Logo de la Universitat de València Logo Mavi Mestre, candidata a rectora 2022 Logo del portal

59Continuar fomentant la mobilitat d’estudiantat, personal d’administració i serveis, personal investigador en formació i personal docent i investigador. Amb la gran experiència acumulada es procurarà mantenir els llocs de lideratge en mobilitat estudiantil i es fomentarà la mobilitat del PAS, PIF i PDI, reconeixent la participació en programes internacionals en el desenvolupament de la carrera del personal de la Universitat. Es fomentarà la participació en aquests programes de persones amb discapacitat i dels col·lectius més desfavorits. Amb l’objectiu d’una major sostenibilitat i accessibilitat per a tothom, es contemplarà la mobilitat mixta, combinant presencial i virtual, i les estades de curta durada.

 

60Desenvolupar noves modalitats de mobilitat a fi d’integrar els nous processos d’aprenentatge. A més de les titulacions internacionals dobles i conjuntes, a nivell de grau, màster i doctorat, s’obrin noves possibilitats de complementar els estudis amb estades a l’estranger per a cursar microcredencials, credencials digitals obertes (open badges), programes intensius mixtos (Blended Intensive Programs, BIP), cursos d’estiu, etc.

 

61Modernitzar la gestió de la mobilitat als centres i als serveis de la Universitat. El nou programa Erasmus Plus ens insta a avançar en les iniciatives Erasmus without Papers (EWP, Erasmus sense papers) i Erasmus Student Card (ESC, Carnet d’estudiant/a Erasmus) per a dotar-nos d’uns estàndards de qualitat i de reconeixement mutu a través de plataformes digitals.

 

62Aprofundir en la integració de la Universitat de València en la Universitat Europea FORTHEM i en altres xarxes internacionals. En els pròxims quatre anys l’aliança FORTHEM augmentarà el seu nombre de socis (nou universitats de nou països diferents) i el seu pressupost. Serà una ocasió ideal per a harmonitzar processos de gestió, crear un vertader Campus Europeu, compartir bones pràctiques, establir nous grups d’investigació internacionals i interdisciplinaris, posar en marxa una acadèmia digital conjunta i sol·licitar nous projectes conjunts d’investigació, d’innovació o de transferència. Es mantindran i s’enfortiran els lligams amb la resta de xarxes internacionals de les quals formem part, com l’European Universities Association (EUA), l’Alliance of Russian-Spanish Universities (AURE), l’European Association for International Education (EAIE), l’Asociación Universitaria Iberoamericana de Postgrado (AUIP), el Real Colegio Complutense de Harvard (RCCH), la Red Utrech, el Grupo Compostela, etc.

 

63Reforçar la presència de la Universitat en els principals fòrums internacionals. La pandèmia ha fet suspendre o passar a format online la majoria de fires internacionals els últims dos anys. A partir d’ara s’estan tornant a reprendre i són el lloc ideal per establir contactes que possibiliten nous acords i per a tractar de prop els actuals socis internacionals de la Universitat. Possibilitarem que la Universitat de València estiga representada en les principals fires internacionals d’educació superior, juntament a altres universitats o institucions valencianes o estatals sempre que siga possible, com per exemple les delegacions Study in Spain, organitzades pel SEPIE, o l’EAIE organitzada per l’European Association for International Education.