Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

Carlos Briones presenta el seu últim llibre a València

  • 7 de maig de 2024
Carlos Briones presenta el seu últim llibre a València

La Casa de la Ciència del CSIC a València acull la presentació de «A bord de la teua curiositat: un viatge per les preguntes i reptes de la ciència actual», l'últim llibre de l'investigador del CSIC, divulgador i poeta Carlos Briones. L'acte se celebrarà el dimecres 15 de maig a les 19h i està organitzat pel I2SysBio amb motiu de la visita dels estudiants del Màster de Biologia Sintètica Integrativa (MISB, CSIC-UIMP).

El llibre « A bordo de tu curiosidad: un viaje por las preguntas y retos de la ciencia actual» (Crítica, 2024) desgrana, a través de 52 interrogants, aspectes essencials de la ciència contemporània. En aquesta obra, Carlos Briones no sols ens subministra informacions rigoroses i bàsiques per a entendre l'univers, la vida i els humans i satisfer la curiositat de totes les edats. També reivindica amb passió i humor el pensament crític com a antídot de la pseudociència. Bella i suggeridorament il·lustrat per Kim Amate, el llibre de Briones és una invitació a reconèixer a la ciència com una part integral de la cultura.

Carlos Briones és investigador del CSIC en el Centre d'Astrobiologia (centre mixt CSIC-INTA) on dirigeix un grup dedicat a l'estudi de l'origen i evolució primerenca de la vida, els virus d'RNA i el disseny de biosensors per a detectar formes de vida en la Terra i més enllà. Excel·lent comunicador, té una àmplia obra divulgativa destacant el seu anterior llibre «¿Estamos solos? En busca de otras vidas en el Cosmos» (Crítica 2020). En 2019 va rebre el premi Tesla per la seua trajectòria divulgadora de la ciència. En l'àmbit de la literatura, és autor de diversos llibres de poesia i en 1993 va ser guardonat amb el premi Hiperión pel poemari «De donde estás ausente». 

Carlos Briones conversarà sobre el seu últim llibre amb Juli Peretó, catedràtic del departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València i investigador de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio (centre mixt CSIC-UV).

L'acte tindrà lloc en la Sala d'actes de la Casa de la Ciència (C. Batlia, 1. Plaça de la Verge, València), el dimecres 15 de maig a les 19 hores. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.