Logo de la Universitat de València Logo Mavi Mestre, candidata a rectora 2022 Logo del portal

51Consolidar la gestió del patrimoni cultural, natural i científic de la Universitat de València. Resulta necessària una clara aposta per la conservació i difusió del patrimoni de la Universitat en les seues diferents vessants: històrica-artística, d´història natural, cientificotècnica i bibliogràfica. Per a una correcta gestió resulta imprescindible la conclusió dels inventaris i la seua digitalització, així com assegurar la seua conservació i continuar amb les tasques de difusió, sempre tenint en compte l’accessibilitat universal al seu coneixement.

 

52Promoure una major participació dels campus i dels centres en les activitats culturals de la Universitat de València. Establirem mecanismes institucionals i processos participatius orientats a ampliar els espais i la capacitat per desenvolupar l'oferta cultural de la Universitat, comptant amb el conjunt de la comunitat universitària. Aquesta voluntat s'emmarca en les creixents demandes dels campus i centres per establir sinergies amb la cultura universitària i afavorir la seua capacitat de decisió i intervenció en el desenvolupament de les seues pròpies activitats culturals, així com consolidar un programa d’itineràncies d´exposicions i d'activitats culturals en diferents espais de la Universitat.

 

53Establir mecanismes de dinamització de la cultura als campus universitaris com a mitjà d'integració dels i les estudiants en la vida universitària. Ja s´han iniciat programes com ara Cultura als Campus, Activa Cultura, Activa Fest i Activa Música que busquen el protagonisme de l’estudiantat com a actor del desenvolupament dels seus propis projectes culturals. Amb aquests programes la cultura vol també irradiar-se des del Centre Cultural de la Nau a l’estudiantat dels diferents campus i al futur Espai Vives com a lloc de referència estudiantil.

 

54Generar una política cultural inclusiva i adaptada a les necessitats canviants de la comunitat universitària i del conjunt de la societat valenciana. Continuarem amb el canvi estructural de la nostra política cultural, per tal de complir de manera integral amb les consideracions de la universitat com a estructura facilitadora d´activitats culturals i de creativitat, com a proveïdora de béns i serveis culturals,  com a espai d'investigació d'excel·lència sobre la cultura, com a centre de formació en cultura i com a lloc de creació, tot considerant la cultura com a eina de projecció i compromís social de la universitat.

 

55Promoure la transferència de coneixement dels grups d'investigació de la Universitat de València a través del desenvolupament de projectes culturals. Des d'una perspectiva àmplia de cultura universitària es pretén afavorir, mitjançant convocatòries, la creació i la innovació cultural com a catalitzadores de la transferència del coneixement dels nostres grups d'investigació.

 

56Enfortir l'extensió universitària i les relacions amb el nostre territori i societat. L'extensió universitària és un dels eixos fonamentals recollits als Estatuts de la nostra Universitat. Resulta imprescindible enfortir els llaços i generar xarxes de treball amb les diferents institucions culturals: museus, teatres, auditoris, etc., així com amb els principals agents culturals. Igualment, es treballarà per continuar amb les relacions amb la societat valenciana per tal de difondre la cultura universitària al nostre territori.

 

57Consolidar la Universitat de València com a referent cultural.  Hem d’aprofitar l’experiència assolida en la programació d'exposicions i la programació cultural del Centre Cultural de la Nau per consolidar la nostra universitat com a referent al món de la cultura i de l´art, però també per mostrar la nostra pròpia identitat com a universitat i fer difusió de la cultura universitària en el seu conjunt, que afecta a totes les nostres àrees de coneixement.

 

58Consolidar la política de qualitat a Publicacions de la Universitat de València. La qualitat editorial és una de les línies estratègiques de PUV. Per això el segell PUV ha de continuar mantenint els màxims estàndards de qualitat exigits per a les edicions universitàries. En aquest moment, quatre col·leccions de PUV tenen el Segell de Qualitat en Edició Acadèmica/Academic Publishing Quality (CEA/APQ), promogut per la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i avalat per l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT); aquest nombre s’anirà incrementant als pròxims anys.