Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Alumni UV estrena activitats en octubre amb la celebració del desè aniversari del Club de Lectura Quijote

  • Fundació General UV
  • 3 d’octubre de 2023
Reunió del Club de Lectura al Rector Peset

Alumni UV ha programat per a aquest mes d’octubre tres activitats per a encetar el curs 2023-2024, posant l’accent en la literatura i la descoberta del nostre patrimoni històric-natural. Els clubs de lectura QUIJOTE, que celebra 10 anys de vida, i TIRANT obriran la primera quinzena, i una visita a l’entorn natural de El Puig de Santa Maria, el dia 28, centrarà la proposta cultural del mes.

El termini d’inscripcions ja està obert al web d’Alumni UV per a la visita per la marjal i la costa de El Puig de Santa Maria. Sota la guia de l’Alumni Julio Samuel Badenes, doctor en Filosifia per la Universitat de València, investigador històric i cronista oficial del Puig de Santa Maria, guiarà a les persones participants en una visita amb l’objectiu de conèixer, respectar i posar en valor el patrimoni històric-natural d’aquest paratge. 

L’activitat té un preu de 15 euros per a membres d'Alumni UV Premium, 20 euros per al públic general i 15 euros  per a menors de 18 anys acompanyants. El tiquet inclou l’autobús i l'assegurança nominativa per a les persones inscrites.

10 anys del Club de Lectura QUIJOTE

La Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau acollirà la primera trobada del Club de Lectura en castellà QUIJOTE, ocasió per a celebrar el desè aniversari d’aquest grup lector. ‘Cuando ya no quede nadie’, primera novel·la d’Esther López Barceló, protagonitzarà el primer club de la temporada aquest dimarts, 3 d’octubre, en el seu horari habitual. La trobada comptarà amb la presència de l’autora. 

López Barceló és escriptora i divulgadora cultural; també ha col·laborat com a columnista i crítica literària en diferents mitjans de comunicació. Llicenciada en Història i especialitzada en Arqueologia, ha estat voluntària en diverses exhumacions de foses comunes. Amb ‘Cuando ya no quede nadie’ l’autora desplega una escriptura i uns personatges a través dels quals dissipa la boira que va cobrir durant lustres els moments més durs de la Dictadura. 

TIRANT i la família en l'ombra de William Shakespeare

Seguint amb les activitats de foment de la lectura, el dia 16 tindrà lloc, també a la Sala Gonzalo Montiel de La Nau (18 hores) la sessió literària que reuneix el segon dilluns cada dos mesos el Club de Lectura en valencià TIRANT. Amb la direcció de Joan Lloret s’endinsarà en l’obra ‘Hamnet’, de Maggie O’Farrell, una història que posa l’accent en la família ignorada del Bard d’Avon William Shakespeare, on a través de l’observació detallada de la vida quotidiana ofereix una visió del paper de la dona de l’època.

Consulta la programació completa d’Alumni UV ací