Finalitza l’edició quaranta una de la UEG amb un balanç positiu tant dels cursos com de les activitats obertes programades. Les dues exposicions que s'inauguraren a l'inici de l'edició es podran visitar fins a setembre.
El passat divendres 19 de juliol va finalitzar la 41 Universitat d’Estiu de Gandia que sota el lema “Cinc-cents vint-i-cinc anys formant futur” es va desenvolupar la passada setmana a la ciutat amb una completa programació que incloïa 18 seminaris i un seguit d’activitats obertes. En total han estat vora 120 els professors que, tant de la Universitat de València com de la resta d'universitats espanyoles, han passat per les aules del Centre Internacional de Gandia. A més, aquest 2024 també ha comptat amb presència internacional amb professorat procedent d'Anglaterra. Pel que fa a la matrícula, els seminaris impartits han comgregat vora 400 persones inscrites.
Per primera vegada, els seminaris de la UEG han estat resultat d'una convocatòria pública a tota la comunitat de la UV, d'aquesta manera, en paraules de la directora del CIG-UV, Carme Melo, 's'ha volgut democratitzar la Universitat d'Estiu alhora que s'ha volgut donar cabuda a l'ampli ventall de sabers que conformen la nostra Universitat'. A més, enguany, s'han oferit noves modalitats formatives 's'han continuat oferint seminaris divulgatius per al públic en general que serveixen per mostrar a la societat el més innovador del treball acadèmic però també s’han incorporat seminaris d'especialització per a estudiantat de postgrau, doctorat i personal investigador, així com seminaris d'orientació i actualització professional per a diversos col·lectius’. Aquesta 41 edició, a més, s'ha reafirmat la col·laboració amb el CEFIRE que ha certificat alguns dels seminaris per al professorat de primària i secundària així com amb la Unitat d’Igualtat de la UV i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia. A més, s'ha iniciat una nova línia de col·laboració amb l'IVAP, l'Institut Valencià de l'Administració Pública. Aquest edició també ha comptat amb el patrocini del Col·legi de Notaris de València, la Càtedra de Dret Notarial de la Universitat d’Alacant, i nombrosos serveis com UVEmprén, Càtedres i grups d’investigació de la UV.
Pel que fa a les activitats obertes, tant els debats i les conferències de la vesprada com les activitats nocturnes han tingut un gran èxit de crítica i públic per la qual cosa “ens felicitem per la programació feta i agraïm la ciutadania què, pràcticament, haja omplert diàriament el Saló d’Actes i el propi Jardí”, manifesta Melo. En aquest sentit, des de la Universitat de València es vol destacar el suport que la Universitat d'Estiu rep sempre del personal del departament de cultura de l'Ajuntament de Gandia i que permet que totes les activitats programades funcionen a la perfecció. El cicle 'Converses amb..' que enguany ha permés escoltar Bob Pop, Pablo Simón, Clara Serra, Alexandre Escrivà o Rosa Ribas han reunit quasi 200 persones diàries. Mentre, els concerts nocturns, han omplit totes les nits el jardí de la Casa de la Marquesa, destacant el concert de Pep de la Tona, que va reunir més de 500 persones.
Tot i que la 41UEG ha finalitzat les dues exposicions que acompanyaven l'edició es podran visitar fins el mes de setembre. A la Casa de la Marquesa, es troba l'exposició 'Art, dolor i compromís. Dones a la col·lecció Martínez Guerricabeitia' que es podrà visitar fins el 8 de setembre. Mentre, a la Sala Tossal es troba la mostra 'Indignades. No hi ha planeta B', una exposició de l'artista visual María María Acha-Kutscher. La instal·lació, que reuneix una selecció de dibuixos centrats en les accions contra la crisi climàtica arreu del món, es pot visitar fins el 27 de setembre.