Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

El Club TIRANT d’Alumni UV tria literatura valenciana per a acomiadar el curs

  • UV General Foundation
  • June 8th, 2021
Joan Benesiu. Foto: Edicions del Periscopi.
Joan Benesiu. Foto: Edicions del Periscopi.

‘Gegants de gel’ (2015), del valencià Joan Benesiu (pseudònim de l’escriptor Josep Martínez Sanchis), ha estat la lectura triada pel Club TIRANT d’Alumni UV per a acomiadar el curs acadèmic 2021-21, el passat 7 de juny. El grup de lectura en valencià es va reunir via online.

‘Gegants de gel’ és la segona novel·la de Benesiu, una narrativa que és, com descriu El País, “d’alta volada que escasseja”, i el seu autor, “aigua en un desert”. Així ho avalen els reconeixements literaris rebuts per aquest llibre, publicat en 2015 per Edicions del Periscopi: Premi Llibreter (2015) i Premi Joan Crexells (2016).

La història de ‘Gegants de gel’ es produeix a una ciutat argentina, on coincideixen diferents personatges arribats de tot el món. Són, al cap i a la fi, persones exiliades que fugen d’horrors i traumes familiars; fins i tot el mateix escriptor que, convertit en viatger, s’encarrega també de relatar els esdeveniments de la resta dels nous companys. També, perquè tots i cadascun dels personatges, autor inclòs, desgranarà la seua vida fins a completar un bell trencaclosques al voltant de dos temes universals: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.

Joan Benesiu (Beneixama, 1971) és professor de Filosofia a un institut de secundària de Cocentaina. Ha escrit tres novel·les: la primera, ‘Intercanvi’ (2008), publicada per l’editorial valenciana Bromera i premis Ciutat de Xàtiva i Blai Bellver de narrativa; ‘Gegants de gel’ va ser la seua segona novel·la; i el darrer llibre publicat ha estat ‘Serem Atlàntida’ (2019), en Edicions del Periscopi.

Les persones interessades en formar part del Club TIRANT, dirigit per l’Alumni Joan Lloret i que es reprendrà a partir del pròxim mes d’octubre, han de ser membres d’Alumni UV i poden escriure un correu a alumniuv@uv.es