Potenciar la investigació en Grups d’Investigació, Departaments, Estructures de Recerca Interdisciplinar i Instituts Universitaris d’Investigació. La investigació és un deure fonamental del personal docent i investigador de la Universitat de València, i com a tal donarem suport al seu desenvolupament en qualsevol de les estructures organitzatives en què desenvolupen aquesta activitat.
Incrementar els recursos per a la formació i la mobilitat de persones joves en etapa predoctoral. Augmentarem l’oferta de contractes predoctorals en el programa propi de la Universitat de València, amb particular atenció a les àrees amb menor presència de personal doctor, i estimularem la participació en les convocatòries d’altres programes nacionals, autonòmics i internacionals.
Promoure la incorporació d’investigadors postdoctorals en grups d’investigació de la Universitat de València. Mantindrem el cofinançament dels contractes de programes d’excel·lència (Ramón y Cajal, GenT, Juan de la Cierva i similars) per a facilitar i potenciar la seua incorporació en les estructures d’investigació de la Universitat, afavorint l’atracció i recuperació de talent després d’estades en centres d’investigació de prestigio internacional.
Retenir el talent investigador. La Universitat de València mantindrà el seu compromís d’estabilització per a aquells investigadors i investigadores de programes de màxima excel·lència científica (Ramón y Cajal i semblants) que hagen rebut l’avaluació positiva de la seua activitat i l’acreditació necessària.
Continuar amb la implantació de l’Estratègia de Recursos Humanos per a Investigadors (HRS4R), per tal de promoure la contractació de personal investigador, millorar les seues condicions laborals i la carrera investigadora. Desenvoluparem el codi de bones pràctiques i els procediments d’acollida dels investigadores i investigadores visitants, i culminarem el procés de publicació de convocatòries de contractació en portals internacionals.
Reforçar financerament i racionalitzar el programa propi d’investigació de la Universitat de València. Junt a les convocatòries de personal, el programa propi s’orientarà a les convocatòries específiques de suport a grups d’investigació amb diferent trajectòria científica.
Potenciar els serveis de suport a la investigació com a estructures bàsiques de la investigació de la Universitat de València. Això requerirà identificar les necessitats dels investigadors i investigadores, incorporar nous serveis, donar suport als recursos humans i una planificació racional de les adquisicions i contractacions necessàries.
Revisar la valoració de la memòria d’investigació. Amb la finalitat de recollir i reconèixer el conjunt de la producció científica de la Universitat de València, inclourem en la memòria les activitats de transferència i innovació i de divulgació realitzades pel personal docent i investigador.
Millorar els processos de gestió de les ajudes en investigació, innovació i transferència. Reforçarem les estructures de gestió amb personal especialitzat i desenvoluparem una administració electrònica eficient que facilite la comunicació i la interacció amb la comunitat investigadora.
Reforçar la Comissió d’Ètica en Investigació Experimental de la Universitat de València.Atés l’increment del nombre d’expedients que han d’avaluar els diferents comités, els proporcionarem suport de personal especialitzat i les eines informàtiques adequades per a realitzar la seua tasca.
Consolidar el model de biblioteca universitària com a Centre de Recursos d’Aprenentatge i Investigació (CRAI). Crearem nous serveis de suport a les investigadores i investigadors i reforçarem els ja existents, per assessorar-los en les sol·licituds d’avaluació de l’activitat investigadora, elecció de revistes per a publicacions, ajuda amb els indicadors de qualitat de la investigació, etc.
Desenvolupar una estratègia de Ciència Oberta. Consolidarem l’accés obert a través del repositori institucional RODERIC, fomentant les publicacions en obert, i dissenyarem l’estratègia per a la gestió responsable de les dades d’investigació, en consonància amb els principis FAIR: localitzables, accessibles, interoperables i reutilitzables.
Continuar amb la política de qualitat del Servei de Biblioteques i Documentació. A través de la carta de serveis, enquestes de satisfacció i indicadors de qualitat, hem de seguir essent un referent de bon servei per als usuaris i usuàries i buscar un reconeixement extern a través de segells d’excel·lència.