DEMÉTER
El projecte va començar el 2008 amb la formació del consorci DEMÉTER entre 26 empreses (tant cellers com empreses auxiliars) del sector vitivinícola de tot Espanya, juntament amb 29 grups de recerca d’organismes públics d’investigació, tant d’universitats com de centres tecnològics.
L’objectiu del projecte DEMÉTER ha estat realitzar una sèrie de projectes per aconseguir coneixements científics i tecnològics que permeten prendre mesures d’adaptació a les noves condicions produïdes per l’escalfament global i també per tal de contribuir a atenuar-ne les conseqüències, incloent l’estalvi d’aigua i minimitzar la petjada de CO2. El conjunt de projectes ha estat de caire multidisciplinar i interregional a nivell espanyol. El DEMÉTER s’ha estructurat en 7 àrees de la línia troncal: Transcriptòmica de Vitis, Viticultura, Llevats, Bacteris Làctics, Anàlisi, Cava i Medi Ambient. I el projecte també ha inclòs tot un seguit de projectes de línies específics de cadascuna d’aquestes àrees, en cadascun dels quals han participat algunes de les empreses interessades conjuntament amb algun dels grups de recerca.
vi, clima, enologia
- Ferrer Soler, Sergi
- PDI-Catedratic/a d'Universitat
- Coordinador/a Curs
- Pardo Cubillos, M Isabel
- PDI-Catedratic/a d'Universitat
- Polo Tarin, Lucia
- PIT-Oficial Laboratori Uv
- Sara Callejón Salinas - Llicenciada en Biologia
- Olga Lucio Costa - Doctora en Biologia
- Yaiza Benavent Gil - Enginyera Tècnica Agrícola
- Liz Erika Cruz Pio - Llicenciada en Biologia
- Verónica Soares Santos - Llicenciada en Biologia
- Noelia Barrachina Vico - Tècnica Superior en Administració i Finances
Programa d'Ajudes del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI)