Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

Kafka i el surrealisme japonés, en el Club de Lectura d’Amics

  • March 5th, 2014
Club de lectura

La Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ ha tornat a convertir-se en la seu de la trobada entre els membres del Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València per a acollir una nova reunió que, en aquesta ocasió, reflexionà sobre la lectura de la novel·la ‘Kafka en la orilla’, de l’escriptor japonés Haruki Murakami. La cita va ser dimarts dia 4 de març, a les 18 hores.

‘Kafka en la orilla’ va ser proclamada millor novel·la de l’any 2005 pels crítics del New York Times. El llibre relata dues històries diferents, però que es troben relacionades entre si. Una de les històries és la de Kafka Tamura, nom inspirat en l’escriptor Franz Kafka. És un jove de quinze anys, que ha perdut la mare i la germana, i fuig de casa del pare. Finalment, es veurà envoltat en un macabre assassinat. L’altra història és la de Satoru Nakata, un ancià amb una vida tràgica que resta discapacitat en la Segona Guerra Mundial i que ara es dedica a buscar gats perduts pel seu barri. Finalmente, ambdues històries col·lisionaran, però en un plànol més metafísic que real.

La producció de Murakami ha generat nombrosos premis com ara el Franz Kafka, el Jerusalem i l’Internacional de Catalunya, entre altres, encara que la seua obra també ha sigut criticada per la literatura tradicional japonesa, ja que proposa una ficció surrealista que enfoca conceptes com l’alienació i la soledat.

Dia: 4 de març.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’. Carrer Galícia 1, València.
Llibre: ‘Kafka en la orilla’, de Haruki Murakami.

El pròxim Club de Lectura serà l’1 d’abril i es portarà a debat la novel·la ‘Lágrimas en la lluvia’, de la periodista i escriptora Rosa Montero.

La participació en el Club de Lectura és gratuïta i exclusiva per als socis i les sòcies d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, els quals només han d’enviar un correu electrònic a amics@uv.es per a inscriure-s’hi.