Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

Beatriz Fernández Aucejo

Natural de Paiporta, és diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de València, llicenciada en clarinet pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, titulada professional en piano pel Conservatori Professional de Música de Torrent, llicenciada en Direcció d’Orquestra de Vents per la por la Associated Board of the Royal Schools of Music (Regne Unit) i llicenciada en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música “Manuel Massotti Littel” de Múrcia.

Ha estat al capdavant de diverses orquestres nacionals i internacionals, entre les quals cal destacar la  Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein,  l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, l’Orquestra de València, la Mendelssohn Symphonia Orchestra and EuropaChorAkademie, l’Orquestra del Festival Internacional de Música de Cancún,  l’Orquestra Simfònica Joventuts Musicals de Calahorra,  l’Orquestra del Conservatori Cherubini de Firenze, l’Orquestra de l’FSMCV, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, la  Jove Orquestra Simfònica de Galícia i l’Orquestra del Conservatori Superior “Massotti Littel” de Múrcia, entre altres.

Va ocupar la plaça de directora assistent amb els mestres Cristóbal Soler i Manuel Galduf en la Jove Orquestra de l’FSMCV, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, respectivament, i fou titular de l’Orquestra de la Unió Musical de Llíria i l’Orquestra de l’Ateneu Musical del Port de València, on és directora d’honor.

Dins de la seua trajectòria professional, ha sigut convidada a dirigir agrupacions de banda de la talla de la Republic Korean Navy Band, la Banda Simfònica Municipal de Madrid, la Banda Municipal de Barcelona, la Municipal de Santiago de Compostel·la i la Banda Municipal de Palma de Mallorca, entre altres.

Ha sigut directora titular de la Societat Musical La Lira de Vilafamés (Castelló), l’Associació Cultural Allegro de València, la Societat Musical “l’Artesana” de Catarroja i la Unió Musical de Carlet, amb les quals ha obtingut quatre “mencions d’honor” en els diversos certàmens en  què ha participat.  

Cal destacar també la titularitat, durant l’any 2015, de la Banda Simfònica de Dones, l’any de la seua creació, la Jove Banda Simfònica de l’FSMCV, on va ser la primera dona a ocupar aquest càrrec, i va ser subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona de 2017 a 2019.

Dins del camp de la direcció d’orquestra ha cursat estudis de perfeccionament amb mestres com Cristóbal Soler, José Miguel Rodilla, Ferrer Ferran, Ernesto Izquierdo, Manuel Galduf, Jose M. Cervera Collado, Bruno Aprea, Peter Gülke, Yaron Traub, Joshard Daus, George Pehlivanian, Rodolfo Saglimbeni i Michael Tabachnick a l’Acadèmia Chigiana (Siena), entre altres. En l’actualitat estudia junt al mestre Arturo Tamayo al Conservatorio della Svizzera Italiana de Lugano (Suiza).  

Cal destacar també la designació com a membre del tribunal en diferents edicions dels certàmens provincials de bandes de música  de València, Alacant i Castelló, Certamen de la Comunitat Valenciana, Certamen Nacional de Catarroja, Certamen Nacional de Colòmbia-Paipa, Certamen d’Orquestres de Bankia de la Comunitat Valenciana, Festival Internacional de Jeju (Corea del Sud), entre altres. És posseïdora de diversos reconeixements a la seua professionalitat, com el Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana, el guardó Una de Primera de la Federació  de Falles de la Ciutat de València o el Premi a la Igualtat del diari Aquí, de la comarca de l’Horta Sud.

Actualment és directora titular de la Societat Musical “Lira Castellonera” i titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.