General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

L’Aula de Música de la Universitat estrena temporada amb una quinzena de concerts

  • UV General Foundation
  • September 28th, 2023
Cartell de la programació de tardor

L’Aula de Música de la Universitat de València ofereix en la programació de tardor d’enguany quinze concerts que tindran lloc a la Capella de la Sapiència de La Nau, l’Auditori del Jardí Botànic, a l’Auditori Joan Plaça i la sala Charles Darwin del Campus de Burjassot i a la Sala de la Muralla del Col·legi Rector Peset, entre el 4 d’octubre i el 22 de desembre.

L'entrada a tots els concerts és gratuïta amb invitació, que cal reservar en línia a partir de 72 hores abans del dia del concert, excepte per als concerts que es realitzen a l'Auditori Joan Plaça i la Sala Charles Darwin, que seran amb entrada lliure (aforament limitat). 

Aquest 2023 la programació arrancarà el pròxim 4 d’octubre amb Ensemble l’Albera, al Centre Cultural La Nau. L’actuació d’aquest grup de cambra, amb la veu de la mezzosoprano Adriana Mayer, acostarà al públic la cantata amorosa en dues parts Crudelissima Clori, Filli adorata, programa de música barroca amb obres de G. F. Händel, B. Marcello o A. Scarlatti, entre altres autors.

D’un estil de transició entre els compositors franc-flamencs i el barroc purament espanyol és la proposta que presenta el grup internacional La Grande Chapelle, que acostarà al públic a la música en la cort espanyola en temps de Velázquez, el dimecres 29 de novembre a la Capella de la Sapiència.

En l’apartat de col·laboracions, la programació de tardor d’enguany tornarà a comptar amb diverses propostes, com ara l’actuació del Duo Ekriktiko de violoncel i piano, format per dones i interpretant un repertori íntegrament femení, en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat de la Universitat, que se celebrarà el 25 d’octubre a la Capella de la Sapiència. 

Així mateix, dimecres 27 d’octubre la Sala Charles Darwin acollirà, a les 19.30 hores, el programa ‘Batres: debatre, rebatre, combatre’, amb obres de V. Asencio, T. Oller o O. Esplà, a càrrec de l’Orfeó Universitari de València, en col·laboració amb el programa Cultura als Campus del Vicerectorat de Cultura UV. 

D’altra banda, l’Aula de Música col·laborarà en les activitats del Desembre Europeu, el dia 5 a l’Auditori Joan Pla, amb l’actuació d’Alxarq Percussió

Dintre del cicle Paraules al Concert s’han programat les actuacions del Duo Palau, que presenten el disc Matilde Salvador: aires de cançó, amb les paraules del director de l’Orquestra, Hilari Garcia Gázquez. També dels joves pianistes Gael Chamorro i Daniel Gorgues, amb paraules a càrrec del pianista Antonio Galera. Finalment, la doctora de la Universitat de València Ana Fontestad Piles introduirà el concert de Tamas Massanyi, Alejandro Friedhoff Bello i Miguel Sánchez García.

Tancarà la programació l’actuació de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat amb el tradicional Concert de Nadal, el dia 22 de desembre, a les 13 hores, a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot. 

Els Concerts de Tardor són un cicle de concerts programats per l'Aula de Música que, seguint una línia de suport a la música valenciana, amb una presència majoritària d’intèrprets i obres de compositors valencians, pretén promoure la música tant entre el públic universitari com entre tota la societat valenciana. A més de promoure la música composada per dones i les agrupacions de joves músics en formació, en una programació que abasta música de tots els estils, des de la música antiga fins a les noves tendències del segle XXI. 

Tots els concerts començaran a les 19 hores, excepte el de diumenge 26 de novembre a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, que serà a les 12 hores.

Links: