UVculturaPatrimoni CulturalUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València convoca la segona edició del premi de treballs de fi de màster sobre el patrimoni cultural, natural i científic

  • Fundació General UV
  • 20 d’octubre de 2023
Camafeu patrimoni UV

Aquestes distincions, promogudes per l’Àrea de Patrimoni de la Universitat de València, busquen fomentar i promoure l’interés pel patrimoni de la Universitat de València, alhora que impulsen la seua difusió i coneixement entre la comunitat universitària.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat, convoca la segona edició d’uns reconeixements que premiaran els millors treballs de final de màster realitzats sobre el patrimoni cultural, natural i científics de la institució acadèmica durant els cursos acadèmics 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 i 2022-2023.

La quantia total dels premis per als treballs seleccionats d’aquesta edició arriba als 3.500 euros, amb un premi de 1.500 euros per al millor treball i dos accèssits de 1.000 euros cadascú.

La solvència i importància d’aquests premis ve avalada per la seua vocació de posada en valor del patrimoni de la Universitat de València des d’un enfocament multidisciplinari, així com per la rellevància del currículum de les persones premiades.

La primera edició va concedir a Raquel Castillo Sagredo el primer premi pel treball de “Posada en valor de les pintures murals ‘Al·legoria del vot inmaculista’ a través d'un projecte de col·laboració internacional per a la seua conservació i restauració”. Especialitzada en la conservació preventiva, Castillo ha enfocat la seua formació teòric-pràctica dins d’aquest camp als materials inorgànics (pintura mural, mosaics, etc.), motivació i inquietud amb clara vinculació amb el seu treball premiat.  Involucrada en diferents associacions nacional i internacional, que compagina amb altres projectes en Europa i la participació en jornades i conferències, actualment treballa en Portugal com a conservadora de l’art.

Així mateix, Guillermo Rodero Larraz va obtenir un accèssit pel seu treball ‘Revisió de la col·lecció herpetològica del “Museu de Ciències Naturals Pare Ignacio Sala S.J.” adscrita al Museu de la Universitat de València d'Història Natural (MUVHN)’. Rodero continua la seua carrera dins de la preservació patrimonial en el Museu d’Història Natural de la Universitat de València.

Per la seua part, Carmen Cano Sola es va fer amb el segon accèssit per ‘Col·lecció de mapes escolars de la cartoteca de la Universitat de València’. Actualment, està vinculada al Grup d’Investigació CERVITRUM, Cultura Material i Patrimoni, del Centre de Ciències Humanes i Socials del CSIC.

Entre els criteris que la comissió avaluadora examinarà, a fi d’establir una ponderació objectiva dels treballs, es consideraran els objectius de l’estudi, l’organització i metodologia, resultats i conclusions, adequació dels continguts al marc teòric-pràctic, així com la possibilitat d’aplicació pràctica al context dels principis i valors de la salvaguarda i conservació del patrimoni cultural, natural i científic de la UV.

Els treballs poden presentar-se en qualsevol de les llengües oficials de la Universitat de València fins al pròxim 31 d’octubre, a través dels formularis de la seu electrònica de la Universitat de València ENTREU.

Les persones interessades a realitzar qualsevol consulta relacionada amb la convocatòria pot adreçar-se a l’adreça mail premitfm@uv.es.

 

Llista d'enllaços: