UVcooperacióUniversitat de València Logo del portal

Requeriments bàsics del "Centre Regional de salut València" a El Salvador: Clínica

  • 24 d’abril de 2016
Image de la noticia
  Responsable   Onrubia Fuertes, Juan Electo
  País   El Salvador
  Contribució   20.000 €

 

Aquest projecte es va enfocar a enfortir la clínica de rehabilitació i teràpia visual amb la qual compta el Centre Regional de Salut València a El Salvador, centrant-se en l'assistència a pacients, la formació a través d'impulsar la figura d'una clínica-escola i la producció i socialització de recerques científiques. L'assistència que es pretén brindar al pacient està enfocada cap a la reeducació i el reentrenament de l'ull, és a dir, la rehabilitació i teràpia. A més, es pretén oferir una alternativa de tractament que contribueixi a reduir la intervenció quirúrgica, així com oferir l'atenció postoperatòria que garanteixi l'èxit d'aquestes intervencions. És important esmentar que això permetria atendre una demanda a nivell nacional.

La clínica també es converteix en una escola de formació i aprenentatge per a estudiants de la llicenciatura en optometria per a la pràctica que demanden alguns cursos dins del seu pla d'estudis, així com d'un espai per a l'especialització per a graduats en aquesta carrera (optometristes, ortòptics, entre d’altres) a través de l'organització de diplomats i cursos especialitzats.

Les especialitzacions en l'àrea de l'optometria únicament es poden realitzar fora d'El Salvador, per la qual cosa es converteix en una oportunitat de formació per al país, possibilitant que El Salvador sigui un referent en aquesta àrea a nivell centreamericà. És important esmentar que el camp de l'optometria a El Salvador no té un nucli científic i tampoc existeixen recerques que permetin atendre, tractar i donar resposta efectiva a diversos problemes de la salut visual al país. Per això, aquest projecte pretén també impulsar el desenvolupament de la recerca i, a través d'aquesta, tractar de validar els tractaments existents en el camp de l'optometria i la baixa visió, així com el desenvolupament de noves tècniques per a atendre les diverses necessitats en aquest camp.

Imatges: