Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

‘Algú com tu’ i el significat de l’amor, a debat en una nova cita amb el Club de Lectura en valencià TIRANT

  • UV General Foundation
  • April 20th, 2021
El periodista i escriptor Xavier Bosch. Foto: Planeta.
El periodista i escriptor Xavier Bosch. Foto: Planeta.

El Club de Lectura en valencià TIRANT, que organitza cada dos mesos el col·lectiu Alumni UV, va tornar a reunir-se el passat 19 d’abril per a debatre sobre els temes més profunds de la novel·la ‘Algú com tu’, del periodista i escriptor català Xavier Bosch. La cita va ser en modalitat online en l'horari habitual i l'assistència es va limitar als membres del col·lectiu.

Guanyadora del Premi Ramón Llull 2015, ‘Algú com tu’ va ser publicada per Planeta en bilingüe, català i castellà, sent la cinquena novel·la del periodista barceloní, que consolidava així el seu reconeixement com a narrador després d’haver rebut el Premi Ondas de Ràdio (1997), el Premi Mundo Deportivo de periodisme (1999), el Premi APEI-Catalunya, el Premi Ràdio Associació de Catalunya (2007) i el Premi Sant Jordi de Novel·la (2009) per l’obra ‘Se sabrà tot’.

Segons explicava el director del Club TIRANT, l’Alumni Joan Lloret, ‘Algú com tu’ és un llibre “que t’atrapa des de les primeres pàgines, però sobretot és una novel·la tendra, dolça i ben escrita”, on l’autor s’endinsa en una història sentimental que ofereix dues visions contraposades de dues generacions davant l’amor. En aquest sentit, tracta temes tan importants com la dificultat d’establir relacions estables dins de la societat moderna, o el significat de l’amor, i no només entre una dona i un home, sinó també entre mare i filla.

L’autor
Xavier Bosch ha desenvolupat la seua carrera professional com a periodista en mitjans catalans. En ràdio, va ocupar diferents càrrecs a la RAC 1; en televisió, va presentar diversos programes a TV3; i en premsa, ha treballat en ‘La Vanguardia’, el diari ‘Avui’ (que arribà a dirigir entre 2007 i 2008), ‘Mundo Deportivo’ i ‘Ara’. En 2010, va ser un dels impulsors d’aquest darrer periòdic que en l’actualitat compta només amb l’edició online i en el qual Bosch és columnista.

En la seua vessant literària, Xavier Bosch ha escrit narrativa breu, teatre i, sobretot, novel·la.

Precisament, la versió en castellà de l’obra a estudi en el TIRANT, ‘Alguien como tú’, també va ser protagonista de l’últim Club QUIJOTE d’Alumni el passat dimarts.

El Club TIRANT acomiadarà el curs de lectures en juny (dilluns dia 7) amb la novel·la ‘Gegants de gel’ (2016), de Joan Benesiu, publicada per Edicions del Periscopi.

Les persones interessades en formar-ne part del Club han de ser membres d’Alumni UV i poden escriure un correu a alumniuv@uv.es