresa, i un altre 12,5% el de mitja empresa. No obstant açò, aquestes xifres ascendeixen al 14,8% i al 33% respectivament en les empreses no familiars. Aquestes xifres tenen conseqüències rellevants. Segons l'Observatori GECE, les empreses més grans aconsegueixen millors taxes de supervivència, ofereixen millor rendibilitat, paguen millors salaris i es doten de...

  La grandària empresarial és una de les assignatures pendents de les Empreses Familiars, tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana. Deixant a un costat les microempreses (que representen un 66,1% del total de les empreses valencianes), solament un 1,5% de les empreses familiars valencianes aconsegueix la dimensió de gran empresa, i un altre 12,5% el de mitja empresa. No obstant açò, aquestes xifres ascendeixen al 14,8% i al 33% respectivament en les empreses no familiars. Aquestes xifres tenen conseqüències rellevants. Segons l'Observatori GECE, les empreses més grans aconsegueixen millors taxes de supervivència, ofereixen millor rendibilitat, paguen millors salaris i es doten de mecanismes de govern més desenvolupats per a afrontar els processos de successió amb millors probabilitats d'èxit. A més, les empreses de major dimensió són les principals responsables de la generació d'ocupació i valor en l'economia, inverteixen més en tecnologia i coneixement i tenen millors nivells de competitivitat. Quins aspectes limiten o faciliten el creixement en el cas de les empreses familiars? Com es poden abordar amb èxit aquests processos? En aquest desdejuni, proposem un diàleg amb representants de dues empreses familiars que han afrontat amb gran èxit importants processos de creixement: Grup Alimentari Citrus i Grup Gimeno. De la mà de Joaquín Ballester i Myriam Gimeno coneixerem les experiències d'aquests dos grups i abordarem els avantatges que reporta l'aposta pel creixement, els reptes que ha d'afrontar la família empresària, les diferents alternatives estratègiques que poden utilitzar-se, o els aspectes interns que poden facilitar o obstaculitzar l'orientació cap al creixement.

  Read moreHide
 • Representative picture of the publication

  Proyecto STEP: El 70% de las empresas familiares no tiene un plan formal de sucesión, pero las dirigidas por CEOs de la generación millennial ven el futuro de un modo muy diferente.

  Cátedra de Empresa Familiar

  (2019). Recurs electrònic

 • Representative picture of the publication

  Clave 04/2019. Crece 1,8 puntos el porcentaje de empresas familiares valencianas que logran situarse entre las más competitivas de España.

  Cátedra de Empresa Familiar

  (2019). Recurs electrònic

 • Representative picture of the publication

  Informe 4/2019: EVOLUCIÓN DE LA COMPETITIVIDAD DE LAS EMPRESAS VALENCIANAS: TENDENCIAS Y FACTORES ASOCIADOS.

  Cátedra de Empresa Familiar

  (2019). Recurs electrònic

 • Representative picture of the publication

  Programa del curs d'Ocupació i Desenvolupament Professional en l'Empresa Familiar (1ª Edició)..

  Cátedra de la Empresa Familiar

  (2019). Recurs electrònic

  El 08 de novembre de 2019 comença la primera edició del curs d'Ocupació i Desenvolupament Professional en l'Empresa Familiar, aquest curs és la nova iniciativa de l'Empresa Familiar, juntament amb l'oficina UVEMPLEO. L'objectiu del curs és per a millorar els processos d'empleabilidad dels estudiants en les empreses familiars, tenint en compte que les empreses familiars representen el 66% de l'ocupació a Espanya (Instituto de la Empresa Familiar 2015). El coneixement d'aquestes realitats permetrà que els professionals del demà tinguen millors competències i habilitats per a contribuir a la competitivitat i a la continuïtat de les empreses familiars, bé siga com a membres de famílies...

  El 08 de novembre de 2019 comença la primera edició del curs d'Ocupació i Desenvolupament Professional en l'Empresa Familiar, aquest curs és la nova iniciativa de l'Empresa Familiar, juntament amb l'oficina UVEMPLEO. L'objectiu del curs és per a millorar els processos d'empleabilidad dels estudiants en les empreses familiars, tenint en compte que les empreses familiars representen el 66% de l'ocupació a Espanya (Instituto de la Empresa Familiar 2015). El coneixement d'aquestes realitats permetrà que els professionals del demà tinguen millors competències i habilitats per a contribuir a la competitivitat i a la continuïtat de les empreses familiars, bé siga com a membres de famílies empresàries, o bé com a professionals aliens a la propietat que sàpien recolzar els processos de millora amb el suficient nivell d'empatia amb el projecte familiar.

  Read moreHide
 • Representative picture of the publication

  Lliçons pràctiques de gestió en l'empresa familiar: Els casos de Regne Unit, Àustria i Hungria..

  Cátedra de la Empresa Familiar

  (2019). Recurs electrònic

  Dijous passat 03 d'Octubre, va tenir lloc la III Jornada Empreses Familiars en el Món III, organitzada per la Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat de València amb el títol: “Lliçons pràctiques de gestió en l'empresa familiar: Els casos de Regne Unit, Àustria i Hungria”. Durant l'esdeveniment, els professors Claire Seaman (Regne Unit), Hermann Frank (Àustria) i László Radácsi (Hungria); i els empresaris Soledat Berbegal (Consellera i Directora de Reputació de Marca d'ACTIU), Francisco Segura (President i Conseller Delegat. Grup Segura) i Ángela Paredes (Consellera Delegada. W&H Ibèrica) van traslladar als assistents la seua experiència de com afrontar el Brexit des de la resiliència...

  Dijous passat 03 d'Octubre, va tenir lloc la III Jornada Empreses Familiars en el Món III, organitzada per la Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat de València amb el títol: “Lliçons pràctiques de gestió en l'empresa familiar: Els casos de Regne Unit, Àustria i Hungria”. Durant l'esdeveniment, els professors Claire Seaman (Regne Unit), Hermann Frank (Àustria) i László Radácsi (Hungria); i els empresaris Soledat Berbegal (Consellera i Directora de Reputació de Marca d'ACTIU), Francisco Segura (President i Conseller Delegat. Grup Segura) i Ángela Paredes (Consellera Delegada. W&H Ibèrica) van traslladar als assistents la seua experiència de com afrontar el Brexit des de la resiliència i la capacitat d'adaptació. També van destacar la importància de la sostenibilitat, la digitalització, la globalització i la internacionalització com a aspecte clau que les empreses familiars han d'afrontar. Així mateix, van posar èmfasi en el repte d'equilibrar les expectatives de la família propietària i les necessitats de negoci.

  Read moreHide
 • Representative picture of the publication

  ¿Qué aportan las Family Offices a las familias empresarias?.

  (2019). Recurs electrònic

  Dijous passat 26 de setembre, va tenir lloc un nou desdejuni de la Càtedra d'empresa Familiar de la Universitat de València amb el títol: : “¿Qué aportan las Family Offices a las familias empresarias?” Durant l'esdeveniment, els empresaris Santiago Royo (CEO d'Invext Corporation), Elena Lis (Directora General del grup Pizarro Doce) i Raúl Aznar (Soci Director d'Aznar Patrimonio) van traslladar als assistents la seua experiència en la creació, engegada i desenvolupament d'una oficina familiar dedicada a gestionar i preservar el patrimoni de les seues famílies empresàries.

 • Representative picture of the publication

  Clave 03/2019: Las empresas valencianas más longevas son las más activas en exportación, situándose 16 puntos por encima de sus equivalentes a nivel nacional .

  Cátedra de Empresa Familiar

  (2019). Recurs electrònic

 • Representative picture of the publication

  Informe 03/19: LA ACTIVIDAD INTERNACIONAL DE LAS EMPRESAS VALENCIANAS Y SU RELACIÓN CON LA COMPETITIVIDAD.

  Cátedra de Empresa Familiar

  (2019). Recurs electrònic

 
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy