Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

Estudiants de les Olimpíades de Biologia visiten l'institut

  • 4 de juliol de 2022
Al centre, els quatre participants de les Olimpíades acompanyats de personal tècnic de l'institut
Al centre, els quatre participants de les Olimpíades acompanyats de personal tècnic de l'institut

Un grup de quatre estudiants finalistes de les Olimpíades de Biologia visiten l'I2SysBio dins del programa de col·laboració amb el CSIC. Durant cinc dies han visitat les instal·lacions i han conegut de primera mà les investigacions que es duen a terme.

En els darrers anys el CSIC ha col·laborat amb l'organització de les Olimpíades de Biologia. Després de les fases regionals del certamen, als alumnes més brillants que van a la final se'ls ofereix la possibilitat de fer una estada breu en un centre de recerca. A l'edició del 2022, quatre estudiants han visitat l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio (centre mixt UV-CSIC) durant l'última setmana de juny. Després de ser rebuts per la Direcció i de tenir una introducció general al centre, els quatre estudiants han estat atesos pel personal tècnic de l'institut que ha comentat aspectes relacionats amb la bioseguretat. Al llarg de la setmana han tingut ocasió de participar de les activitats de diversos grups de recerca en temàtiques molt diverses, com ara la virologia, la biologia molecular, la biotecnologia o la bioinformàtica. També van tenir ocasió de visitar dues empreses del Parc Científic, ADM-Biopolis i Seqplexing.

Els quatre estudiants visitants van ser Álvaro Sáenz-Torre De Torre (IES Germans D´Elhuyar, Logronyo), Carlos González González (IES Núñez de Arce, Valladolid), Paulo Joaquín García Eléxpuru (IES Carlos Casares, Viana do Bolo, Orense) i Lucía Martínez Galván (IES Ildefonso Serrano, Segura de León, Badajoz). L´opinió molt favorable dels participants en anys anteriors i el nostre compromís amb la societat, i especialment amb els joves, ens animen a continuar amb aquest tipus d´accions.