Els estudis de biodiversitat i de biologia evolutiva estan íntimament relacionats i constitueixen un camp central dins de les ciències biològiques. D’una banda, la biodiversitat és un concepte que implica diversos nivells d’organització biològica. Comprèn des de gens fins a ecosistemes, passant pels individus i com aquests es presenten estructurats taxonòmicament. Els estudis de biodiversitat obeeixen a la necessitat fonamental o aplicada de conèixer, mesurar, inventariar, conservar i gestionar la varietat d’entitats biològiques que alberga la natura. L’èmfasi a conservar i gestionar posa de manifest les implicacions aplicades del concepte de biodiversitat. El programa té mencions de reconeixement des que es van instituir, bé siga la menció de qualitat o la recentment constituïda menció cap a l’excel•lència. La Universitat de València, principalment en els departaments associats a la Facultat de C. Biològiques i en l’Institut de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, disposa dels mitjans materials i la capacitat cientificoacadèmica per dur a terme un programa de doctorat en biodiversitat i biologia evolutiva. A més, hi ha centres en què participa el CSIC que col•laboren assíduament en aquest àmbit formatiu, com l’Institut de Biologia Molecular i Cel•lular de Plantes (IBMCP), centre mixt CSIC-Universitat Politècnica de València, i el Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE), centre mixt CSIC-Universitat de València-Generalitat Valenciana.
Com a requisit general d'accés cal estar en algún dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició adicional segona d'aquest Reial Decret.
REQUISITS/CRITERIS D'ADMISIÓ:
Com a requisit específic haurà de cumplirse:
(a) Estudis previs
(a.1) Hauran d'haver cursat el màster de Biodiversitat o el màster de Biología Evolutiva Integrativa de la Universitat de València associats a aquest programa de doctorat. En cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que disposa el RD 778/98 o d'haver aconseguit la Suficiencia Investigadora segons allò regulat pel RD 185/85, hauran d'haver-lo cursat en programes de Doctorat afí a aquest.
(a.2) També podran ser admesos els que hagen cursat altres estudis màsters o de nivell semblant si es procedix de sistemes d'educació superior que no contemplen la titulació de màster amb continguts afins en els que les matèries en el camp de la biologia i les seues metodologies represente almenys 30 crèdits.
(b) Recomanació. Encara que no es requerixen cartes de recomanació, es recomana que el candidat a ser admés haja establit un contacte previ amb alguno/a dels professors del programa de cara a una futura direcció o codirección de la tesi doctoral.
(c) Llengües L'aspirant haurà de demostrar un coneixement d'anglés equivalent al nivell B1 (classificació europea) . Si l'aspirant no comptara amb una acreditació d'això i no fóra la seua llengua materna, podrà sotmetre-se-li a un examen ad hoc. Per a este, si l'aspirant tinguera alguna discapacitat, se sol·licitarà el consell de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la UVEG a fi de garantir la idoneïtat de la prova. Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió Acadèmica del programa de doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand
Com a criteris d'admissió. ESTUDIANTS AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS: Pel que fa als sistemes i procediments d'admissió adaptats als estudiants amb necessitats educatives especials, la Universitat de València disposa de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD) , que vetla pel respecte al principi d'igualtat d'oportunitats i la no discriminació i que presta suport al col·lectiu d'estudiants amb necessitats educatives especials derivades d'una condició de discapacitat. La "Carta de Servicios" d'esta unitat (http://upd.uv.es/index.php/cartaservicio.html) , informa dels compromisos de qualitat i drets i deures dels usuaris.
Així mateix, i d'acord amb el Reial Decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l'accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d'admissió a les universitats públiques espanyoles es reservarà un 5 per 100 de les places disponibles per a estudiants que tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 per 100, així com per a aquells estudiants amb necessitats educatives especials permanents associades a circumstàncies personals de discapacitat, que durant la seua escolarització anterior hagen precisat de recursos i suports per a la seua plena normalització educativa.
3101 Biodiversidad y Biología Evolutiva
L'interès de les disciplines biomoleculars s'ha desplaçat des de la investigació pròpia de les seues àrees i les aplicacions de laboratori al món de la salut i les empreses biotecnològiques, en un procés d'implicacions científiques i socials. D'una banda, els futurs professionals de les Ciències Moleculars hauran de dominar els fonaments del comportament dels organismes d'interès biotecnològic o de l'organisme humà en els estats de salut i malaltia, i adaptar la seua terminologia específica a l'àmbit professional, per a facilitar l'intercanvi de coneixements sobre diagnòstics, pronòstics, components experimentals i terapèutics dels processos biotecnològics i sanitaris. D'altra banda, el professional de les ciències moleculars de la vida haurà de conèixer en profunditat les eines metodològiques del seu camp i el seu potencial analític, en una perspectiva interdisciplinària que s'imposa en el futur d'aquestes àrees de treball. Aquest programa de doctorat es proposa formar especialistes per a afrontar de manera rigorosa i ajustada aquest diàleg i aquesta investigació de tanta rellevància.
Requisits d’accés:
1. Haver cursat i aprovat un mínim de 60 crèdits ECTS en els següents màsters de la Universitat de València :
2. Haver aprovat 60 crèdits inclosos en un o diversos màsters universitaris.
Aquesta modalitat pot portar complements de formació.
3. Estar en possessió del diploma d’estudis avançats, obtingut d’acord amb el que disposa el Reial decret 778/1998, de 30 d’abril, o haver aconseguit la suficiència investigadora regulada en el Reial decret 185/1985, de 23 de gener.
4. Estar en possessió d’un títol de graduat, la durada del qual, d’acord amb normes de dret comunitari, siga almenys de 300 crèdits.
En els supòsits 2, 3 i 4 dels requisits d’accés, i en funció del projecte de tesi doctoral presentat, la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat avaluarà si els estudis cursats són equivalents als exigits amb caràcter general per accedir al període d’investigació d’aquest programa (supòsit 1) i si es requereix que l’estudiant curse algun mòdul del pla d’estudis d’algun dels màsters citats en el punt 1.
Cal tenir en compte que l’admissió en el programa d’un estudiant procedent d’un altre país exigeix que el seu títol de màster siga reconegut en la Universitat de València.
3173 Biomedicina i Biotecnologia
REQUISITOS DE ACCESO:
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la
disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
a) Deberán haber cursado el máster de Contaminación, Toxicología y Sanidad Ambientales asociado a este programa de doctorado. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a éste.
b) También podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster diferentes a los señalados en el punto anterior siempre que éstos sean afines al máster de Contaminación, Toxicología y Sanidad Ambientales en cuyo caso, se les puede exigir cursar complementos de formación específicos de nivel de máster. La Comisión Académica del programa de doctorado determinará si los estudios de máster realizados por el candidato son afines a éste. Se consideraran másteres afines aquellos que contengan asignaturas relacionadas con la Contaminación Ambiental, con la Toxicología Ambiental o con la Sanidad Ambiental. Los complementos formativos coinciden con asignaturas del Máster en Contaminación, Toxicología y Sanidad ambiental.
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al programa de doctorado siendo la Comisión Académica del programa de doctorado la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos anteriores
para la admisión del doctorando.
3108 Contaminación, Toxicología y Sanidad Ambiental
Además de cumplir los requisitos para la admisión a los programas de doctorado de marcados en el RD
99/2011, se establecen los siguientes perfiles de ingreso al Doctorado:
1. Estar en posesión del título de Máster en Electroquímica: Ciencia y Tecnología o tener el diploma de
estudios avanzados en el Doctorado de Electroquímica: Ciencia y Tecnología regulado por el real decreto
778/1998.
2. Estar en posesión de un título obtenido de máster del EEES con una formación equivalente al Máster
en Electroquímica: Ciencia y Tecnología.
3. Estar en posesión de un título que dé acceso al programa de doctorado en áreas de Química, Ingeniería
o áreas afines que incluya, al menos, 16 créditos ECTS metodológicos y de formación en investigación o
equivalente y haber realizado el trabajo de fin de máster, grado o equivalente con carácter investigador.
4. Estar en posesión de un título que dé acceso al programa de doctorado en áreas de Química, Ingeniería
o áreas afines que no entre dentro del punto 3
La comisión académica del programa de doctorado será la encargada de establecer los títulos que se
consideran dentro de los puntos 2, 3 y 4 de esta normativa de admisión.
3118 Electroquímica, Ciencia, y Tecnología
Requisitos de acceso:
Se deberá estar en uno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
Perfil idóneo:
Se deberá haber cursado un máster en Ingeniería Química, Industrial, Ambiental, Agronómica, Civil, Biotecnología u otros estudios del mismo nivel y rama de conocimiento con contenidos equivalentes. En el caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA) obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85 deberá haberse cursado en programas de Doctorado afines a Ingeniería Química.
Otros perfiles:
Para el alumnado con perfil de ingreso adicional (máster en los campos de las Ciencias Químicas, Ambientales y Ciencias de la Tierra) se establecen los complementos de formación específicos correspondientes a estudios de nivel de máster. Los complementos de formación específicos podrán realizarse simultáneamente a las actividades propias del programa de doctorado. Los complementos de formación a cursar, con un total de 18 créditos, son dos asignaturas del Máster Universitario en Ingeniería Ambiental interuniversitario de la Universitat de València y de la Universidad Politécnica de València:
1. Evaluación de la calidad ambiental. 9 créditos
2. Transporte de contaminantes del medio natural. 9 créditos.
Las guías docentes con la información relativa a los contenidos, los resultados de aprendizaje, las actividades formativas y los sistemas de evaluación se pueden consultar en la página web oficial del máster:
3132 Ingeniería Química, Ambiental y de Procesos
Líneas de investigación
Equipo de investigación 1: INGENIERÍA AMBIENTAL Y DE PROCESOS
1. Desarrollo de procesos para el tratamiento y valorización de aguas residuales.
2. Tratamiento de emisiones en aire. Síntesis de biocombustibles y bioproductos.
Equipo de investigación 2: INGENIERÍA QUÍMICA
3. Determinación experimental y estimación teórica de propiedades termodinámicas y de transporte
4. Catálisis heterogénea
5. Tecnología de polímeros, electroquímica y sostenibilidad
El Departamento de Ingeniería Electrónica de la Universitat de València es el encargado del doctorado. Los miembros del departamento organizan su investigación en un total de 7 grupos de investigación.
1- Grup Investigació Disseny Sistemes Digitals Comunicació.
El DSDC está formado por profesores adscritos al área de conocimiento de Tecnología Electrónica, así como por becarios de investigación de Programas Nacionales y Europeos de I + D. Con líneas de investigación en:
sistemas en tiempo real, aplicaciones tecnológicas en medicina y deporte, sistemas electrónicos de comunicaciones.
2- Grup d'Investigació Laboratori d'Electrònica i Industrial.
El LEII está formado por profesores e investigadores que trabajan en el campo de la electrónica de potencia y de instrumentación industrial, concretamente en el diseño de convertidores DC / DC y AC / DC de alta eficiencia, en el desarrollo de nuevas técnicas conversión energética y en el diseño de sistemas electrónicos de instrumentación industrial.
3- Grup Laboratori d'Anàlisi Dades Intel·ligents.
IDAL té com a principal objectiu l'estudi i aplicació de mètodes intel·ligents d'anàlisis de dades per al reconeixement de patrons, amb aplicacions en problemes de predicció, classificació o determinació de tendències.. Els seus membres apliquen, a grans bases de dades, mètodes estadístics clàssics i tècniques d'aprenentatge automàtic: contrast d'hipòtesi, models lineals, selecció i extracció de característiques més rellevants, xarxes neuronals, algorismes de clustering, arbres de decisió, màquines de vectors suporte, models gràfics probabilístics, visualització per manifolds, lògica borrosa, aprenentatge reforçat, etc.
4- Grup de Processament i Disseny Digital GPDD.
El Grupo de Procesado y Diseño Digitales (GPDD) pertenece al Departament d'Enginyería Electrònica de la Escola Tècnica Superior d'Enginyería - ETSE de la Universitat de València-Estudi General y tiene como objetivo la docencia e investigación en procesado digital de la señal y la aplicación de técnicas de tratamiento digital en campos tales como la Ingeniería Biomédica, sistemas industriales y arquitecturas hardware para la implementación de procesado en tiempo real.
5- Laboratorio Procesado de Imágenes.
The ISP research group, http://isp.uv.es, has a long tradition in statistical analysis of data coming from imaging systems. These measurements depend on the properties of the scenes and the physics of the imaging process, and their relevance depends on the (natural or artificial) observer that will analyze the data. Our distinct approach to signal, image and vision processing combines machine learning theory with the understanding of the underlying physics and biological vision. Applications mainly focus on optical remote sensing and computational visual neuroscience.
6- MicroElectrònica i MicroSensors.
La actividad investigadora está focalizada en el diseño, modelado, caracterización avanzada e integración de microsensores y circuitos microelectrónicos. En este sentido, y en estrecha colaboración con otros grupos de nuestro entorno más cercano, a nivel estatal y a nivel internacional, se han desarrollado capacidades de diseño de sensores basados en capas nanoestructuradas para el sensado de magnitudes físicas como el campo magnético o la concentración de gases. También hemos demostrado habilidades en el diseño de circuitos de polarización de estos sensores, acondicionamiento de la señal y adquisición de datos.
7- Grup Investigació Tecnologia en detectors de radiació.
El Laboratorio de Tecnología para Detectores de Radiación se dedica a la investigación y el desarrollo de todos los aspectos tecnológicos en torno a las aplicaciones basadas en detectores de radiación: desde la electrónica analógica de front-end hasta los sistemas de adquisición de datos con dispositivos integrados y programables.
REQUISITOS DE ACCESO:
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
a) Deberán haber cursado alguno de los másteres detallados en el apartado 3.1. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a éste.
b) También podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster, diferente a los señalados en el punto anterior, que sea considerado idóneo por la Comisión Académica mixta del Doctorado.
c) Se exigirá la acreditación de la realización de un trabajo de investigación de al menos 6 créditos en temáticas afines a las de los másteres asociados al programa de doctorado. Para ello se recomienda incluir en la documentación de la preisncripción un resumen del trabajo de investigación (máximo una página).
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al programa de doctorado siendo la Comisión Académica mixta del programa de doctorado la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos anteriores para la admisión del doctorando.
3120 Estadística y Optimización
- Métodos Bayesianos
- Validación y Selección de Modelos Estadísticos
- Métodos estadísticos espacio-temporales
- Métodos estadísticos en Ciencias de la Vida y Medioambientales
- Análisis estadístico de imágenes
- Control estadístico de la calidad
- Diseño de experimentos y estadística industrial
- Análisis multivariante de datos y minería de datos
- Supervivencia y fiabilidad
- Métodos estadísticos multivariantes de proyección sobre estructuras latentes (PCA, PLS, Multiway models…)
- Predicción en series temporales
- Problemas de Rutas y Distribución
- Programación Matemática y Optimización
- Problemas de Secuenciación y Planificación
- Problemas de Corte y Empaquetamiento
- Modelización financiera
REQUISITOS DE ACCESO:
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos
del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho
Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
a) Deberán haber cursado el Máster en Física Avanzada de la Universidad
de Valencia asociado a este programa de doctorado o el de cualquier máster
en Física del EEES. Pueden ser perfiles adecuados la posesión de un título
de máster en ingeniería de orientación física, un máster en Química o en
Matemáticas del EEES. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios
Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98
o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD
185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a éste.
b) También podrán ser admitidos quienes estén en posesión de un título en
Física, en ingeniería de orientación física, en Química o en Matemáticas, obtenido
conforme a sistemas educativos ajenos al Espacio Europeo de Educación
Superior, sin necesidad de su homologación, pero previa comprobación
de que el título acredita un nivel de formación equivalente a los correspondientes
títulos españoles de Máster Universitario y que faculta en el país
expedidor del título para el acceso a estudios de Doctorado. La adecuación de
estos títulos será determinada por la Comisión Académica del Doctorado en
Física. Como criterio orientativo, se considera adecuados estudios de dos ciclos,
uno básico y otro de especialización, con una duración mínima total de
cinco años de estudios universitarios.
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al
programa de doctorado siendo la Comisión Académica del programa de doctorado
la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos anteriores
para la admisión del doctorando.
3126 Física
Aquest és un Programa de Doctorat conjunt de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València (Estudi General). Es dirigeix a titulats en Matemàtiques, Estadística, Física, Ciències Experimentals o qualsevol enginyeria superior i pretén ser el doctorat de referència per a la formació dels futurs investigadors en matemàtiques i les seves aplicacions a la Comunitat Valenciana. El perfil d'ingrés recomanat és el d'estudiants que estiguin en possessió del títol de Màster en Recerca Matemàtica (UV-UPV).
Aquest programa té els seus primers antecedents en el Programa Oficial de Postgrau en Matemàtiques (adaptat al Reial decret 56/2005 de 21 de gener pel qual es regulen els estudis universitaris oficials de postgrau), amb màster i doctorat, i distingit amb l'Esment de Qualitat pel Ministeri d'Educació i Ciència, renovada per als cursos 2008/2009 fins al 2010/2011. Aquest programa de postgrau va sorgir a partir de la fusió del Programa Interdepartamental de tercer cicle de Matemàtiques de la Universitat de València (amb la participació dels Departaments d'Àlgebra, Anàlisi Matemàtica, Geometria i Topologia i Matemàtica Aplicada) i el programa de doctorat Matemàtiques Multidisciplinaris de la Universitat Politècnica de València (amb estructura acadèmica responsable el Departament de Matemàtica Aplicada), tots dos amb menció de qualitat. Recentment, el Programa de Doctorat en Matemàtiques ha estat distingit amb la Menció cap a l'Excel·lència pel Ministeri d'Educació, amb període de validesa per als cursos acadèmics 2011-2012, 2012-2013 i 2013-2014. Només 14 programes de doctorat de Matemàtiques de tota Espanya van rebre tal esment. (Resolució de 6 d'octubre de 2011, de la Secretaria General d'Universitats, BOE 20 d'octubre de 2011).
Los Criterios Específicos de Admisión al Programa de Doctorado de Matemáticas son los siguientes:
- La admisión de alumnos de Doctorado dentro del Programa de Doctorado de Matemáticas se realizará por parte de la Comisión Académica nombrada a tal efecto. Podrán realizar el
doctorado aquellos alumnos que hayan cursado los créditos correspondientes al Master Interuniversitario INVESMAT y presentada su Tesis de Máster. De la misma forma, tendrán
acceso al doctorado aquellos estudiantes que se encuentren en posesión del Diploma de Estudios avanzados obtenido en los programas de doctorado del Real Decreto 778/1998
“Matemática Multidisciplinares” del Departamento de Matemática Aplicada de la Universidad Politécnica y el “Programa de doctorado interdepartamental” de la Facultad de
Matemáticas de la Universidad de Valencia.
- También tendrán acceso al Doctorado, aquellos alumnos que hayan cursado un número de créditos equivalente al del Máster INVESMAT en otros másteres, tanto del estado
español como extranjeros, que estén dentro del área de Matemáticas o que provengan de otros Programas de Doctorado tanto nacionales (Real Decreto 778/1998) como extranjeros,
siempre que la Comisión Académica del Doctorado emita un informe favorable. Dicha comisión académica requerirá la información necesaria del estudiante sobre los conocimientos
de éste y realizará una propuesta sobre las condiciones de admisión del mismo, estableciendo en su caso la tutela que considere académicamente adecuada.
Àlgebra Lineal
Teoria matricial i aplicacions a sistemes de control
Solució iterativa de sistemes lineals i aplicacions
Anàlisis
Teoria de operadors
Anàlisi de Fourier vectorial i multilineal
Espais i àlgebres de funcions diferenciables
Mètodes de l'anàlisi funcional per a l'anàlisi matemàtic
Sistemes dinàmics lineals: caos
Matemàtica Aplicada
Anàlisi numèrica, imatges i simulació
Resolució d'equacions i sistemes no lineals
Equacions en derivades parcials no lineals
Modelització Matemàtica
Equacions diferencials aleatòries i les seues aplicacions
Modelització de la propagació de malalties infeccioses i hàbits socials
Modelització matemàtica per enginyeria metabòlica i energètica
Models matemàtics en la física
Àlgebra, Geometria i Topologia
Teoria de representacions de grups finits
Propietats aritmètiques i estructurals dels grups i aplicacions
Teoria de singularitats: geometria genèrica i morfologia
Mètriques i quasimètriques difuses: aplicacions
En els últims anys certes àrees científiques com la química supramolecular, la biologia molecular, la física de superfícies i de baixes temperatures han arribat a un desenvolupament notable al nostre país i s’hi han format grups d’investigació que han obtingut una posició competitiva excel·lent en l’àmbit internacional en una àrea que ja es coneix com nanociència i nanotecnologia i que ja és estratègica en els programes nacionals i internacionals.
En aquestes àrees, físics, químics, biòlegs, metges i enginyers s’ocupen d’obtenir, manipular, organitzar, estudiar i aprofitar les propietats d’objectes de grandària nanomètrica. Mantenir una posició competitiva en nanociència requereix un gran nivell de competència i especialització, així com una formació adequada i multidisciplinària de l’investigador.
En aquest doctorat participen grups de reconegut prestigi dels Departaments de Química Inorgànica, Química Orgànica, Química Física i Física Aplicada de les Universitats de València (UV), Alacant (UA), La Laguna (ULL) i Castilla-La Mancha (UCLM), la qual cosa li confereix el caràcter multidisciplinari i la grandària crítica que necessita perquè constituïsca un referent d’àmbit nacional en aquesta àrea estratègica. En la seua majoria, aquests grups estan integrats en instituts universitaris d’investigació com l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la UV; l’Institut de Materials (IUMA) de la UA; l’Institut Universitari d’Estudis Avançats de Física Atòmica, Molecular i Fotònica (IUDEA) de la ULL i l’Institut de Nanociència, Nanotecnologia i Materials Moleculars (INAMol) de la UCLM.
Aquest programa de doctorat en nanociència i nanotecnologia es creà en 2007 i rebé del Ministeri d’Educació la Menció de Qualitat en octubre de 2008 (referència MCD2008-00082) i la Menció Cap a l’Excel·lència en octubre de 2011 (referència MEE2011-00194).
El programa oficial de doctorat en nanociència i nanotecnologia està en el Registre d’Universitats Centres i Títols (RUCT) amb el codi 5601462.
El període de formació del doctorat està constituït pel Màster oficial de nanociència i nanotecnologia molecular.
Com a requisit general d’accés, els estudiants hauran d’estar en algun dels supòsits de l’article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d’aquest Reial decret.
Perfil d’ingrés recomanat. L’estudiant haurà d’haver cursat almenys els 60 ECTS del Màster de nanociència i nanotecnologia molecular o de qualsevol altre màster relacionat amb la nanociència i la nanotecnologia.
En aquesta etapa formativa l’estudiant haurà hagut de desenvolupar les capacitats següents:
1. Capacitat d’anàlisi i síntesi de problemes científics.
2. Capacitat per a desenvolupar les diferents etapes d’un treball d’investigació, des de la cerca bibliogràfica fins al plantejament dels objectius, el disseny de l’experiment mitjançant la utilització de la metodologia adequada, l’anàlisi dels resultats i l’establiment de conclusions.
3. Formació multidisciplinària en química, física i ciència de materials, incloent-hi els aspectes bioquímics que capaciten per a comunicar-se amb experts d’aquestes àrees i per a conèixer el llenguatge de la nanociència.
L'estudiant ha de demostrar un nivell d'anglés de B2 que garantitze que és capaç de fer presentacions del seu treball d'investigació en anglés en reunions i congresos tant locals com internacionals.
CRITERIS D’ADMISSIÓ
Comptar amb una carta d’acceptació d’un grup d’investigació que participe en el doctorat per fer la tesi doctoral en el seu si.
3167 Nanociència i nanotecnologia
1. Química supramolecular, reconeixement molecular i autoassemblatge molecular en nanociència.
Disseny de molècules i nanoestructures basades en molècules. Organització de molècules en superfícies i interfícies. Estudis de materials cristal·lins en condicions extremes. Enginyeria cristal·lina i disseny de materials moleculars. Electrònica molecular. Nanomagnetisme molecular. Aplicacions de la nanociència molecular.
2. Enginyeria cristal·lina i disseny de materials moleculars.
Conductors i superconductors moleculars. Materials magnètics moleculars. Materials fotònics moleculars. Materials moleculars multifuncionals. Materials moleculars commutables. Polímers de coordinació porosos (MOF) i materials 2D.
3. Electrònica molecular.
Preparació, estudi i modelització teòrica de materials, nanoestructures i dispositius optoelectrònics (cèl·lules solars, OLED, OFET, làsers moleculars...). Nanoestructures de carboni (ful·lerens, nanotubs de carboni, grafè) i el seu ús en electrònica molecular. Preparació, estudi i modelització teòrica de dispositius unimoleculars.
4. Nanomagnetisme molecular.
Preparació, estudi i modelització teòrica de nanoimants moleculars i de nanoestructures moleculars. Molècules i materials per a l’espintrònica molecular. Molècules magnètiques per a la computació quàntica. Caracterització estructural, electrònica i magnètica de molècules i nanomaterials magnètics mitjançant tècniques de microscòpia de proximitat (STM, AFM, MFM).
5. Aplicacions de la nanociència molecular
Aplicacions de la química de coordinació en magnetisme molecular i espintrònica. Aplicacions de la química de coordinació en electrònica molecular. Aplicacions biomèdiques de molècules i nanomaterials moleculars. Sensors moleculars. Dispositius optoelectrònics moleculars (cèl·lules solars, OLED, làsers moleculars...). Producció directa de fuel amb llum solar. Dispositius espintrònics moleculars (vàlvules espinmoleculars, espinOLED, espinOFET...).
REQUISITOS DE ACCESO:
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
a) Perfil idóneo. Aquellos estudiantes que hayan cursado el Máster en Neurociencias Básicas y Aplicadas de la Universidad de Valencia o el Máster Euromediterráneo en Neurociencias
y Biotecnología del consorcio ISIS-Tempus. Estos másteres están asociados a este programa de doctorado. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA),
obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de
Doctorado afines a éste.
b) Otros perfiles de acceso. También podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster diferentes a los señalados en el punto anterior pero con una afinidad clara
con las neurociencias. La CCD estudiará cada caso particular y determinará, en su caso la exigencia de complementos formativos que se podrán desarrollar a lo largo del doctorado.
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al programa de doctorado siendo la Comisión Académica del programa de doctorado la encargada de verificar
el cumplimiento de los requisitos anteriores para la admisión del doctorando.
EQUIPO DE INVESTIGACIÓN 1- Neurobiología molecular, funcional y comparada.
Líneas de investigación
1. Neuroanatomía de la conducta
2. Mecanismos neurales de la conducta social, sexual y parental. Neuroanatomia de la amígdala. Neurobiología de los sistemas olfativo y vomeronasal
3. Neurodesarrollo, neurobiología celular y molecular, factores neurotróficos, ratones transgénicos, neurogénesis y diferenciación, precursores neurales y células madre, epigenética de las células madre, neurodegeneración, enfermedad de Parkinson
4. "Deep Networks" en el cerebro visual: de la neuroimagen a la decodificacion de la información visual
EQUIPO DE INVESTIGACIÓN 2- Función cognitiva y motora. Mecanismos. Deterioro neurológico. Mecanismos y terapéutica.
Líneas de investigación
1. Función cognitiva y motora. Mecanismos. Deterioro neurológico. Mecanismos y terapéutica.
EQUIPO DE INVESTIGACIÓN 3- Neurobiología.
Líneas de investigación
1. Plasticidad estructural neuronal: Implicación en desórdenes psiquiátricos.
2. Microcircuitería del bulbo olfatorio de mamíferos
3. Epilepsia experimental
4. Estudio de sistema nervioso central de modelos animales de síndrome de Down.
5. Asimetrías hemisféricas morfofuncionales en población neuropsiquiatrica y en cerebro normal
6. Bases moleculares y modelos de enfermedades neurológicas: ataxia de Friedreich y esquizofrenia
EQUIPO DE INVESTIGACIÓN 4 - Neurogenética y Neurobiología del desarrollo.
Líneas de investigación
1. Neurobiología del Desarrollo
2. Neurogenética
3. Células Madre y Envejecimiento
4. Bases Moleculares de la Neurodegeneración
EQUIPO DE INVESTIGACIÓN 5- Mecanismo de acción del etanol en el sistema dopaminérgico mesolímbico.
Líneas de investigación
1. Acciones del etanol sobre la actividad del sistema dopaminérgico mesolímbico: papel de los metabolitos originados a nivel cerebral
2. Patrones de actividad neuronal en los circuitos prefrontal e hipocámpico en modelos de estrés y depresión
3. Efectos sobre el tráfico intracelular en patología neurales
4. Molecular and Cellular Pathology of Alcohol
EQUIPO DE INVESTIGACIÓN 6 – Psicobiología.
Líneas de investigación
1. Neurociencia social: bases biológicas de la interacción social. Vulnerabilidad y biomarcadores de los efectos del estrés en el procesamiento afectivo y cognitivo. Quejas subjetivas y deterioro cognitivo según edad y sexo. Función cognitiva y conductes adaptativas en pacientes diabéticos.
2. Consecuencias del consumo de alcohol tipo Binge Drinking y del estrés social crónico sobre la memoria durante la adolescencia y juventud (un estudio longitudinal en humanos. Consecuencias del consumo de alcohol tipo Binge Drinking y del estrés social crónico sobre la memoria durante la adolescencia en animales y humanos.
3. Neuropsicología de la epilepsia. Estrés y toma de decisiones.
4. Brain-computers-interfaces
5. Neurocriminología, cooperación y empatía
6. Neurociencia de las emociones y de los procesos cognitivos superiores.
7. Neuropsicología
8. Salud cerebral y mecanismos de protección frente al estrés y deterioro cognitivo asociado a la edad. Estrés asociado a la situación de cuidado de enfermos crónicos: consecuencias psicosociales
9. Neurología - Epilepsia
EQUIPO DE INVESTIGACIÓN 7- Neurociencia del desarrollo, regeneración y neuroanatomía clínica y del dolor.
Líneas de investigación
1. Sustrato anatómico del dolor y la analgesia. Tratamiento del Dolor
2. Neurociencia del desarrollo, regeneración y neuroanatomía clínica y del dolor
3. Neurobiología del zinc, reprogramación celular.
4. HER-2 en cáncer de mama
5. Aspectos básicos y aplicados de la reprogramación y transdiferenciación celular
6. Esclerosis Múltiple y regeneración
El programa oficial de Doctorat en Química que es presenta deriva, del programa oficial de doctorat en química per la Universitat de València al qual s'ha concedit L'ESMENT CAP A L'EXCEL·LÈNCIA amb una mitjana global obtinguda de 93 sobre 100 (ORDRE EDU/3429/2010, de 28 de desembre i Resolució de 6 d'octubre de 2011) així com del doctorat en Materials i Sistemes Sensors per a Aplicacions Industrials de la Universitat Politècnica de València. Una evidència de la rellevància acadèmica del programa proposat és el número de tesis doctorals realitzades i defensades en els departaments participants (per la Universitat de València; Química Analítica, Química Física, Química Inorgànica, Química Orgànica i per la Universitat Politècnica de València; Departament de Química i ITQ) que ronda el centenar des de gener de 2007 a desembre de 2011, de les quals aproximadament el 50% corresponen a l'esment de doctorat europeu.
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
Para acceder al Programa de Doctorado en su periodo de investigación será necesario estar en posesión un título oficial de Máster Universitario, u otro del mismo nivel expedido por una institución de educación superior del Espacio Europeo de Educación Superior.
Además, podrán acceder los que estén en posesión de un título obtenido conforme a sistemas educativos ajenos al Espacio Europeo de Educación Superior, sin necesidad de su homologación, pero previa comprobación de que el título acredita un nivel de formación equivalente a los correspondientes títulos españoles de Máster Universitario y que faculta en el país expedidor del título para el acceso a estudios de Doctorado. El acceso por esta vía no implicará, en ningún caso, la homologación del título previo de que esté en posesión el interesado, ni su reconocimiento a otros efectos que el de cursar enseñanzas de Doctorado.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
a) Haber superado un mínimo de 60 créditos ECTS en los másters universitarios de la Universitat de València o de la Universitat Politècnica de València (Master universitario en Técnicas Experimentales en Química, en Sensores para Aplicaciones Industriales, en Química Orgánica Experimental e Industrial, en Química Sostenible, en Química Teórica y Computacional, en Nanociencia y Nanotecnología, en Contaminación y Toxicología Ambientales, en Ciencia y Tecnología de los coloides e interfases, en Ingeniería Ambiental) o en másters universitarios cuyos contenidos se incluyan dentro del cuerpo doctrinal de la química. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a éste.
b) También podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster diferentes a los señalados en el punto anterior, en particular que no acrediten perfil investigador o vengan de estudios de master que en los estudios de origen requieran cursar créditos adicionales para iniciar los estudios de doctorado. Los complementos formativos serán de carácter obligatorio para aquellos estudiantes que accedan al programa de doctorado con un título de grado cuya duración sea de al menos 300 ECTS, salvo que el plan de estudios del correspondiente título de grado incluya créditos de formación en investigación, equivalentes en valor formativo a los créditos en investigación procedentes de estudios de máster. En los casos señalados se les exigirá cursar aquellos complementos de formación de nivel de máster dentro de las asignaturas de los másteres indicados en el apartado a) que les doten de los conocimientos no acreditados. La Comisión Académica estudiará cada caso particular y establecerá las asignaturas a cursar. La superación de las mismas avalará la obtención de las competencias.
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al programade doctorado siendo la Comisión Académica del programa de doctorado la encargada deverificar el cumplimiento de los requisitos anteriores para la admisión al doctorado
3177 Química
El Programa possibilita als i les estudiants l'adquisició de la metodologia d'investigació científica i l'aprofundiment en el coneixement de diversos temes en l'àmbit de la Química Sostenible. L'associació entre química i desastres o riscos mediambientals és una constant en totes les societats modernes. Això és paradoxal, ja que, probablement, no existeix cap altra ciència que haja contribuït més, de mode simultani, a la preservació del medi ambient i al benestar de la humanitat. En aquest context, els diferents actors involucrats en el disseny, fabricació, comercialització i ús de productes químics (empreses i empresariat, personal tècnic, investigador, legisladors, consumidors...) han adquirit una consciència clara sobre la necessitat de vincular les activitats en aquest camp amb la preservació del medi ambient i els recursos naturals, és a dir, amb un desenvolupament sostenible.
Podran sol·licitar l'admissió els qui complisquen els requisits d'accés al doctorat establits en el Reial decret 99/2011 de 28 de gener, així com els requisits i criteris addicionals que es fixen per a seleccionar i admetre als doctorands en cada Programa de Doctorat.
Amb caràcter general, per a l'accés a un programa oficial de doctorat serà necessari estar en possessió d'un títol oficial de Grau o equivalent i un Títol oficial de Màster Universitari.
Així mateix podran accedir els qui complisquen algun dels següents requisits:
a) Estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol, o d'un altre país integrant de l'Espai Europeu d'Educació Superior, que habilite per a l'accés a Màster d'acord amb el que s'estableix en l'article 16 del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre i haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el conjunt d'estudis universitaris oficials, dels quals, almenys 60, hauran de ser de nivell de Màster.
b) Estar en possessió d'un títol oficial espanyol de Graduat o Graduada, la duració de la qual, conforme a normes de dret comunitari, siga d'almenys 300 crèdits ECTS. Aquests titulats hauran de cursar amb caràcter obligatori els complements de formació, llevat que el pla d'estudis del corresponent títol de grau incloga crèdits de formació en investigació, equivalents en valor formatiu als crèdits en investigació procedents d'estudis de Màster.
c) Els titulats universitaris que, prèvia obtenció de plaça en formació en la corresponent prova d'accés a places de formació sanitària especialitzada, hagen superat amb avaluació positiva almenys dos anys de formació d'un programa per a l'obtenció del títol oficial d'alguna de les especialitats en Ciències de la Salut.
d) Estar en possessió d'un títol obtingut conforme a sistemes educatius estrangers, sense necessitat de la seua homologació, prèvia comprovació per la universitat que aquest acredita un nivell de formació equivalent a la del títol oficial espanyol de Màster Universitari i que faculta al país expedidor del títol per a l'accés a estudis de doctorat. Aquesta admissió no implicarà, en cap cas, l'homologació del títol previ del qual estiga en possessió l'interessat ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar ensenyaments de Doctorat. El títol de Doctor així obtingut tindrà plena validesa a Espanya.
e) Podran ser admesos als estudis de doctorat conforme al RD 99/2011, els Llicenciats, Arquitectes o Enginyers que estigueren en possessió del Diploma d'Estudis Avançats obtingut d'acord amb el que es disposa en el Reial decret 778/1998, de 30 d'abril, o hagueren aconseguit la suficiència investigadora regulada en el Reial decret 185/1985, de 23 de gener.
f) Estar en possessió d'un altre títol espanyol de Doctor obtingut conforme a anteriors ordenacions universitàries.
Com a criteri d'admissió s'establirà amb caràcter general, el millor expedient entre els sol·licitants, tenint en compte la capacitat per a admetre nous estudiants dels diferents equips d'investigació que compondran el programa.
Com a criteri/requisit específic:
1.- Hauran d'haver cursat els màster/és associat/s a aquest programa de doctorat o altres estudis del mateix nivell i branca de coneixement. En el cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA) obtingut d'acord amb el que es disposa en l'RD 778/98 o haver aconseguit la Suficiència Investigadora segons el regulat pel RD 185/85 hauran d'haver-lo cursat en programes de Doctorat afins.
En coherència amb els requisits establits per les diferents Universitats participants per als seus títols de grau i màster, serà requisit d'accés el coneixement de la llengua anglesa a nivell B1 o superior.
Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió Acadèmica del programa de doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
3155 Química Sostenible
Para acceder al Programa de Doctorado será necesario estar en posesión de los títulos oficiales españoles de Grado, o equivalente y de Máster Universitario.
Se recomienda que los estudiantes que accedan al doctorado hayan cursado un grado en Química, Física, Ciencias de los Materiales o áreas afines y que hayan realizado al menos 60 ECTS en el master en "Química Teórica y Modelización Computacional", el master "Química Teórica y Computacional" o másteres en las áreas de Química, Física, Ciencias de los Materiales con un importante contenido teórico y orientación investigadora.
Además podrán acceder al programa de doctorado quienes se encuentren en alguno de los siguientes supuestos:
- Estar en posesión de un título universitario oficial español, o de otro país integrante del Espacio Europeo de Educación Superior, que habilite para el acceso a Máster de acuerdo con lo establecido en el artículo 16 del Real Decreto 1393/2007, de 29 de octubre y haber superado un mínimo de 300 créditos ECTS en el conjunto de estudios universitarios oficiales, de los que, al menos 60, habrán de ser de nivel de Máster.
- Estar en posesión de un título oficial español de Graduado o Graduada, cuya duración, conforme a normas de derecho comunitario, sea de al menos 300 créditos ECTS. Dichos titulados deberán cursar con carácter obligatorio los complementos de formación, salvo que el plan de estudios del correspondiente título de grado incluya créditos de formación en investigación, equivalentes en valor formativo a los créditos en investigación procedentes de estudios de Máster.
- Estar en posesión de un título obtenido conforme a sistemas educativos extranjeros, sin necesidad de su homologación, previa comprobación por la universidad de que éste acredita un nivel de formación equivalente a la del título oficial español de Máster Universitario y que faculta en el país expedidor del título para el acceso a estudios de doctorado. Esta admisión no implicará, en ningún caso, la homologación del título previo del que esté en posesión el interesado ni su reconocimiento a otros efectos que el del acceso a enseñanzas de Doctorado.
- Estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98, de 30 de Abril, o hubieran alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, de 23 de enero.
- Estar en posesión de otro título español de Doctor obtenido conforme a anteriores ordenaciones universitarias.
Los dos máster indicados ("Química Teórica y Modelización Computacional" y "Química Teórica y Computacional") constituyen la vía de acceso mas habitual para los estudiantes de este programa de doctorado y aseguran que se posee los conocimientos previos necesarios para acceder al doctorado. Sin embargo, no constituyen la vía exclusiva de entrada, considerándose de una forma muy especial otros másteres de orientación investigadora impartidos en las universidades participantes. A los estudiantes que accedan habiendo estudiando previamente otros másteres se les podrá exigir realizar parte de las asignaturas de dichos másteres como complementos de formación.
Los trámites relativos a la realización, presentación y lectura de la tesis doctoral se regirán por la Normativa de Estudios de Doctorado de la Universidad de Valencia.
3156 Química Teòrica i Modelització Computacional
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
Con carácter general, para acceder al Programa de Doctorado en Técnicas Experimentales en Química será necesario estar en posesión de los títulos oficiales españoles de Grado, o equivalente, y de Máster Universitario, tal como se establece en el artículo 6 del RD 99/2011 por el que se regulan las enseñanzas oficiales de doctorado.
Asimismo pondrán acceder quienes se encuentren en alguno de los siguientes supuestos:
a) Estar en posesión de un título universitario oficial español, o de otro país integrante del Espacio Europeo de Educación Superior, que habilite para el acceso a Máster de acuerdo con lo establecido en el artículo 16 del Real Decreto 1393/2007, de 29 de octubre y haber superado un mínimo de 300 créditos ECTS en el conjunto de estudios universitarios oficiales, de los que, al menos 60, habrán de ser de nivel de Máster.
b) Estar en posesión de un título oficial español de Graduado o Graduada, cuya duración, conforme a normas de derecho comunitario, sea de al menos 300 créditos ECTS. Dichos titulados deberán cursar con carácter obligatorio los complementos de formación salvo que el plan de estudios del correspondiente título de grado incluya créditos de formación en investigación, equivalentes en valor formativo a los créditos en investigación procedentes de estudios de Máster.
c) Los titulados universitarios que, previa obtención de plaza en formación en la correspondiente prueba de acceso a plazas de formación sanitaria especializada, hayan superado con evaluación positiva al menos dos años de formación de un programa para la obtención del título oficial de alguna de las especialidades en Ciencias de la Salud.
d) Estar en posesión de un título obtenido conforme a sistemas educativos extranjeros, sin necesidad de su homologación, previa comprobación por la universidad de que éste acredita un nivel de formación equivalente a la del título oficial español de Máster Universitario y que faculta en el país expedidor del título para el acceso a estudios de doctorado. Esta admisión no implicará, en ningún caso, la homologación del título previo del que esté en posesión el interesado ni su reconocimiento a otros efectos que el del acceso a enseñanzas de Doctorado.
e) Estar en posesión de otro título español de Doctor obtenido conforme a anteriores ordenaciones universitarias.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
La admisión al Programa de Doctorado se realizará conforme a los siguientes perfiles:
a) Perfil idóneo de acceso al Programa de Doctorado en Técnicas Experimentales en Química: los estudiantes candidatos deberánhaber cursado el máster Técnicas Experimentales en Química de la Universitat de València asociado a este programa de doctorado o el Máster en Sensores para Aplicaciones Industriales por la Universidad Politécnica de València.
En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a éste.
b) Otros perfiles de acceso al Programa de Doctorado en Técnicas Experimentales en Química: también podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster diferentes a los señalados en el punto anterior, preferiblemente aquellos que fueran ofertados para estudiantes que hubieran realizado titulaciones previas de Grado (o en su defecto Licenciatura) en Química, o en otros títulos como Farmacia, Ciencia y Tecnología de los Alimentos, Nutrición Humana y Dietética, Bioquímica, Ciencias Ambientales, Ingeniería Química, Tecnología Química, o títulos correspondientes a otras ciencias experimentales y tecnologías afines, en cuyo caso, según criterio de la Comisión Académica del Programa de Doctorado podrán exigirse unos complementos de formación específicos de nivel del Máster en Técnicas Experimentales en Química que se imparte en la Universitat de València.
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al Programa de Doctorado en Técnicas Experimentales en Química siendola Comisión Académica del programa de doctorado la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos anteriores para la admisión del doctorando.
3158 Tècniques Experimentals en Química
El perfil de l’estudiant que accedeix al programa de doctorat de Tecnologies de la Informació, Comunicacions i Computació, és el d’un graduat en Enginyeria de Telecomunicació, Informàtica, Matemàtiques i afins, que després ha cursat un màster en aquestes mateixes línies.
Més concretament, el perfil d’ingrés recomanat correspon al d’un estudiant que ha adquirit les capacitats i els coneixements previs que s’obtenen en superar algun d’aquests màsters oficials de la Universitat de València :
No obstant això, es pot considerar adequat el perfil obtingut en superar altres màsters afins o amb un mínim de 60 ECTS procedents de diferents màsters afins.
Les llengües a utilitzar en el procés formatiu seran el castellà, anglés o valencià, requerint-se per tant un bon nivell en almenys una d'aquestes llengües, tant en l'expressió oral com escrita. És recomanable en qualsevol cas que l'estudiant tinga un nivell acceptable d'anglés.
REQUISITS D’ADMISSIÓ
Com a requisit general d’accés, els estudiants hauran d’estar en algun dels supòsits de l’article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d’aquest Reial decret.
A més, els estudiants han de complir els específics següents requisits:
· Haver cursat i superat els estudis conduents a algun dels títols de màsters de la Universitat de València associats al programa (la llista actual d’aquests màsters s’inclou en el “perfil recomanat” en el punt anterior 3.1). En cas d’estar en possessió del Diploma d’Estudis Avançats (DEA), obtingut d’acord amb el que disposa el RD 778/98 o haver aconseguit la Suficiència Investigadora segons el que és regulat pel RD 185/85, l’han d’haver cursat en programes de doctorat afins a aquest.
· Per a qualsevol altre supòsit, la Comissió Acadèmica del programa de doctorat avaluarà si els estudis realitzats són equivalents als exigits amb caràcter general per accedir al període d’investigació d’aquest programa de doctorat.
Els estudiants que complisquen els requisits anteriors, poden accedir al programa de doctorat i serà la Comissió Acadèmica del programa de doctorat l’encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l’admissió del doctorand.
Els estudiants que compleixen amb els requisits anterior podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió Acadèmica del programa de doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
La Comissió Acadèmica del programa de doctorat estudiarà i resoldrà qualsevol petició d’admissió que no s’ajuste als criteris establerts anteriorment, en funció de la informació disponible.
3159 Tecnologies de la Informació, Comunicació i Computació
REQUISITOS DE ACCESO:
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
a) Deberán haber cursado un master afín con este programa de doctorado. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a éste.
b) También podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster diferentes a los señalados en el punto anterior siempre que la comisión competente lo considere adecuado
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al programa de doctorado siendo la Comisión Académica del programa de doctorado la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos anteriores para la admisión del doctorando.
3160 Teledetección
Es tracta de l'únic programa de doctorat de l'àmbit de l'activitat física i l'esport que s'imparteix a la Universitat de València i un dels pocs de l'Estat espanyol amb voluntat d'atraure estudiants del seu entorn d'influència (europeus i llatinoamericans), tal com el reflecteixen els percentatges de tesis i matriculats en el màster que són estrangers i s'han indicat anteriorment. A més, aquest doctorat ofereix la possibilitat de donar continuïtat de formació investigadora als estudiants dels dos màsters i també a les necessitats investigadores del professorat del Departament d'Educació Física i Esportiva i de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de València. Així ho avalen diferents indicadors de productivitat del col·lectiu principal de professors del Departament que sustenta els màsters i aquest doctorat.
3172 Activitat Física i Esport
Com a requisit general d'accés hauran d'estar en algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest Reial decret.
REQUISITS/CRITERIS D'ADMISSIÓ:
Com a requisit específic:
a) Hauran de posseir estudis a nivell de postgrau en l'àrea de coneixement de Ciències Socials i Jurídiques, i dins d'aquesta àrea preferiblement en les següents matèries: Ocupació i Relacions Laborals, Recursos Humans, Prevenció de Riscos Laborals, Gestió Cultural, Sociologia, Antropologia, Demografia, Sostenibilitat, Benestar Social, Política econòmica i Economia pública. Serà la Comissió Acadèmica del programa de doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
En cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que es disposa en l'RD 778/98, o haver aconseguit la Suficiència Investigadora segons el regulat pel RD 185/85, hauran d'haver-lo cursat en programes de Doctorat afins a aquest. L'afinitat serà determinada per la Comissió Acadèmica del programa de Doctorat.
EQUIP INVESTIGADOR 1: INVESTIGACIÓ EN OCUPACIÓ, RECURSOS HUMANS I PREVENCIÓ
Línia d'investigació 1: Ocupació i relacions laborals
Línia d'investigació 2: Recursos humans
Línia d'investigació 3: Prevenció de riscos laborals
EQUIP INVESTIGADOR 2: INVESTIGACIÓ EN BENESTAR SOCIAL, MIGRACIONS I TRAJECTÒRIES VITALS
Línia d'investigació 4: Benestar social
Línia d'investigació 5: Trajectòries vitals i precarització
Línia d'investigació 6: Migració, mobilitat i canvi social
EQUIP INVESTIGADOR 3: INVESTIGACIÓ EN SOSTENIBILITAT, CULTURA I POLÍTICA DELS LLOCS
Línia d'investigació 7: Cultura i política dels llocs
Línia d'investigació 8: Sostenibilitat
EQUIP INVESTIGADOR 4: INVESTIGACIÓ EN TEORIA CRÍTICA
Línia d'investigació 9: Patologies socials de les societats contemporànies
Línia d'investigació 10: Teoria social i sociològica
Línia d'investigació 11: Patologies de la raó
EQUIP INVESTIGADOR 5: INVESTIGACIÓ EN SOCIOLOGIA DE L'EDUCACIÓ I EN TREBALL SOCIAL EN CONTEXTOS EDUCATIUS
Línia d'investigació 12: Anàlisi sociològica de les desigualtats socials i de les relacions entre comunitat i educació
Línia d'investigació 13: Sociologia de les trajectòries educatives i el canvi social
Línia d'investigació 14: Sociologia de l'Educació Superior
EQUIP INVESTIGADOR 6: INVESTIGACIÓ EN POLÍTICA ECONÒMICA I ECONOMIA PÚBLICA
Línia d'investigació 15: Política Econòmica
Línia d'investigació 16: Economia Pública
El programa és fruit de l'experiència acumulada des de principis de la dècada dels noranta del segle passat quan ja va ser un dels primers programes de doctorat del nostre país a especialitzar-se en l'àmbit de la Comptabilitat.
Durant aquestes més de tres dècades, el programa ha format com a doctors tant a professors d'universitats nacionals i estrangeres que desitjaven consolidar la seua posició acadèmica, com a professionals que desitjaven ampliar el seu horitzó de coneixement en el camp propi del programa. Des dels seus inicis s'han titulat més d'un centenar de doctors, i s'han formalitzat diversos convenis de col·laboració amb altres universitats, especialment llatinoamericanes, que han permés internacionalitzar la procedència dels i les estudiants del nostre programa. Així, durant aquest període, a més d'estudiants espanyols, s'han doctorat estudiants procedents de diferents països: Colòmbia, Mèxic, l'Iraq, Veneçuela, l'Argentina, l'Equador, Xile, Cuba, el Perú, el Brasil, l'Uruguai, Portugal, Líbia, Algèria o Romania.
El creixement en la quantitat, la qualitat i la internacionalització de les publicacions del professorat que impartia matèries en el doctorat, va suposar que el ministeri li concedira la menció de qualitat al programa durant el període 2003-2009. Amb l'adaptació del programa al Reial decret 99/2011, es va ampliar el seu àmbit d'investigació incorporant les finances corporatives com a àrea de coneixement d'interés. Així, l'actual programa ofereix continguts atractius i adaptats a àmbits d'investigació d'actualitat, i disposa d'un ampli i reconegut equip docent amb una acreditada capacitat investigadora i amb una orientació internacional en el destí de les seues publicacions i en les seues xarxes de contactes acadèmics.
Des del punt de vista de l'interés públic, la importància creixent de la regulació de la informació financera tant en els mercats de capitals com fora d'ells i la seua influència en el comportament dels agents econòmics involucrats, ha donat lloc al desenvolupament d'àrees d'investigació significatives a les quals el nostre programa contribueix. En concret, el programa s'agrupa dues grans línies d'investigació genèriques i que integren una àmplia varietat de temes d'investigació que donaran lloc a publicacions científiques en revistes pròpies dels camps de coneixement del programa, tant en JCR (WOS) com en SJR (SCOPUS). Les dues grans línies són:
L'activitat dels investigadors en l'àmbit de la Comptabilitat i les Finances Corporatives és essencial per a una millora de la competitivitat de les empreses del nostre entorn socioeconòmic i l'eficiència dels mercats financers. Les investigacions més recents en aquest camp estan donant respostes a qüestions tan rellevants des del punt de vista socioeconòmic com l'ús, la valoració i el reconeixement comptable de les criptomonedes, l'impacte de les Fintech en la democratització a l'accés de serveis financers, o la regulació necessària perquè les empreses faciliten informació no financera referida als àmbits mediambientals, socials o de govern corporatiu (ESG). Aquest programa de doctorat està enfocat als camps científics actualment consolidats en l'àmbit de la comptabilitat i les finances corporatives i que estan avalats per associacions privades de gran prestigi a Europa com la European Accounting Association o la European Financial Management Association.
Els investigadors encarregats de la formació dels nous doctors tenen reconeguda la qualitat de la seua investigació per la Comissió Nacional d'Avaluació de l'Activitat Investigadora (CNEAI). El programa també compta amb la participació permanent d'investigadors de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat de Valladolid. A més, nombrosos investigadors de reconegut prestigi internacional col·laboren activament en aquest.
Els estudiants que accedeixen al programa de Doctorat són graduats universitaris que acrediten un títol de Màster oficial en matèries de Comptabilitat i Finances o afins a aquestes. Aquests alumnes han de comptar amb un bon expedient acadèmic i un sòlid coneixement de l'idioma anglés, parlat i escrit. Una vegada admés al programa, la Comissió de Coordinació Acadèmica del programa de Doctorat valora, en cada cas, la necessitat de realitzar complements de formació.
El programa s'estructura en dues fases o períodes. La Fase de Formació, en la qual es cursen els complements i les activitats formatives i La Fase d'Investigació, durant la qual s'elabora la tesi doctoral. En cada curs s'ofereixen fins a 12 places per a nous estudiants, de les quals es reserva, com a màxim, un 30% a estudiants que el realitzen en la modalitat de dedicació a temps parcial. El reduït nombre d'estudiants facilita la comunicació fluida amb els professors i el seguiment estret del progrés dels doctorands. L'ambient és distés i amb marcat caràcter internacional, ja que un gran nombre d'estudiants són estrangers.
REQUISITS D’ACCÉS
Com a requisit general d’accés, els alumnes han de complir amb algun dels supòsits de l’article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d’aquest Reial decret.
CRITERIS D’ADMISSIÓ
Com a requisits addicionals, el compliment dels quals serà verificat per la CAPD, es consideraran els següents:
1- Podran ser admeses/us aquelles/us estudiants que hagen cursat un màster amb orientació investigadora en
les àrees de Comptabilitat i/o de Finances Corporatives, o en altres àrees afins.
2- També podran ser admesos al programa els qui hagen cursat un màster oficial sense orientació investigadora
i relacionat amb les àrees de Comptabilitat i/o Finances Corporatives, o en altres àrees afins. En aquest supòsit, les
i els estudiants admesos hauran de matricular-se obligatòriament dels complements de formació, d'acord
amb el que s'estableix en l'apartat 3.4.
3- Així mateix, podran ser admesos al programa de doctorat els qui hagen cursat estudis de llicenciatura amb nivell
3 del MECES, els continguts del qual siguen afins amb la Comptabilitat i les Finances Corporatives, en particular, les
llicenciatures en Ciències Econòmiques i Empresarials i en Administració i Direcció d'Empreses. Aquests estudiants
hauran de matricular-se obligatòriament dels complements de formació, d'acord amb el que s'estableix en
l'apartat 3.4.
4- S'exigirà que les i els estudiants que hagen sol·licitat la seua admissió al programa acrediten com a mínim un nivell
B1 d'anglés, d'acord amb el marc comú europeu de referència per a les llengües (MECR) o equivalent
3176 Comptabilitat i Finances corporatives
El programa de doctorat en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional procedeix de la fusió de dos doctorats interuniversitaris de les universitats de València i Jaume I de Castelló: el doctorat en Desenvolupament Local i Territori i el doctorat en Cooperació al Desenvolupament, gestionats per l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local. A hores d’ara s'hi ha incorporat la Universitat Politècnica de València, per la qual cosa el caràcter interdisciplinari i interuniversitari d'aquest programa constitueix una de les seues principals fortaleses. El programa de doctorat Desenvolupament Local i Cooperació Internacional té com a missió proporcionar als estudiants les eines metodològiques indispensables per a la recerca, tant bàsica com a aplicada, en l'àmbit del desenvolupament local i la cooperació en diferents àmbits territorials. La recerca en l'àmbit del desenvolupament local és especialment rellevant perquè pot contribuir al coneixement dels processos i al perfeccionament de les polítiques i instruments d'intervenció al territori, amb la qual cosa es contribueix a la millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Així mateix, es necessiten investigadors amb la preparació adequada en tècniques de planificació, gestió i avaluació de programes i projectes de cooperació que aporten solucions als problemes del desenvolupament. El programa de doctorat està format per quatre línies de recerca, en cadascuna de les quals participen doctors de les tres universitats. 1. Línia d'ordenació del territori i cohesió social. 2. Línia de cooperació internacional al desenvolupament i territori. 3. Línia de territori, xarxes d'aprenentatge i innovació. 4. Línia d'economia de l'aigua.
Segons el R.D 99/2011, 28 de gener, els requisits d'accés al doctorat són els següents:
1. Amb caràcter general, per a l'accés a un programa oficial de doctorat cal estar en possessió dels títols oficials espanyols de grau, o equivalent, i de màster universitari.
2. Així mateix, hi poden accedir els qui estiguen en algun dels supòsits següents:
a) Estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol o d'un altre país integrant de l'espai europeu d'ensenyament superior, que habilite per a l'accés a màster, i haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el conjunt d'estudis universitaris oficials, dels quals almenys 60 han de ser de nivell de màster. csv: 10389623.
b) Estar en possessió d'un títol oficial espanyol de grau, la durada del qual, d’acord amb les normes de dret comunitari, ha de ser almenys de 300 crèdits ECTS. Aquests titulats han de cursar amb caràcter obligatori complements de formació.
c) Estar en possessió d'un altre títol espanyol de doctor obtingut de conformitat amb anteriors ordenacions universitàries.
En el cas d'estar en possessió de títols obtinguts d’acord amb sistemes educatius estrangers, sense necessitat d’homologació, s'ha de comprovar que aquest acredita un nivell de formació equivalent a la del títol oficial espanyol de grau i de màster universitari i que faculta al país expedidor del títol per accedir a estudis de doctorat. Aquesta admissió no implica, en cap cas, l'homologació del títol previ de què estiga en possessió la persona interessada ni el seu reconeixement a altres efectes que el de l'accés a ensenyaments de doctorat.
Requisits específics d'admissió:
a) Els doctorands han d’haver cursat el màster en Cooperació al Desenvolupament, el màster de Gestió i Promoció del Desenvolupament Local o el màster en Gestió de Recursos Hídrics, associats a aquest programa de doctorat. En cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que disposa el RD 778/98, o d’haver aconseguit la Suficiència Investigadora, segons
el que regula el RD 185/85, els han d'haver cursat en programes de doctorat
afins a aquest.
b) També hi poden ser admesos els qui hagen cursat altres estudis de màster que, segons el parer de la comissió acadèmica, tinguen continguts semblants als que estableixen els anteriorment citats. De la mateixa manera, s'accepten estudiants que provinguen d'altres màsters, sempre que realitzen els complements formatius especificats en el punt 3.4.
Els estudiants que complisquen els requisits anteriors, poden accedir al programa
de doctorat. La Comissió Acadèmica Universitària és l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
3111 Desenvolupament Local i Cooperació Internacional
El programa està format per quatre línies de recerca, en cadascuna d'elles s'inclouen doctors de les tres universitats participants:
Requisits generals d'accés: Els aspirants han d'estar inclosos en algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest reial decret.
REQUISITS ESPECÍFICS D'ADMISSIÓ: Si algú compleix els requisits generals d'accés esmentats en l'apartat anterior, pot ser admesos al programa de doctorat en Didàctiques Específiques, sempre que a més complisca algun dels requisits RE1 a RE4 i els requisits RE5 i RE6, referits sempre a la didàctica específica en què l'estudiant vol especialitzar-se.
RE 1 (perfil idoni d'accés). Estar en possessió del títol del màster universitari en Investigació en Didàctiques Específiques per la Universitat de València - Estudi General o d'un màster universitari oficial d'una altra universitat espanyola que proporcione una formació investigadora equivalent a l'anterior.
RE 2 (perfil idoni d'accés). Estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA) –obtingut d'acord amb el que disposa el RD 778/98– o de la Suficiència Investigadora –segons el que regula el RD 185/85–, obtinguts en un programa de doctorat especialitzat en la didàctica específica corresponent.
RE 3 (perfil idoni d'accés). Estar en possessió d'un títol de postgrau universitari oficial de caràcter investigador d'algun país pertanyent o aliè a l'EEES que proporcione una formació equivalent a la del màster esmentat en el requisit RE1 i que faculte al país expedidor del títol per accedir a estudis de doctorat.
RE 4 (altres perfils d'accés). Estar en possessió d'un títol de màster universitari oficial, del DEA, de la Suficiència Investigadora o d'un títol de postgrau universitari oficial d'un país pertanyent o aliè a l'EEES que faculte al país expedidor per accedir a estudis de doctorat diferents dels esmentats en els requisits RE1 a RE3. Els aspirants amb aquest perfil han de presentar documentació que acredite que posseeixen els coneixements disciplinaris de nivell de grau necessaris per poder desenvolupar les activitats investigadores pròpies de la didàctica específica triada. La CAD estudiarà de manera individualitzada cada sol•licitud d'admissió i valorarà la necessitat que cada sol•licitant curse determinats complements de formació investigadora específica en el màster universitari en Investigació en Didàctiques Específiques de la Universitat de València.
RE 5 (per a tots els perfils d'accés). Presentar per escrit una proposta de tema de recerca, susceptible d’esdevenir un projecte de tesi doctoral, en la qual s'especifiquen objectius o hipòtesis de recerca, s'esmenten publicacions rellevants en relació amb el tema proposat, es caracteritze un marc teòric pertinent i s'esquematitze una metodologia de recerca.
RE 6 (per a tots els perfils d'accés). Posseir un nivell de comprensió lectora de l'anglès equivalent al que s'exigeix per obtenir el nivell B1 en aquest idioma. Els aspirants que no tinguen cap certificat o diploma de acredite que tenen el nivell B1 o superior d'anglès, poden realitzar una prova interna del programa de doctorat per superar aquest requisit.
3112 Didácticas Específicas
REQUISITS D'ACCÉS
Com a requisit general d'accés, els alumnes han de complir amb algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest Reial decret.
REQUISITS ADDICIONALS D'ADMISSIÓ:
1. Poden ser admesos els alumnes que hagen cursat un màster en Direcció o Organització d'Empreses amb orientació investigadora, o els que, tot i haver cursat un màster en Direcció o Organització d'Empreses amb orientació professional, acrediten experiència investigadora. També hi poden ser admesos els alumnes que tinguen el Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que disposa el RD 778/98, o la Suficiència Investigadora, segons el que regula el RD 185/85, en programes de doctorat en Direcció d'Empreses.
En tots els casos, s'exigeix el domini parlat i escrit de l'espanyol a un nivell C1. El nivell d'anglès exigit d'acord amb el marc de referència europeu de les llengües és el B1.
La Comissió Acadèmica del programa de doctorat és l'encarregada de verificar aquests requisits. En el cas que la comissió considere que aquesta formació prèvia en recerca no és suficient, pot recomanar la realització d'algun dels complements formatius que el programa ofereix d'acord amb el perfil específic de cada alumne.
2. També poden ser admesos en el programa els qui, tot i haver cursat un màster en l'àmbit de la Direcció o Organització d'Empreses, no acrediten experiència investigadora. En aquest cas, el programa preveu una sèrie de complements formatius de caràcter obligatori. En tots els casos s'exigeix el domini parlat i escrit de l'espanyol a un nivell C1. El nivell d'anglès exigit d'acord amb el marc de referència europeu de les llengües és el B1.
3113 Dirección de Empresas
Línia d’investigació 1
Estratègia, competitivitat i performance
La línia estudia la relació entre les diferents estratègies i el rendiment empresarial. S'estudien els factors d'èxit, les estratègies competitives i corporatives i les empreses cooperatives. El tema central d’estudi dins d’aquesta línia és la competitivitat i els seus factors determinants. S’estudia la relació entre les diferents estratègies i el rendiment empresarial. Inclou aspectes diversos com les estratègies competitives i corporatives, els factors d'èxit de les empreses, la performance organitzativa i la creació de valor, la competitivitat i els actius intangibles, la gestió de la innovació, la sostenibilitat corporativa i l'estudi de la competitivitat en diferents tipus de models organitzatius com ara les empreses internacionals, les empreses familiars i les empreses cooperatives i de l'economia social.
Professorat adscrit a la Línia d’Investigació 1:
Línia d’investigació 2
Internacionalització: opcions estratègiques i recursos humans
La línia de recerca abasta la internacionalització de l’empresa des d'una perspectiva àmplia: PIMEs i empreses multinacionals, empreses industrials i empreses de serveis. La influència de la globalització i el territori, així com els fonaments teòrics de la direcció estratègica són presents en la investigació com a marc genèric de referència.
La línia de recerca està integrada per diferents sub-línies que inclouen aspectes específics de la gestió internacional de l'empresa:
Professorat adscrit a la Línia d’Investigació 2:
Línia d’investigació 3
Equips directius: habilitats i canvi organitzatiu.
Aquesta línia de recerca estudia la influència de les característiques de l'equip humà i del govern corporatiu en el rendiment de les empreses i el canvi organitzatiu. Inclou aspectes com l'estudi dels Top Management Team, les pràctiques d'alt rendiment, l'ètica i la responsabilitat social, el govern corporatiu. La línia de recerca compta amb dues sub-línies:
Professorat adscrit a la Línia de Recerca 3:
Línia d’investigació 4
Aprenentatge organitzatiu i qualitat.
L’objectiu general d’aquesta línia és: Analitzar si l’aprenentatge organitzatiu i la gestió de la qualitat poden servir com a plataforma impulsora de la innovació, i quin paper tenen les pràctiques de recursos humans en aquestes relacions.
Aquesta línia de recerca està composta per tres sub-línies:
Professorat adscrit a la Línia d’Investigació 4:
Línia d’investigació 5
Entrepreneurship, Innovació i Responsabilitat Social
La línia estudia els processos de creació d'empreses i les eines i metodologies de diagnòstic i auditoria tecnològica. La creació d'empreses, les empreses d'empreses gasela i les born-global són així mateix objecte d'estudi. Les empreses de base tecnològica, els districtes industrials, la localització, les estratègies de turnaround i les polítiques de responsabilitat social s'integren igualment en aquesta línia de recerca que compta amb tres sub-línies diferenciades:
Professorat adscrit a la Línia de Recerca 5:
Com a requisit general d'accés hauran d'estar en algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona de l'esmentat Reial decret.
Com a requisits específic:
a) Hauran d'haver cursat algun màster relacionat amb polítiques públiques, benestar social, salut i gestió sanitària, màrqueting o psicologia i salut.
En cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que disposa el RD 778/98, o haver aconseguit la suficiència investigadora segons el regulat pel RD 185/85, han de haver-lo cursat en programes de Doctorat afins a aquest. L'afinitat serà determinada per la Comissió Acadèmica del programa de doctorat.
b) També podran ser admesos els qui hagan cursat altres estudis de màster diferents als assenyalats en el punt anterior, sempre que es tracte de màsters afins a ells relatius a ciències socials, ciències de la salut, psicologia o economia; o bé a les dues línies de recerca del doctorat. L'afinitat serà determinada per la Comissió Acadèmica del programa de doctorat.
c) En el cas de graduats en Medicina el reconeixement del nivell 3 MECES habilita l'accés al programa de doctorat sense requeriment dels requisits anteriors.
Els estudiants que compleixen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió Acadèmica del programa de doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
En aquesta línia l'objectiu és analitzar les diferents respostes dels estats de benestar europeus a les crisis econòmiques i financeres, a la globalització, als canvis sociodemogràfics i a la irrupció de les tecnologies i la seva connexió amb les polítiques públiques. Entre d'altres àmbits es centrarà en les "fortaleses" i recursos tant dels individus com de la societat per fomentar el seu desenvolupament, contribuint a incrementar el seu benestar. En aquest context es planteja utilitzar el potencial que tenen les noves tecnologies de la Informació i la Comunicació, com la realitat virtual, la realitat augmentada, Internet, dispositius mòbils etc., per desenvolupar noves eines amb l'objectiu de promocionar, monitoritzar i millorar diferents àmbits que afecten les polítiques públiques, entre d'altres l'estat de salut de les persones. En aquesta línia la direcció de tesis s'abordarà interdisciplinarment a través de la participació de doctors / es de la Universitat de València i de la UJI de Castelló especialistes en Ciència Política, Economia, Medicina, Infermeria, Psicologia, Dret, Enginyeria i Sociologia.
Alguns dels temes que es tractaran d'estudiar en aquesta línia estan vinculats amb:
L'objectiu d'aquesta segona línia d'investigació és conèixer des d'una perspectiva interdisciplinària els processos que generen desigualtats econòmiques, socials, de gènere, ètniques i culturals en el context nacional i internacional, la seva vinculació amb l'increment de la pobresa i la intervenció des de les polítiques públiques per pal·liar les seves conseqüències tant a nivell individual com en les societats en el seu conjunt. En aquesta línia participaran doctors / es de la Universitat de València i de la UJI de Castelló de diferents àrees de coneixement relacionades amb la Sociologia, la Salut (Medicina i Infermeria), l'Economia, la Psicologia i el Dret.
Alguns dels temes de recerca que s'abordaran dins d'aquesta línia faran referència a:
Número de plazas: la Facultad de Derecho ofrece un total de 50 plazas de nuevo ingreso cada año. De ellas, 20 lo son a tiempo completo, y 30 a tiempo parcial, como luego se explicará.
Requisitos de acceso:
Como requisito general de acceso, los solicitantes deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto:
-Estar en posesión de los títulos oficiales españoles de Grado, o equivalente, y de Máster Universitario.
-Estar en posesión de un título universitario oficial español, o de otro país integrante del EEES, que habilite para el acceso a Máster, y haber superado un mínimo de 300 créditos ECTS en el conjunto de estudios universitarios oficiales, de los que, al menos 60, habrán de ser de nivel de Máster.
-Estar en posesión de un título oficial español de Graduado o Graduada, cuya duración sea de al menos 300 créditos ECTS. Dichos titulados deberán cursar con carácter obligatorio complementos de formación, salvo que el plan de estudios del título de grado incluya créditos de formación en investigación.
-Estar en posesión de un título obtenido conforme a sistemas educativos extranjeros, sin necesidad de su homologación, previa comprobación por la universidad de que éste acredita un nivel de formación equivalente a la del título oficial español de Máster Universitario y que faculta en el país expedidor del título para el acceso a estudios de doctorado.
-Estar en posesión de otro título español de Doctor obtenido conforme a anteriores ordenaciones universitarias.
-Los licenciados que estén en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (RD 778/1998) o hayan alcanzado la suficiencia investigadora (RD 185/1985).
Requisitos específicos de admisión al programa:
-Estar en posesión de un título de máster universitario en el ámbito del Derecho, las Ciencias Políticas y de la Administración, o la Criminología. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados o de haber alcanzado la Suficiencia Investigadora, deberán haberlos obtenido en programas de Doctorado afines a éste por su contenido.
-También podrán ser admitidos quienes hayan cursado estudios de grado o licenciatura en el ámbito del Derecho, las Ciencias Políticas y de la Administración, o la Criminología, y estén en posesión de un título de máster o cumplan los requisitos de acceso establecidos por la ley; los que estén en posesión de un título de máster en ciencias sociales siempre que presente afinidad con alguna de las líneas de investigación del doctorado (lo mismo resultará de aplicación a quienes estén en posesión del DEA o de la Suficiencia Investigadora provenientes de esos mismos ámbitos formativos); y los profesionales o investigadores procedentes del mundo jurídico, de la Administración Pública, del ámbito de la Criminología o de la Politología, con independencia de su especialización universitaria previa, cuando exista una relación de afinidad curricular con los objetivos y las líneas de investigación del doctorado, y siempre que cumplan con los requisitos de titulación universitaria superior exigida por la ley.
-El solicitante deberá presentar un escrito, que se le facilitará por la Secretaría del centro en un formato establecido, en que habrá de señalar la línea o líneas de investigación establecidas en el programa en las que esté interesado en desarrollar su actividad doctoral.
-Dominio hablado y escrito de al menos una de las dos lenguas oficiales de la Comunidad Valenciana (catalán y castellano) a un nivel equivalente de B2.
Perfiles idóneos:
1. Estudiantes en posesión de un título de máster de contenido jurídico, politológico o criminológico, que haya sido cursado en su orientación o perfil investigador y que proporcione capacidades y conocimientos en alguna de las líneas de investigación del programa.
2. Estudiantes que hayan superado un mínimo de 300 créditos ECTS en el conjunto de estudios universitarios oficiales, de los que, al menos 60, sean de nivel de un máster con el contenido antes señalado (jurídico, politológico o criminológico) y que, como mínimo, 10 de ellos correspondan a cursos de metodología e introducción a la investigación en ciencias sociales y jurídicas.
Otros perfiles admisibles:
1. Estudiantes que hayan cursado licenciatura o grado en derecho, ciencias políticas o criminología y un máster jurídico, politológico o criminológico en orientación no investigadora o en un área diferente; en este caso deberán realizar los complementos formativos establecidos por este programa de doctorado. Dichos complementos formativos, que se corresponden con los módulos metodológicos y de iniciación a la investigación de los diferentes másteres que se imparten en la Facultad de Derecho, puedes consultarlos en el siguiente enlace:
http://www.uv.es/uvweb/derecho/ca/estudis-postgrau/masters-oficials/masters-oficiales-facultat-dret/masters-1285851325892.html
2. Profesionales o investigadores/as procedentes de la Administración Pública y vinculados al mundo jurídico, al ámbito de la Criminología o de la Politología, con independencia de su especialización universitaria previa siempre que concurran los siguientes requisitos:
-que sean funcionarios públicos de carrera pertenecientes al grupo A de clasificación profesional o que, dentro de una categoría profesional equiparable, pertenezcan al personal funcionario de las Entidades Locales o al personal con legislación específica propia (arts. 3, 4 y 5 del Estatuto Básico del Empleado Público).
-que, con independencia de la titulación con la que hayan accedido a su plaza de funcionario de carrera, a dicha plaza se pueda acceder con alguna de las tres titulaciones que reúne el programa de doctorado (Derecho, Ciencia Política y Criminología).
-que cumplan con los requisitos de titulación universitaria superior exigida por la ley y que exista, a juicio de la Comisión de Coordinación del Doctorado, una relación de afinidad curricular con los objetivos y las líneas de investigación del doctorado. Dicha afinidad se apreciará por la Comisión.
Documentación específica requerida por el programa de doctorado en Derecho, Ciencia Política y Criminología:
Junto con los documentos que acrediten el cumplimiento de los requisitos generales de acceso y admisión, deberán presentarse los siguientes documentos específicos establecidos por el programa de doctorado:
• Escrito de elección de línea/s de investigación:
El/la solicitante deberá presentar un escrito, que se le facilitará por la Secretaría del centro en un formato establecido o bien puede descargarse aquí, (escrito de elección línea de investigación) VER PDF ADJUNTO en que habrá de señalar:
-la línea o líneas de investigación establecidas en el programa en las que esté interesado en desarrollar su actividad doctoral (obligatorio)
-el/la profesor/a que desee como tutor/a (opcional)
-el/la/los/as profesor/a/es/as que desea que dirija(n) su trabajo de doctorado (opcional)
Si el/la director/a de tesis no tiene vinculación con la Universitat de València deberá proponerse un/a tutor/a que sí la tenga.
• Currículum vitae, con justificación de los criterios de valoración expresados en el baremo de admisión (consultar apartado criterios de valoración).
• Justificación de la preferencia por la dedicación a tiempo parcial (relación laboral, obligaciones familiares, residencia en otro país...)
Los documentos se presentan, en formato electrónico (PDF, Word, JPG, etc.), junto a la solicitud on-line de preinscripción.
Mientras esté abierto el plazo de presentación de solicitudes es posible anexar documentos a una solicitud ya presentada, mediante la acción ANEXAR.
Les línies d'investigació que presenta el programa són les següents:
01.- Dret Civil
02.- Dret Mercantil
03.- Dret Financer i Tributari
04.- Ciència Política i de l'Administració
05.- Dret Constitucional
06.- Criminologia
07.- Dret Penal
08.- Dret Internacional
09.- Dret Processal
10.- Dret del Treball i de la Seguretat Social
11.- Ciències Jurídiques Bàsiques (Història del Dret, Dret Romà i Dret Eclesiàstic de l'Estat, Filosofia del Dret…)
12.- Dret Administratiu
Formulari de elecció línia d'investigació (PDF) (Veure document adjunt)
REQUISITS D'ACCÉS Al DOCTORAT:
Segons el Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, cal estar en possessió dels títols oficials espanyols de grau, o equivalent, i de màster universitari. Així mateix hi poden accedir els qui estiguen en algun dels supòsits següents:
-Estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol, o d'un altre país integrant de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, que habilite per accedir al màster d'acord amb el que estableix l'article 16 del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, i haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el conjunt d'estudis universitaris oficials, dels quals, almenys 60, han de ser de nivell de màster.
-Estar en possessió d'un títol oficial espanyol de graduat o graduada, la durada del qual, de conformitat amb les normes de dret comunitari, ha de ser almenys de 300 crèdits ECTS. Aquests títols han de cursar amb caràcter obligatori els complements de formació a què es refereix l'article 7.2 d'aquesta norma, tret que el pla d'estudis del corresponent títol de grau incloga crèdits de formació en recerca, equivalent en valor formatiu als crèdits en recerca procedents d'estudis de màster.
-Els titulats universitaris que, amb anterioritat a l’obtenció de plaça en formació en la corresponent prova d'accés a places de formació sanitària especialitzada, hagen superat amb avaluació positiva almenys dos anys de formació d'un programa per a l'obtenció del títol oficial d'alguna de les especialitats en Ciències de la Salut.
-Estar en possessió d'un títol obtingut d’acord amb sistemes d’ensenyament estrangers, sense necessitat d’homologació, després que la Universitat haja comprovat que aquest títol acredita un nivell de formació equivalent a la del títol oficial espanyol de màster universitari i que faculta al país expedidor del títol per accedir a estudis de doctorat. Aquesta admissió no implica, en cap cas, l'homologació del títol previ de què està en possessió l'interessat ni el seu reconeixement a altres efectes que el d'accedir a ensenyaments de doctorat.
-Estar en possessió d'un altre títol espanyol de doctor obtingut d’acord amb ordenacions universitàries anteriors.
Perfil d'ingrés recomanat: Estar en possessió d'un títol de graduat o equivalent en Dret, Ciències Polítiques, Sociologia, Relacions Internacionals, Humanitats, Filosofia i d'un màster en àrees relacionades amb els drets humans. Perfil d'ingrés addicional: Estar en possessió d'un títol de graduat i de màster, en qualsevol altra àrea acadèmica diferent de les anteriors, i acreditar activitat professional en el camp dels drets humans.
Els estudiants que hagen cursat el màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional, o qualsevol altre dels màsters referits en el perfil d'ingrés recomanat, no han de cursar cap complement formatiu una vegada admesos, ja que s'entén que la formació metodològica i investigadora adquirida és suficient per no requerir-los.
3110 Derechos Humanos, Democracia y Justicia Internacional
REQUISITS D'ACCÉS
Com a requisit general d'accés, s’ha d'estar en algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest reial decret.
REQUISITS D'ADMISSIÓ
Com a requisit específic, hi ha:
a) Haver cursat el màster en Economics (investigador i acadèmic) per la Universitat de València, de 60 crèdits ECTS, associat a aquest programa de doctorat, o el màster en Banca i Finances Quantitatives (de caràcter investigador) per les Universitats de Castella-La Manxa, del País Basc i la Universitat de València, de 120 crèdits ECTS. En cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis
Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que disposa el RD 778/98, o d’haver aconseguit la Suficiència Investigadora segons el que regula el RD 185/85, s’han d'haver cursat en programes de doctorat afins a aquest.
b) Haver cursat altres estudis de màster diferents als que s’ha assenyalat en el punt anterior i estar en possessió d'altres títols oficials de màster de caràcter afí o un altre del mateix nivell expedit per una institució d'ensenyament superior de l'espai europeu d'ensenyament superior.
c) A més, estar en possessió d'un títol obtingut d’acord amb sistemes d’ensenyament aliens a l'espai europeu d'ensenyament superior, que no necessite homologació, però del qual s’haja comprovat que el títol acredita un nivell de formació equivalent als corresponents títols espanyols de màster universitari i que faculta al país expedidor del títol per accedir a estudis de doctorat. L'accés per aquesta via no implica, en cap cas, l'homologació del títol previ de què està en possessió l'interessat, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar ensenyaments de doctorat.
d) Així mateix, es pot accedir al període de recerca si es compleix alguna de les condicions següents:
1) Haver superat 60 crèdits inclosos en un o més màsters universitaris.
2) Estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats, obtingut d'acord amb el que disposa el Reial decret 778/1998, de 30 d'abril, o hagen aconseguit la Suficiència Investigadora que regula el Reial decret 185/1985, de 23 de gener.
3) Estar en possessió d'un títol de graduat o graduada la durada del qual, d’acord amb les normes de dret comunitari, siga almenys de 300 crèdits.
Els estudiants que tinguen els requisits anteriors, poden accedir al programa de doctorat. La Comissió Acadèmica del programa de doctorat és l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
Líneas de investigación Economía Industrial
Línea 1:
Línea 2:
Línea 3:
Amb caràcter general, per a l'accés a un programa oficial de doctorat serà necessari estar en possessió dels títols oficials espanyols de Grau, o equivalent, i de Màster Universitari.
Així mateix podran accedir els que es troben en algun dels supòsits següents:
a) Estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol, o d'un altre país integrant de l'Espai Europeu d'Educació Superior, que habilite per a l'accés a Màster d'acord amb el que establix l'article 16 del Reial Decret 1393/2007, de 29 d'octubre i haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el conjunt d'estudis universitaris oficials, dels que, almenys 60, hauran de ser de nivell de Màster.
b) Estar en possessió d'un títol oficial espanyol de Graduat o Graduada, la duració del qual, d'acord amb normes de dret comunitari, siga almenys 300 crèdits ECTS. En aquest cas s'hauran de cursar amb caràcter obligatori els complements de formació a què es referix l'article 7.2 d'esta norma, llevat que el pla d'estudis del corresponent títol de grau incloga crèdits de formació en investigació, equivalents en valor formatiu als crèdits en investigació procedents d'estudis de Màster.
c) Els titulats universitaris que, prèvia obtenció de plaça en formació en la corresponent prova d'accés a places de formació sanitària especialitzada, hagen superat amb avaluació positiva almenys dos anys de formació d'un programa per a l'obtenció del títol oficial d'alguna de les especialitats en Ciències de la Salut.
d) Estar en possessió d'un títol obtingut d'acord amb sistemes educatius estrangers, sense necessitat la seua homologació, prèvia comprovació per la universitat que este acredita un nivell de formació equivalent a la del títol oficial espanyol de Màster Universitari i que faculta en el país expedidor del títol per a l'accés a estudis de doctorat. Esta admissió no implicarà, en cap cas, l'homologació del títol previ del que estiga en possessió l'interessat ni el seu reconeixement a altres efectes que el de l'accés a ensenyances de Doctorat. L'estudi de l'equivalència de títols està subjecte a una taxa administrativa que s'abona en el moment en el qual es realitza la preinscripció electrònica al doctorat i ascendeix a 155,22 €.
e) Estar en possessió d'un altre títol espanyol de Doctor obtingut d'acord amb anteriors ordenacions universitàries
f) Estar en possessió d'un títol universitari oficial que haja obtingut la correspondència al nivell 3 del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'educació superior, d'acord amb el procediment que estableix el Reial Decret 967/2014, de 21 de novembre, pel qual s'estableixen els requisits i el procediment per a l'homologació i la declaració d'equivalència a titulació i a nivell acadèmic universitari oficial i per a la convalidació d'estudis estrangers d'educació superior, i el procediment per determinar la correspondència als nivells del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'educació superior dels títols oficials d'arquitecte, enginyer, llicenciat, arquitecte tècnic, enginer tècnic i diplomat.
A més podran ser admesos als estudis de doctorat regulats en este reial decret, els Llicenciats, Arquitectes o Enginyers que estigueren en possessió del Diploma d'Estudis Avançats obtingut d'acord amb el que disposa el Reial Decret 778/1998, de 30 d'abril, o hagueren aconseguit la suficiència investigadora regulada en el Reial Decret 185/1985, de 23 de gener.
REQUISITS/CRITERIS DE ADMISSIÓ:
a) Com a requisit específic d'admissió, tindran preferència aquelles persones que hagen cursat el màster en Direcció i Planificació del Turisme i/o el màster en Internacionalització Econòmica: Gestió del comerç internacional, associats a aquest programa de doctorat o altres estudis del mateix nivell i branca de coneixement.
En cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (*DEA), obtingut d'acord amb el que es disposa en l'RD 778/98 o haver aconseguit la Suficiència Investigadora segons allò regulat pel RD 185/85, hauran d'haver-lo cursat en programes de Doctorat que hi siguen afins.
b) També podran ser admesos els qui hagen cursat altres estudis de màster diferents dels assenyalats en el punt anterior, si bé han d'estar referits al mateix àmbit d'especialització i coneixement. La Comissió Acadèmica del programa de doctorat serà l'encarregada de valorar la idoneïtat d'aquests estudis de màster diferents.
A més, la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat valorarà positivament que els candidats:
- Posseïsquen un bon expedient acadèmic
- Tinguen una formació econòmica sòlida en econometria i mètodes quantitatius
- Parlen, lligen i escriguen anglés correctament, a més del castellà (veure taula d'equivalències d'acreditació de llengües https://www.uv.es/fatwireed/userfiles/file/taula_acred_l2-1(2).pdf)
- Tinguen un projecte d'investigació coherent amb les línies d'investigació de l'Institut d'Economia Internacional http://iei.uv.es/areas/.
En referència amb aquest últim aspecte, els candidats hauran de presentar una proposta de projecte d'investigació vinculat amb un professor del Programa de Doctorat que estiga interessat en l'adreça d'aquest projecte i amb el qual hagen establit contacte prèviament http://iei.uv.es/investigadores/. El projecte d'investigació presentat haurà d'estar signat pel candidat i el professor. En cas de ser admés en el programa de doctorat, aquesta informació es tindrà en compte per la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat per a l'assignació de director de Tesi Doctoral.
Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al Programa de Doctorat, i serà la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.”
3115 Economia Internacional i Turisme
Para acceder al Programa de Doctorado, de acuerdo con el Artículo 6 del RD.
99/2011, será necesario estar en posesión de los títulos oficiales españoles de Grado,
o equivalente, y de Máster Universitario.
Asimismo podrán acceder los estudiantes que cumplan los requisitos del Artículo
6.2. del mismo R.D.
El acceso por esta vía segunda vía no implicará, en ningún caso, la homologación
del título previo de que esté en posesión el interesado, ni su reconocimiento a otros
efectos que el de cursar estas enseñanzas.
Temes Investigació
Com a requisit general d’accés, han d’estar en algun dels supòsits de l’article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona del reial decret citat.
REQUISITS/CRITERIS D’ADMISSIÓ:
Com a requisit específic:
a) Han d’haver cursat el màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat associat a aquest programa de doctorat en el seu itinerari investigador. En cas d’estar en possessió del Diploma d’Estudis Avançats (DEA), obtingut d’acord amb el que disposa el RD 778/98 o haver aconseguit la Suficiència Investigadora, segons allò que s’ha regulat pel RD 185/85, han d’haver-ho cursat en programes de doctorat afins a aquest.
b) També poden ser admesos les i els estudiants que hagen cursat el màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat en el seu itinerari professional, i en aquest cas hauran de realitzar els següents complements de formació específics de nivell de màster:
-Tècniques d’investigació: opcions epistemològiques i metodològiques des d’una perspectiva feminista.
10 ECTS.
-Iniciació a la investigació: 6 ECTS.
C) Els qui hagen cursat altres estudis de màster o equivalents diferents als assenyalats en el punt anterior. En aqueix cas, la CAPD valorarà, en funció de la trajectòria acadèmica i experiència professional de cada candidat/a, si és necessari que es realitzen complements de formació específica a nivell de màster, que, en cas de requerir-se, seran els següents:
- Tècniques d'investigació: opcions epistemològiques i metodològiques des d'una perspectiva feminista.10ECTS.
-Iniciació a la investigació. 6 ECTS
Els estudiants que complisquen els requisits anteriors poden accedir al programa de doctorat, i és la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat l’encarregada de verificar el compliment d’aquests requisits per a l’admissió de la doctoranda o el doctorand.
Recerca interdisciplinària en gènere, subjectivitat i polítiques d'igualtat
Recerca interdisciplinària en desigualtats socioeconòmiques i polítiques públiques amb perspectiva de gènere
Con carácter general, para el acceso y admisión a las enseñanzas de doctorado se aplicará lo dispuesto en los artículos 6 y 7 del R.D 99/2011 de 28 de enero, por el que se regulan las enseñanzas oficiales de doctorado, así como en los artículos 2, 3 y 4 de la Normativa de Gestión de Doctorado de la UPV/EHU, aprobadas por el Consejo de Gobierno.
Así mismo, la Comisión Académica del programa de doctorado podrá establecer otros criterios adicionales para el acceso al programa.
Las solicitudes de admisión de aspirantes con titulaciones extranjeras de países ajenos al EEES serán remitidas por la Comisión Académica del programa de doctorado a la Subcomisión de Doctorado, para su autorización definitiva.
Los candidatos y candidatas que reúnan los requisitos de acceso, solicitarán a la comisión académica del doctorado la admisión al mismo. A las y los admitidos, se les comunicará el nombre del tutor o tutora asignado.En el caso de los alumnos y alumnas con titulación extranjera de países ajenos al EEES, la comisión académica del programa de doctorado remitirá su documentación para su admisión definitiva por el órgano competente de la Universidad.
La admisión al programa de doctorado quedará supeditada, en todo caso, a la formalización de la matrícula en la Escuela de Doctorado de la Universidad.
3125 Finanzas y Economías Cuantitativas
Excel·lència investigadora El Programa Interuniversitari de Doctorat en Història Econòmica constitueix una de les eixides naturals per a els/as estudiants egressats de tres programes de Màster de les universitats participants: el Màster Interuniversitari d'Història Econòmica de les Universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Saragossa (l'únic Màster d'Espanya especialitzat en Història Econòmica, la qual cosa explica que haja rebut des dels seus inicis un elevat percentatge, entorn del 50%, d'estudiants de fora de l'àmbit geogràfic més pròxim, molts/as d'ells/as estrangers/as i especialment llatinoamericans/as), el Màster Universitari en Desenvolupament i Creixement Econòmic de la Universitat Carles III de Madrid i el Màster Universitari en Desenvolupament, Institucions i Integració Econòmica de la Universitat de València. Per exemple, en tots dos programes es reben, ja en l'actualitat, nombroses sol·licituds de professors d'universitats llatinoamericanes (on la Història Econòmica també té una presència notable), que busquen doctorar-se a Europa davant la inexistència de programes de doctorat de qualitat als seus països. El professorat especialitzat en Història Econòmica de les tres universitats implicades, més els professors de les Universitats de Saragossa i Pública de Navarra que s'incorporen individualment a la proposta, conformen un cos d'investigadors i investigadores de primera línia, amb nombroses publicacions internacionals de primer nivell i nombrosos projectes competitius nacionals i internacionals. De fet, el Programa de Doctorat en Història Econòmica aglutina a cinc dels equips d'historiadors econòmics de major qualitat i projecció internacional del conjunt d'Espanya (els de les tres universitats participants més les Universitats de Saragossa i Pública de Navarra). Una dada resumeix el potencial del grup de professors que configura la proposta. Si s'analitza les publicacions de les institucions espanyoles en les cinc grans revistes internacionals d'Història Econòmica (Journal of Economc History, Economic History Review, European Review of Economic History, Explorations in Economic History i Cliometrica), el grup de professors que participen en el programa aporta més del 80% de les publicacions en el període 1997-2016.
REQUISITS ESPECÍFICS D'ADMISSIÓ Al PROGRAMA
La Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat Conjunt ha acordat els requisits específics d'admissió al programa, tenint en compte les vies d'accés establides, i delega en les Comissions Acadèmiques del programa pròpies de cada universitat l'avaluació de les sol·licituds d'admissió. Els requisits d'admissió són els següents:
1) Per a ser admesos en el programa de Doctorat, els estudiants procedents del Màster Interuniversitari d'Història Econòmica de les Universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Zaragoza, del Màster Universitari en Desenvolupament, Institucions i Integració Econòmica de la Universitat de València, del Màster Universitari en Desenvolupament i Creixement Econòmic (MEDEG) de la Universitat Carles III, i del Màster Universitari en Ciències Socials de la Universitat Carles III han d'haver obtingut, com a mínim, en els seus estudis de Màster una nota
mitjana igual o superior a 7, i una nota igual o superior a 7 en el Treball Final de Màster. Als estudiants que sol·liciten l'accés al Doctorat amb altres titulacions d'origen se'ls exigirà un nivell equivalent de formació.
Les Comissions Acadèmiques del Programa de Doctorat pròpies de cada universitat seran les encarregades d'avaluar l'expedient acadèmic dels sol·licitants i decidir si acredita aquest nivell.
2) Serà requisit necessari per a ser admés en el Doctorat comptar amb uns coneixements suficients de l'idioma anglés (nivell B1 o equivalent) el que haurà de ser acreditat documentalment pels sol·licitants. En cas que aquests no puguen acreditar documentalment els seus coneixements, les Comissions Acadèmiques del Programa de Doctorat pròpies de cada universitat podran realitzar reunions presencials o online amb els estudiants per a valorar els seus coneixements d'idiomes.
3) Per a poder ser admés en el programa, les sol·licituds de els/as candidats/as hauran d'aconseguir una valoració per part de les Comissions Acadèmiques del Programa de Doctorat pròpies de cada universitat superior al 70%, d'acord amb el barem indicat a continuació, en la descripció dels criteris d'admissió.
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de
dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
a) El perfil idóneo de los candidatos será haber cursado algunos de los Másters ofertados por la Universitat de Valènciao la Universidad de Salamanca de la siguiente lista:
Universitat de València:
Universidad de Salamanca:
b) En caso de estar en pasesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a los mencionados anterioremente.
b) Otros perfiles.
Los estudiantes que no cumplan con estos requisitos y provengan de otros másters, cuyos contenidos no estén relacionados con la lectura, psicología o educación, o provengan de Grados con una carga de, al menos, 200 créditos ECTS, salvo que el plan de estudios del correspondiente título de grado incluya créditos de formación en investigación, equivalentes en valor formativo a los créditos en investigación procedentes de estudios de Máster, estarán obligados a realizar los complementos de formación que se especifican en el apartado correspondiente.
3134 Lectura i Compressió
El programa actualment vigent emana del RD 1393/2007. La missió d'aquest programa de doctorat és la formació especialitzada d'investigadors i investigadores en el camp del màrqueting, capacitant-los per a respondre a la necessitat social d'especialistes universitaris amb una sòlida formació per a la investigació. Es diferencia d'altres postgraus per oferir als alumnes una forta base metodològica, així com una comprensió de les bases teòriques i científiques necessàries per a analitzar i entendre la realitat observable.
La Comunitat Valenciana ha sigut pionera en el desenvolupament del Màrqueting a Espanya. No en va, a Espanya només existien en 2011 quatre departaments específics de Comercialització en Investigació de mercats (CIM). El departament CIM de la UV aglutina 12 catedràtics en Comercialització i Investigació de Mercats en una mateixa Universitat (el major nombre a Espanya), tots ells amb un mínim de tres sexennis (període avaluat de 18 anys) de qualitat investigadora. A més, va ser el primer a desenvolupar un doctorat internuniversitari en màrqueting amb menció de qualitat, la qual cosa avala l'alt grau de competència dels professionals que l'integren.
Com a perfil d'ingrés recomanat el programa contempla a aquells estudiants que hagen cursat un màster oficial o llicenciatura amb nivell 3 del MECES amb continguts en màrqueting, direcció de màrqueting, investigació de mercats, gestió o direcció d'empreses o organitzacions, gestió i tècniques investigació i anàlisi de dades. Com a exemple, es consideren el MMIM, MBA, IMBA, Màster en Direcció i Planificació del Turisme, Màster en Gestió de la Qualitat, Màster en Creació i Gestió d'Empreses Innovadores, Màster en Internacionalització Econòmica, Màster en Economia Social, Cooperatives i Entitats No Lucratives, Màster en Ciències de Dades, entre altres.
S'exigeix l'acreditació d'un nivell B2 tant d'espanyol com d'anglès. S'exigeix l'acreditació d'un nivell B2 d'espanyol per a aquells estudiants la llengua materna nativa dels quals no siga el castellà. Així mateix, s'exigeix l'acreditació d'un nivell B2 d'anglès per a aquells estudiants la llengua materna nativa dels quals no siga l'anglès Si bé, es considerarà l'excepcionalitat d'aquells estudiants que no complisquen els requisits de l'idioma, atesos els mèrits aportats per aquests sota els següents supòsits que han d'acreditar-se: (I) posseir vinculació a un projecte d'investigació que no exigisca el coneixement de la segona llengua; (ii) haver realitzat almenys un any d'estudi en una universitat en la segona llengua; (iii) haver treballat almenys un any en una empresa usant la segona llengua, i (iv) haver cursat el grau o màster universitari en castellà o anglès.
En la documentació a presentar cal afegir justificants d'experiència laboral, tant docent com de qualsevol tipus, certificats de coneixement d'idiomes, en particular, anglés o castellà, i un CV complet del candidat on constatar la seua formació, experiència (certificar), participació en congressos o projectes d'investigació (certificar), producció d'articles, llibres o capítols en llibres (publicació , doi o link), coneixement d'idiomes (certificar), experiència laboral (certificar), projecte de tesi a realitzar (escriure document de 1000 paraules explicant-ho) altres informacions d'interés per a conéixer el perfil del candidat.
3168 Màrqueting
1. Distribució comercial i Serveis
2. Comunicació i Noves Tecnologies
3. Aplicacions Sectorials del Màrqueting
Aquest doctorat va sorgir integrant inicialment programes de doctorat en Atenció Socio Sanitària a la Dependència (ASSDE) i una línia del d'Investigació en Activitat Física i Esport (RD99/2011). Posteriorment, en FCAFE es va verificar un programa propi i essencialment la part interdisciplinària de Promoció de l'Autonomia i Atenció Socio Sanitària a la Dependència es basa en la col·laboració amb Infermeria, Fisioteràpia, Treball Social. La Universitat de València porta anys de reconeixement a l'excel·lència en l'atenció als col·lectius sensibles. Per tant, aquest programa té sentit que s'oferisca on existeix gran reconeixement a la labor docent, investigadora i de gestió en el tema d'atenció a la diversitat. El programa de partida centrat en atenció soci sanitària a la dependència era l'únic en aquesta temàtica: existia amb caràcter generalista i multidisciplinari sent l'únic amb perspectiva integradora “salut i social” en l'àmbit estatal, ja que els pocs programes existents optaven predominantment per un enfocament exclusivament centrat en salut.
Un altre important descriptor és l'èmfasi en la metodologia aplicada, ja que la major part d'investigadors que porten la supervisió de tesis doctorals estan en aquesta àrea de coneixement.
REQUISITS D'ACCÉS:
Com a requisit general d'accés hauran d'estar en algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest Reial decret.
REQUISITS/CRITERIS D'ADMISSIÓ:
Com a requisit específic:
[És important diferenciar entre: a) perfil idoni d'accés i b) altres perfils d'accés que, en el seu cas, a més poden exigir cursar complements formatius]
a) S'haurà d'estar en un dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest Reial decret.
Perfil idoni: a més del grau o llicenciatura o equivalent, haver cursat màster en temàtiques orientades a la millora de la qualitat de vida des de Psicologia, Activitat Física i Esport, Medicina, Fisioteràpia, Sociologia, Treball Social, Infermeria o altres estudis del mateix nivell i branca de coneixement amb formació equivalent a la que incorpora el Màster d'Atenció Soci Sanitària a la Dependència. L'accés és universal i per tant aqueixes competències i continguts com a formació avançada i específica pot procedir de diverses disciplines en la mesura en què s'acredite coneixement en l'àmbit de les persones en situació de dependència, els recursos socials disponibles per a promocionar la seua autonomia i qualitat de vida; les tècniques adequades per a disseny i aplicació de serveis de promoció de l'autonomia i atenció soci sanitària a la dependència.
b) També podran ser admesos els qui hagen cursat altres estudis de màster diferents als assenyalats en el punt anterior [i en aquest cas, se'ls pot exigir cursar complements de formació específics de nivell de màster].
Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió Acadèmica del programa de doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
1. Con carácter general, para el acceso a un programa oficial de doctorado será necesario estar en posesión de los títulos oficiales españoles de Grado, o equivalente, y de Máster Universitario.
2. Asimismo podrán acceder quienes se encuentren en alguno de los siguientes supuestos:
a) Estar en posesión de un título universitario oficial español, o de otro país integrante del Espacio Europeo de Educación Superior, que habilite para el acceso a Máster de acuerdo con lo establecido en el artículo 16 del Real Decreto 1393/2007, de 29 de octubre y haber superado un mínimo de 300 créditos ECTS en el conjunto de estudios universitarios oficiales, de los que, al menos 60, habrán de ser de nivel de Máster.
b) Estar en posesión de un título oficial español de Graduado o Graduada, cuya duración, conforme a normas de derecho comunitario, sea de al menos 300 créditos ECTS. Dichos titulados deberán cursar con carácter obligatorio los complementos de formación a que se refiere el artículo 7.2 de esta norma, salvo que el plan de estudios del correspondiente título de grado incluya créditos de formación en investigación, equivalentes en valor formativo a los créditos en investigación procedentes de estudios de Máster.
c) Los titulados universitarios que, previa obtención de plaza en formación en la correspondiente prueba de acceso a plazas de formación sanitaria especializada, hayan superado con evaluación positiva al menos dos años de formación de un programa para la obtención del título oficial de alguna de las especialidades en Ciencias de la Salud.
d) Estar en posesión de un título obtenido conforme a sistemas educativos extranjeros, sin necesidad de su homologación, previa comprobación por la universidad de que éste acredita un nivel de formación equivalente a la del título oficial español de Máster Universitario y que faculta en el país expedidor del título para el acceso a estudios de doctorado. Esta admisión no implicará, en ningún caso, la homologación del título previo del que esté en posesión el interesado ni su reconocimiento a otros efectos que el del acceso a enseñanzas de Doctorado.
e) Estar en posesión de otro título español de Doctor obtenido conforme a anteriores ordenaciones universitarias.
Además, de acuerdo con lo que se establece en el artículo 7 del citado real Decreto, en el programa de Doctorado de Psicología de los recursos Humanos, se establecen los siguientes r equisitos específicos del programa
- Haber cursado y superado los 60 créditos ECTS del primer año del Máster oficial en Psicología del Trabajo de las Organizaciones y de los Recursos Humanos y Master oficial Erasmus Mundus en Psicología del Trabajo, de las Organizaciones y de los Recursos Humanos. En este caso, la actividad se centrará en la elaboración de la tesis doctoral.
- Haber cursado y superado el Máster Universitario en Gestión y Desarrollo de Recursos Humanos (perfil investigador), el Máster Universitario en Psicología de las Organizaciones y del Trabajo, y el Máster Universitario de Psicología de la Intervención Social y Comunitaria de la Universidad de Sevilla.
Haber cursado y superado un mínimo de 60 créditos ECTS en otros másters afines tales como los relacionados con la gestión y dirección de recursos humanos o los de prevención de riesgos laborales. En este supuesto, los estudiantes tendrán que realizar durante su primer año del período de investigación 24 créditos ECTS en los módulos que se detallarán en el apartado de Complementos Formativos.
3152 Psicologia dels Recursos Humans
El Doctorat “Drets Humans i Sostenibilitat” que es proposa té com a antecedents el programa de doctorat amb Menció de qualitat (ref. MDC 2006-00236) «Drets Humans: Problemes Actuals», que ve funcionant des de l'any 1998 en el marc del Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Universitat de València (RD 778/1998); així com també el doctorat «Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible» en vigor des de l'any 2007 i la part formativa del qual la constitueix el Màster Oficial del mateix nom (regulat pel R.D 1393/2007). El nombre total d'estudiants ingressats en el Doctorat «Drets Humans: Problemes Actuals» des del seu començament fins a 2007 va ser de 83 (22 estrangers). I es van llegir en eixe mateix període un total de 19 tesis doctorals i 43 treballs de recerca. D'altra banda, entre 2007 i 2012, es van matricular en el Doctorat «Drets Humans: Problemes Actuals» (RD 778/1998) un total de 22 estudiants (1 estranger); i en el doctorat «Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible» (R.D 1393/2007) un total de 33 (7 estrangers), la qual cosa evidencia una creixent demanda per cursar aquests estudis en virtut de les seues àrea temàtiques.
REQUISITS D'ACCÉS/CRITERIS D'ADMISSIÓ:
Com a requisit general d'accés hauran d'estar en un dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest Reial decret.
REQUISITS ESPECÍFICS D'ADMISSIÓ:
Perfil d'ingrés recomanat : haver cursat el màster en “Drets humans, Pau i Desenvolupament sostenible”, en la seua orientació investigadora, o altres màsters nacionals o estrangers homologables, que incloguen un mòdul metodològic o d'iniciació a la investigació. Tindre un nivell de coneixement oral i escrit suficient de la llengua espanyola (certificat oficial B1). És recomanable un coneixement mig-alt d'alguna de les altres
llengües que poden ser utilitzades en el Programa de doctorat.
Perfil d'ingrés preferent : Haver cursat el màster en “Drets humans, Pau i Desenvolupament sostenible”, en la seua orientació professional, o altres màsters nacionals o estrangers que versen sobre temes afins al contingut d'aquest (drets humans, cooperació al desenvolupament, pau i no violència, justícia internacional, desenvolupament sostenible) o sobre qualsevol de les branques pròpies de l'àrea de les Ciències Socials i Jurídiques o les Humanitats.
Tindre un nivell de coneixement oral i escrit suficient de la llengua espanyola (certificat oficial B1). És recomanable el coneixement mig- alt d'alguna de les altres llengües que poden ser utilitzades en el Programa de doctorat. Si aquests màsters no inclouen un mòdul metodològic, els estudiants hauran de cursar els complements de formació metodològica establits a aquest efecte.
Altres perfils admissibles: Haver cursat altres màsters oficials, nacionals o estrangers, no equivalents o afins en continguts al màster “Drets humans, Pau i Desenvolupament Sostenible” i que siguen convalidats per la CAPD. Estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA) obtingut d'acord amb el que es disposa en l'RD 778/98 o haver aconseguit la Suficiència Investigadora segons el regulat pel RD 185/85. En eixe cas els estudiants hauran dels complements de formació específica en Drets humans establits a aquest efecte. I, si és el cas, els complements
de formació metodològica.
L'òrgan encarregat de verificar el compliment dels requisits exigits per a l'admissió dels candidats al programa de doctorat serà la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat, establida en l'article 12 el Reglament d'Estudis de Postgrau de la Universitat de València.
Aquesta Comissió està composta per cinc doctors: el Director/a del Programa de doctorat i dos doctors pertanyents a cadascuna de les dues línies d'investigació.
Aquesta Comissió serà també l'encarregada de verificar, si és el cas, si els estudis realitzats pel candidat poden considerar-se equivalents als exigits amb caràcter general per a l'accés al programa de doctorat. Es qualificaran com a ‘ equivalents’ al Màster en “Drets humans, Pau i Desenvolupament sostenible”, aquells altres màsters o estudis del mateix nivell que s'hagen cursat a l'estranger o en altres universitats espanyoles,
sempre que s'haja desenvolupat en un àmbit afí als drets humans i tinguen un nombre de crèdits equivalent.
De conformitat amb la Memòria de Verificació les línies d'investigació del Programa de Doctorat Sostenibilitat i Pau en l'Era postglobal són dues:
I. Els desafiaments de la globalització
II. Cap a un nou paradigma: seguretat humana, sostenibilitat i pau
Cadascuna d'elles inclou diverses àrees temàtiques que consten també en la Memòria de Verificació.
En l'actualitat eixes línies d'investigació i les corresponents àrees temàtiques estan sent desenvolupades en el marc del Grup d'Investigació de la UV Drets humans i globalització (DERGLO) que integra a gran part dels professors del PD.
I. La primera línia d'investigació del PD (Els desafiaments de la globalització) inclou dues àrees temàtiques:
I. 1. Anàlisi de les denominades hard threats
Abarca els següents temes recollits en la Memòria de Verificació: La violència en l'era global (hard threats). Les noves guerres i la maledicció dels recursos. Els global‐local conflicts. Crisis humanitàries i responsabilitat de protegir. Missions d'organitzacions internacionals en situacions de conflicte o postconflicte.
Aquesta àrea temàtica del PD s'està desenvolupant en el marc de la línia del Grup d'Investigació DERGLO: FILOSOFIA DE LA PAZ I DE LES RELACIONS INTERNACIONALS (primera part). Descripció: Anàlisi dels grans reptes de les RR.II.: Estats fallits, noves guerres, guerres asimètriques, violacions greus i sistemàtiques dels drets humans, crisis de refugiats, etc. Equip d'investigació: Lucía Aparicio, Emilia Bea, Jorge Cardona, Encarnación Fernández, Ana-Paz Garibo.
I. 2. Desafiaments econòmics, ecològics i socials (soft threats).
Abasta els següents temes recollits en la Memòria de Verificació: L'especulació financera (fins i tot amb aliments). La crisi del deute. L'absència de sobirania monetària dels Estats. El frau fiscal, l'evasió de capitals i els búnquers fiscals. Les crisis alimentàries, la pobresa i la desocupació. La (in)sostenibilitat de les pensions. La crisi ecològica: canvi climàtic, contaminació i pèrdua de diversitat biològica. La crisi institucional interna i internacional: corrupció, crisi dels partits polítics tradicionals, poder de la banca.
Aquestes qüestions es desenvolupen en la línia del Grup d'Investigació DERGLO: DRETS HUMANS I TECNOPODER. Descripció: El repte principal del dret és la defensa de l'ésser humà enfront del poder incontrolat de la tecnologia en diversos camps: ecologia vs antropoceno; finances vs especulació i frau fiscal; biodret vs transhumanisme; el dret a la intimitat i no manipulació vs GAF (Google, Amazon i Facebook). Equip d'investigació: Jesús Ballesteros, Vicente Bellver, Ana-Paz Garibo, Pedro Talavera, Miguel Puchades.
II. La segona línia d'investigació del PD (Cap a un nou paradigma: seguretat humana, sostenibilitat i pau) inclou cinc àrees temàtiques que es corresponen amb altres tantes línies d'investigació del Grup d'Investigació DERGLO:
II. 1. PERSONALISME I COSMOPOLITISMO
Abarca els següents temes recollits en la Memòria de Verificació: Persona i comunitat. Responsabilitat i deures humans. Multiculturalitat, universalitat i diàleg intercultural. Les identitats en l'era global. Raó anamnética i justícia restaurativa. Estat social vs Societat del malestar. Societat civil, voluntariat i cooperació. Principi de subsidiarietat: entre justícia local i justícia global.
II. 2. IGUALTAT, GÈNERE I NO DISCRIMINACIÓ
Abasta els següents temes recollits en la Memòria de Verificació: Perspectiva de gènere en els processos de pau. Feminismes i drets de les dones.
Descripció: Estudi de la situació actual dels drets de les dones tenint en compte la perspectiva de gènere: igualtat formal i material en l'exercici dels drets; integració de la igualtat amb la diferència; anàlisi del model de la corresponsabilitat; debats entorn de la identitat de gènere. Equip d'investigació: Jesús Ballesteros, Emilia Bea, Encarnación Fernández, Ana-Paz Garibo.
Projecte I+D: “Vulnerabilitat en el pensament filosòfic femení. Contribucions al debat sobre emergències presents”. Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. Referència: PGC2018-094463-B-100 (MCIU/*AEI/FEDER,UE). 2018-2021. Investigador principal: Josefina Goberna. Personal investigador del programa de doctorat que forma part de l'equip del projecte d'investigació: Emilia Bea.
II. 3. FILOSOFIA POLÍTICA: JUSTÍCIA, DEMOCRÀCIA I PARTICIPACIÓ
Abasta els següents temes recollits en la Memòria de Verificació: Dret i política. Teoria i praxi de la Justícia, de l'Estat i de la Democràcia. Concepcions contemporànies de la Justícia. (Neo) constitucionalisme(s), drets i deures positius. Minories, lliberteu religiosa i objecció de consciència. Laïcisme i laïcisme. Educació religiosa i escola pública. Drets humans i grups vulnerables. Drets dels xiquets. Drets de les persones amb capacitats diferents.
Descripció: Aquesta línia d'investigació se centrarà primordialment, en els desafiaments contemporanis al model democràtic liberal, analitzant valors essencials com a justícia, llibertat, drets humans i abordant temes com el de la participació política, les teories contemporànies de la justícia. Equip d'investigació: Vicente Bellver, Jorge Cardona, Encarnación Fernández, Ana-Paz Garibo, Aniceto Masferrer, Mª Elena Olmos, Ernesto Vidal.
Projecte I+D: “Els nous drets: teoria jurídica i praxi política”. Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. 2020-2022. Investigador principal: Pedro Serna Bermúdez. Personal investigador del programa de doctorat que forma part de l'equip del projecte d'investigació: Vicente Bellver, Encarnación Fernández.
II. 4. FILOSOFIA DE LA PAZ I DE LES RELACIONS INTERNACIONALS (segona part).
Abasta els següents temes recollits en la Memòria de Verificació: Filosofia de la pau i de la no violència. Factor religiós i pau. Sistemes internacionals de protecció dels drets humans. La reforma del sistema d'òrgans de tractats de drets humans de les Nacions Unides. Sistemes regionals
Descripció: Anàlisi del concepte positiu de pau que no és mera absència de guerra, sinó que inclou la justícia i el respecte dels drets humans. Equip d'investigació: Jesús Ballesteros, Emilia Bea, Jorge Cardona, Encarnación Fernández, Mª Elena Olmos.
Projecte I+D:
“Seguretat internacional i europea: de la prevenció de conflictes armats a les estratègies per a la construcció d'una ciutadania inclusiva i plural”. Generalitat Valenciana. Referència: PROMETEU/2018/156. 2018-2022. Investigador principal: Consuelo Ramón Chornet. Personal investigador del programa de doctorat que forma part de l'equip del projecte d'investigació: Emilia Bea.
II. 5. SEGURETAT HUMANA I SOSTENIBILITAT PLANETÀRIA EN L'ERA POSTGLOBAL
Abarca els següents temes recollits en la Memòria de Verificació: Seguretat humana: alliberament del temor i de la misèria. Drets humans i sostenibilitat política, econòmica, social i mediambiental. El debat entorn de la justícia distributiva global. Ecologia i medi ambient. Economia social i desenvolupament sostenible. Comerç just i comerç amb justícia. Cooperació al desenvolupament i economia sostenible. Globalització, cooperació financera i cooperació comercial. Protecció del patrimoni cultural.
Descripció: Concepte d'UN per a desplaçar al concepte de seguretat nacional, que afecta la qualitat de vida i no al potencial armamentístic, i al de PIB, centrat en l'augment d'operacions computables. La seua sostenibilitat depén de subordinar les finances a l'economia real i aquesta a les capacitats humanes. Equip d'investigació: Jesús Ballesteros, Vicente Bellver, Jorge Cardona, Encarnación Fernández, Ana-Paz Garibo, Aniceto Masferrer, Mª Elena Olmos, Miguel Puchades, Pedro Talavera.
Projecte I+D:
“Tradició i influències estrangeres en la codificació penal espanyola: contribució de la jurisprudència a l'evolució de la part especial (1870-1995)”. Ministeri de Ciència i Innovació. Referència: PID2019-105871GB-100. Juny 2020-maig 2024. Investigador principal: Aniceto Masferrer. Personal investigador del programa de doctorat que forma part de l'equip del projecte d'investigació: Aniceto Masferrer, Vicente Bellver, Ana-Paz Garibo, Pedro Talavera.
Publicacions del personal acadèmic i investigador del PD
I. 1. FILOSOFIA DE LA PAZ I DE LES RELACIONS INTERNACIONALS (Anàlisis de les denominades hard threats)
Fernández, E., De Vitòria a Líbia. Reflexions entorn de la responsabilitat de protegir, Comares, Granada, 2012.
Fernández, E., “La responsabilitat de protegir: de la legitimació de l'ús de la força a la responsabilitat de previndre”, Ars Iuris, 2017, núm. 52, pàg. 47-63.
Fernández, E., “Fragilitat de l'Estat i fragilitat dels drets”, Ragion Pratica, núm. 52, 2019, pàg. 67-86.
I. 2. DRETS HUMANS I TECNOPODER
José María QUÍLEZ MORENO; Lucía APARICIO CHOFRÉ, “Robots i intel·ligència artificial: Hauria d'exigir-se algun tipus de cotització?”, Diari La Llei, Secció Ciberde, pàg. 1 – 9, 2017.
Lucía APARICIO CHOFRÉ, “Conseqüències jurídiques en l'ordenament jurídic espanyol de la inseminació amb l'esperma equivocada des d'una perspectiva de gènere”, Quaderns de Bioètica, 2019.
Lucía APARICIO CHOFRÉ, Pot una arma decidir per nosaltres? El posthumanisme en el ius in bell: el cas dels sistemes d'armes automàtiques (Automatic Weapons Systems)”. A Pensar el temps present, Homenatge al professor Jesús Ballesteros Llompart, Tirant lo Blanch, 2018, pàg. 1669 – 1722.
Lucía APARICIO CHOFRÉ, “L'Intercanvi accidental d'embrions i les qüestions ètic jurídiques que implica en la determinació de la filiació”, Reptes de l'ètica i La Filosofia Política, Comares S.L, 2018, pàg. 801 – 811.
Lucía APARICIO CHOFRÉ, De la desafecció política dels ciutadans al somni d'una nova cogobernanza digital. L'Experiment polític digital del Moviment 5 estreles a Itàlia. El repte de la governabilitat. Europa i la globalització Capítol Espanyol del Club de Roma, 2013, pàg. 293 – 302.
BALLESTEROS, Jesús, “La insostenibilitat de la globalització existent: de la financierización a l'ecologització de la economia i la societat”, Revista de la facultat de Ciències Socials i Jurídiques d'Elx, Vol.I, n.8, febrer 2012, p. 15-36.
BALLESTEROS, Jesús, Encarnación FERNÁNDEZ i Pedro TALAVERA, Globalization and Human Rights: Challenges and answers from a European Perspective, Springer, Heidelberg, Dordrecht, London, Nova York, 2012.
BALLESTEROS, Jesús, Globalization: from chrematistic rest to humanist wakefulness, Globalization and Human Rights: Challenges and anwers from an European perspective, Springer, Heidelberg, Dordrecht, London, Nova York, 2012, pàg. 1- 26.
BALLESTEROS, Jesús, “Més enllà de l'eugenèsia. El posthumanisme com a negació del homo patiens”, Quaderns de Bioètica, 2012,1, pàg. 15- 23.
BALLESTEROS, Jesús, “Contro il sequestro della política dona part della finança”, Ragion Pratica, 2014/2, pàg. 385-98.
BALLESTEROS, Jesús, La postmodernitat en Joseph Ratzinger, VVAA, August Montsó dir. Colligite fragmenta. Repensar la tradició cristiana en el món postmodern, Universitat de València, 2014, pàg. 249-254.
BALLESTEROS, Jesús, “Tipus de deshumanismos: la confusió humà/no humà”, VVAA, De simis, cíborgs i déus. La naturalització de l'home a debat, (Eds. Claudia Carbonell/Lourdes Flamarique), Madrid, Biblioteca Nova, 2016, pp.175-93.
BALLESTEROS, Jesús, “Contra a financeirização dona economia e a mercantilização dona sociedade”, Revista dona Faculdade de Direito dona UFRGS, Porto Alegre, n. 35, vol. esp., 2016, pàg. 32-49.
BALLESTEROS, Jesús, “Financerització, crisi europea i tragèdia dels refugiats”, VVAA. Els Drets dels refugiats i la responsabilitat europea, València, Fundació Mainell, 2017, p. 7- 15.
BALLESTEROS, Jesús, “Drets socials i deute: entre capitalisme i economia de mercat”, Quaderns electrònics de Filosofia del Dret, 2018/2, p.1- 21.
BALLESTEROS, Jesús, “El futur del dret, com a lluita contra la idolatria tecnològica”, Persona i dret, 2018.
BALLESTEROS, Jesús, “Bancocrazia, e evaporazione dei diritti sociali”, Ragion Practica, 2019.
BALLESTEROS, Jesús, postmodernitat: decadència o resistència, Nova edició ampliada, Ciutat de Mèxic, Editorial Tirant lo Blanch, 2019, 166pp. Col·lecció Kratos. Política, ètica i humanisme, n. 3.
BALLESTEROS, Jesús, “Preferència per la liquiditat,i extensió dela deute i la pobresa”, Sobre pobresa i dret, Pedro Talavera coordinador, València, Tirant lo Blanch, 2020, pàg. 69-94.
BALLESTEROS, Jesús, The new Gnosi and the denial of ontological differences, Ius humani, 10(I) 11.04.21, pàg. 151-66.
BALLESTEROS, Jesús, Amansir les finances, cuidar la naturalesa, València, Universitat Catòlica de València, Tirant lo Blanch, 2021, 468pp.
II. 1. PERSONALISME I COSMPOLITISMO
II. 2. IGUALTAT, GÈNERE I NO DISCRIMINACIÓ
Bea, Emilia; Fernández Ruiz-Gálvez, Encarnación, Cent anys de discurs femení sobre la guerra i la pau, Tirant el blanc, València, 2017, 308 pàg.
Fernández, E., “Mainstreaming de gènere i canvi social”, Anals de la Càtedra Francisco Suárez, núm. 49, 2015, pàg. 333-365.
Fernández, E., “Dones en consells d'administració. Un pas cap a la corresponsabilitat i la feminització?”, en Molla Nebot, S. i Plans Pitarch, J. Mª, La dona en la literatura i en la jurisprudència. De Roma a l'actualitat, Dykinson, 2019, pàg. 417-433.
Fernández, E., “Conciliació i corresponsabilitat com a polítiques d'igualtat”, en Aparisi Miralles, Ángela i Fernández Ruiz-Gálvez, Encarnación (eds.), Cap a un model de sexe-gènere d'igualtat en la diferència, Tirant lo Blanch, 2020, pàg. 225-245.
Lucía Aparicio Chofré, “posthumà i Filosofia del Dret. Una mirada crítica a la teoria de Rosi Braidotti”, Quaderns Electrònics de Filosofia del Dret, 2019, pàg. 1-27.
Lucía APARICIO CHOFRÉ, Avanços i desafiaments dels menors estrangers no acompanyats a Espanya. Revista boliviana de dret núm. 20 (Bolívia): Fundació Iuris tantum, 2015, pàg. 120 – 141.
Lucía APARICIO CHOFRÉ, Novetats en la Reagrupació dels progenitors estrangers per part d'un menor comunitari: El cas Zambrano, Revista sobre la infància i l'adolescència. 1, (Espanya): Editorial Universitat Politècnica de València (UPV), 2011.
AUTOR: BALLESTEROS, Jesús, “El dret com no violència i no discriminació”, Ars iuris, Universitat Panamericana, 2017, n. 52.
II. 3. FILOSOFIA POLÍTICA: JUSTÍCIA, DEMOCRÀCIA I PARTICIPACIÓ
Fernández Ruiz-Gálvez, Encarnación; Garibo Peyró, Ana-Paz, El Futur dels drets humans, Tirant lo Blanch, 2016, 293 pàg.
Fernández, E., “La democràcia com a acció concertada i el futur de l'Estat social”, Persona i Dret, núm. 70, 2014, pàg. 77-113.
Lucía APARICIO CHOFRÉ, Entre l'externalització i el codesenvolupament, novetats en la regulació dels menors no acompanyats. Els menors estrangers no acompanyats en els sistemes de protecció a la infància de les Comunitats Autònomes, Tirant lo Blanch, 2012, pàg. 360- 376.
II. 4. FILOSOFIA DE LA PAZ I DE LES RELACIONS INTERNACIONALS (segona part).
Fernández, E., “El totus orbis i el ius gentium en Francesc de Vitòria: l'equilibri entre tradició i innovació”, Quaderns Electrònics de Filosofia del Dret, 2017, núm. 35, pàg. 19-43.
Lucía APARICIO CHOFRÉ, L'amenaça del terrorisme internacional en la regulació restrictiva de la immigració. Estat de Dret i Drets Fonamentals en la Lluita contra el Terrorisme. Thomson-Aranzadi, 2011, pàg. 647 – 691, 2011.
II. 5. SEGURETAT HUMANA I SOSTENIBILITAT PLANETÀRIA EN L'ERA POSTGLOBAL
Fernández, E., “La salut com a capacitat global i el repte de l'equitat”, Drets i llibertats, núm. 41, 2019, pàg. 83-115.
Lucía Aparicio Chofré, La decisiva contribució jurisprudencial en la consolidació de la justícia climàtica en Actes de l'III Congrés Internacional sobre Drets Humans Drets Humans i Justícia Climàtica, Fundació Mainell, juliol 2020, pàg. 34-55.
BALLESTEROS, Jesús, Segurança humana, direitos e polítiques públiques, Direito & Justiça, v. 40, n. 1, p. 30-38, jan./juny 2014.
És molt important augmentar els avanços científics en el coneixement de les malalties, els mètodes per al seu diagnòstic i, sobretot, la introducció en el mercat de nous medicaments que poden realitzar les empreses farmacèutiques. La base d'aquests avanços la constitueix la investigació biomèdica que ha de realitzar-se per personal investigador i científic adequadament format i, ja que la Universitat és l'única institució responsable de la formació de postgrau, es planteja en el present Programa de Doctorat la formació d'investigadors i científics en l'àmbit del medicament que puguen posteriorment augmentar la massa crítica d'investigadors i investigadores en la pròpia Universitat o en Centres d'Investigació Biomèdica Públics o Privats, en els cossos tècnics i científics de l'administració sanitària autonòmica, nacional i internacional, així com en els departaments d'investigació, desenvolupament i innovació de les companyies farmacèutiques. D'altra banda els factors que acompanyen al desenvolupament de nous fàrmacs i medicaments fa que a vegades la informació existent sobre ells arribe a la societat mediatitzada o, com menys, esbiaixada. Així doncs, són els i les professionals de l'àrea de la salut que desenvolupen la seua labor en entitats públiques els que poden actuar de manera independent, proporcionant la informació adequada per a la correcta formació de futurs professionals inculcant en ells la capacitat de garbellar, seleccionar i destriar per a poder arribar a aplicar amb bon criteri (ús racional) la pauta assistencial més adequada en cada cas. Basant-nos en la necessitat de formar especialistes en el medicament, s'ha elaborat aquest Programa de Doctorat en “Biomedicina i Farmàcia”. El programa sorgeix de la fusió dels programes de doctorat: Farmacologia amb Esment de Qualitat i Tecnologia Farmacèutica (RD.778/1998). El programa de doctorat de Farmacologia va obtenir l'Esment de Qualitat l'any 2004, renovant-se cada any. La Universitat de València Estudi General ve impartint el programa de doctorat coincident en el nom Biomedicina i Farmàcia des de l'any 2006-2007 amb Esment de Qualitat RD.56/2005, i s'ha continuat impartint ininterrompudament fins a l'actualitat. Aquest programa ha obtingut recentment l'Esment cap a l'Excel·lència (2012).
Com a requisit general d'accés hauran d'estar en algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest Reial decret.
1. Amb caràcter general, per a l'accés a un programa oficial de doctorat serà necessari estar en possessió dels títols oficials espanyols de Grau, o equivalent, i de Màster Universitari.
2. Així mateix podran accedir els qui es troben en algun dels següents suposats:
a) Estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol, o d'un altre país integrant de l'Espai Europeu d'Educació Superior, que habilite per a l'accés a Màster d'acord amb el que s'estableix en l'article 16 del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre i haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el conjunt d'estudis universitaris oficials, dels quals, almenys 60, hauran de ser de nivell de Màster. b) Estar en possessió d'un títol oficial espanyol de Graduat o Graduada, la duració de la qual, conforme a normes de dret comunitari, siga d'almenys 300 crèdits ECTS. Aquests titulats hauran de cursar amb caràcter obligatori els complements de formació a què es refereix l'article 7.2 d'aquesta norma, llevat que el pla d'estudis del corresponent títol de grau incloga crèdits de formació en investigació, equivalents en valor formatiu als crèdits en investigació procedents d'estudis de Màster.
c) Els titulats universitaris que, prèvia obtenció de plaça en formació en la corresponent prova d'accés a places de formació sanitària especialitzada, hagen superat amb avaluació positiva almenys dos anys de formació d'un programa per a l'obtenció del títol oficial d'alguna de les especialitats en Ciències de la Salut.
d) Estar en possessió d'un títol obtingut conforme a sistemes educatius estrangers, sense necessitat de la seua homologació, prèvia comprovació per la universitat que aquest acredita un nivell de formació equivalent a la del títol oficial espanyol de Màster Universitari i que faculta al país expedidor del títol per a l'accés a estudis de doctorat. Aquesta admissió no implicarà, en cap cas, l'homologació del títol previ del qual estiga en possessió l'interessat ni el seu reconeixement a altres efectes que el de l'accés a ensenyaments de Doctorat.
e) Estar en possessió d'un altre títol espanyol de Doctor obtingut conforme a anteriors ordenacions universitàries.
f) Estar en possessió d'un títol universitari oficial que haja obtingut la correspondència al nivell 3 del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior, d'acord amb el procediment establit en el Reial decret 967/2014, de 21 de novembre, pel qual s'estableixen els requisits i el procediment per a l'homologació i declaració d'equivalència a titulació i a nivell acadèmic universitari oficial i per a la convalidació d'estudis estrangers d'Educació Superior, i el procediment per a determinar la correspondència als nivells del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior dels títols oficials d'Arquitecte, Enginyer, Llicenciat, Arquitecte Tècnic, Enginyer Tècnic i Diplomat.
Disposició addicional segona. Incorporació als nous ensenyaments de doctorat establides en el present reial decret.
1. Els doctorands que hagueren iniciat el seu programa de doctorat conforme a anteriors ordenacions universitàries, podran accedir als ensenyaments de doctorat regulades en aquest reial decret, prèvia admissió de la universitat corresponent, d'acord amb el que s'estableix en aquest reial decret i en la normativa de la pròpia universitat.
2. Podran ser admesos als estudis de doctorat regulats en el present reial decret, els Llicenciats, Arquitectes o Enginyers que estigueren en possessió del Diploma d'Estudis Avançats obtingut d'acord amb el que es disposa en el Reial decret 778/1998, de 30 d'abril, o hagueren aconseguit la suficiència investigadora regulada en el Reial decret 185/1985, de 23 de gener.
L'estudiant amb el perfil idoni d'accés al programa de doctorat ha d'haver cursat el màster Investigació i Ús Racional del Medicament associat a aquest programa de doctorat.
També es considera perfil idoni als estudiants que hagen cursat programes de Doctorat afins a Ciències de la Salut, com són els impartits pel departament de Farmacologia, Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica, Fisiologia i uns altres afins i estiguen en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que es disposa en l'RD 778/98 o hagen aconseguit la Suficiència Investigadora segons el regulat pel RD 185/85
Es requereix que els estudiants cursen com a complement de formació específica almenys 20 ECTS seleccionats del llistat que es detalla en l'apartat 3.4. del Pla d'Estudis. Els estudiants que accedisquen d'acord amb el supòsit 2.c no necessitaren realitzar l'esmentada formació específica.
Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió Acadèmica del programa de doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
3170 Biomedicina i Farmàcia
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho reglamento.
CRITERIOS ESPECÍFICOS DE ADMISIÓN:
Perfil de ingreso recomendado
Este programa está dirigido a aquellas personas que desean formarse como investigadores en el campo de las Ciencias de los alimentos. El programa está orientado al desarrollo de las capacidades necesarias para llevar a cabo investigaciones y desempeñar carreras docentes de alta calidad.
Además, el/la estudiante deberá demostrar el dominio de las lenguas en las que se imparte la docencia en el periodo de formación del Programa de Doctorado (español).
El perfil de ingreso recomendado consiste en aquellos estudiantes que hayan finalizado estudios reglados que dan acceso al Programa de Doctorado en su periodo de formación, en alguna de las especialidades relacionadas con:
· Calidad y Seguridad Alimentaria
· Nutrición
El Máster en Calidad y Seguridad Alimentaria de la UV constituye la vía de acceso más recomendable para los estudiantes de este programa de doctorado, garantizando los conocimientos previos necesarios. Sin embargo, no constituye la vía exclusiva de entrada, considerándose otros estudios universitarios realizados o la experiencia
profesional adquirida anteriormente que hayan proporcionado a los estudiantes conocimientos avanzados sobre algunas de las siguientes temáticas relacionadas con las ciencias de los alimentos como Nutrición, Dietética, Dietoterapia,
Bromatología, Tecnología de los Alimentos, Biotecnología de los Alimentos, Toxicología Alimentaria, Gestión de calidad alimentaria, Higiene de los Alimentos, etc. que proporcionen al estudiante en materias de ciencias de la alimentación las siguientescapacidades y competencias:
· capacidades y habilidades genéricas como son la de analizar, evaluar y sintetizar ideas nuevas y complejas de una manera crítica, incluyendo la vía investigadora, la creadora a partir de diseños innovadores y la integradora de conocimientos de disciplinas tecnológicas diversas, así como el desarrollo autónomo de su propio aprendizaje y su implicación en un entorno de trabajo en equipo.
· competencias específicas relacionadas con la adquisición de conocimientos avanzados y cualificación en la aplicación tecnológica en el ámbito del diseño, análisis, control de calidad y seguridad alimentaria con un enfoque investigador en el campo de la ciencia de los alimentos y para la realización de los estudios de doctorado, como: Saber evaluar la influencia de los componentes de los alimentos en la calidad de los mismos, manejar la metodología estadística y saber analizar problemas. Tener conocimientos sobre los procedimientos reglamentarios en la gestión de la calidad alimentaría y capacidad para adaptar los procesos relacionados con los alimentos a las normas vigentes de higiene de los alimentos y sistemas de gestión de calidad, poseer habilidad en las técnicas y métodos de análisis para evaluar distintos aspectos de la seguridad de los alimentos. Conocer bases científicas de la nutrición y manejar con destreza las herramientas necesarias para evaluar los hábitos alimentarios para técnicas, estrategias y modelos de intervención nutricional en las situaciones fisiológicas especiales, así como en las patologías más prevalentes o relacionadas con la alimentación con capacidad de reconocer las necesidades nutricionales de determinadas colectividades.
ESTUDIANTES CON NECESIDADES EDUCATIVAS ESPECIALES: Por lo que respecta a los sistemas y procedimientos de admisión adaptados a los/las estudiantes con necesidades educativas especiales, la Universitat de València dispone de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD), que vela por el respeto al principio de igualdad de oportunidades y la no discriminación y que presta apoyo al colectivo de estudiantes con necesidades educativas especiales
LÍNEAS DE INVESTIGACIÓN
Para acceder al Programa de Doctorado será necesario estar en posesión de un título oficial de Máster Universitario, u otro del mismo nivel, expedido por una institución del Espacio Europeo de Educación Superior. También podrán acceder quienes estén en posesión de un título ajeno al Espacio Europeo de Educación Superior, sin necesidad de su homologación, previa comprobación de que el título acredita un nivel de formación equivalente a los correspondientes títulos españoles de Máster Universitario y de que faculta, en el país expedidor del título, para el acceso a estudios de
Doctorado. El acceso por esta vía no implicará la homologación del título previo ni su reconocimiento a otros efectos que el de cursar enseñanzas de Doctorado.
“Para acceder al Programa de Doctorado será necesario estar en posesión de los títulos oficiales españoles de Grado, o equivalente, y de Master Universitario. Asimismo podrán acceder quienes se encuentren en alguno de los siguientes supuestos:
a) Estar en posesión de un título universitario oficial español, o de otro país integrante del Espacio Europeo de Educación Superior, que habilite para el acceso a Master de acuerdo con lo establecido en el artículo 16 del Real Decreto 1393/2007, de 29 de octubre y haber superado un mínimo de 300 créditos ECTS en el conjunto de estudios universitarios oficiales, de los que, al menos 60, habrán de ser de nivel de Master.
b) Estar en posesión de un título oficial español de Graduado o Graduada, cuya duración, conforme a normas de derecho comunitario, sea de al menos 300 créditos ECTS.
c) Estar en posesión de un título obtenido conforme a sistemas educativos extranjeros, sin necesidad de su homologación, previa comprobación por la universidad de que éste acredita un nivel de formación equivalente a la del título oficial español de Master Universitario y que faculta en el país expedidor del título para el acceso a estudios de doctorado. Esta admisión no implicará, en ningún caso, la homologación del título previo del que esté en posesión el interesado ni su reconocimiento a otros efectos que el del acceso a enseñanzas de Doctorado.
e) Estar en posesión de otro título español de Doctor obtenido conforme a anteriores ordenaciones universitarias.”
De acuerdo con el criterio y la decisión adoptada por la Comisión Académica de Doctorado:
a) Los estudiantes admitidos que estén en posesión de un título de máster universitario en el área de los estudios históricos o de ciencias de la información y la comunicación deberán cursar un módulo complementario del máster de historia de la ciencia y comunicación científica impartido por las mismas instituciones que imparten este programa de doctorado.
a.1. Los estudiantes con máster en el área de los estudios históricos cursarán “Introducción a la Comunicación Científica” (9 ECTS)
a.2. Los estudiantes con máster en ciencias de la información y la comunicación cursarán “Introducción a la Historia de la Ciencia” (9 ECTS)
b) Los estudiantes que estén en posesión de otro título de máster o estudios de posgrado ajenos a la historia de la ciencia y la comunicación científica deberán cursar los dos módulos complementarios: “Introducción a la Historia de la Ciencia” (9 ECTS) y “Introducción a la Comunicación Científica” (9 ECTS). Estos módulos se describen en el apartado "Complementos de Formación"
Se realizará una amplia campaña de difusión del programa de doctorado tanto en España como en el extranjero y especialmente en el ámbito hispanoamericano a través de las redes sociales, las listas especializadas de difusión de información, las publicaciones universitarias, los anuncios y los sitios web de las instituciones implicadas en el programa.
3129 Historia de la Ciencia y Comunicación Científica
1. Estudios históricos y sociales sobre la ciencia, la medicina y la tecnología.
2. Museología científica y médica. Patrimonio material de la ciencia y la medicina.
3. Comunicación científica. Circulación del conocimiento y periodismo científico y médico
4. Análisis documental y de redes sociales de ciencia, la medicina y la tecnología.
Requisito general de acceso
Como requisito general de acceso los solicitantes deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
Perfiles idóneos de acceso
- Estar en posesión del título universitario oficial español de Máster Universitario en Fisiología por la Universitat de València.
- Estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, en cuyo caso deberán haberlo obtenido en el Programa de Doctorado en Fisiología de la Universitat de València.
Otros perfiles de acceso
- Estar en posesión de un título universitario oficial español de Máster Universitario afín al de Fisiología de la Universitat de València.
- Estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, en cuyo caso deberán haberlo obtenido en un Programa de Doctorado afín al de Fisiología de la Universitat de València.
- Estar en posesión del título oficial español de Graduado/a en Medicina o equivalente y previa obtención de plaza en formación en la correspondiente prueba de acceso a plazas de formación sanitaria especializada, haber superado con evaluación positiva al menos dos años de formación del programa para la obtención del título oficial de Médico Especialista.
- También podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster de contenido equivalente al señalado como perfil idóneo de acceso o se encuentren en alguno de los supuestos señalados en el apartado 2 del artículo 6 del Real Decreto 99/2011.
En este caso la Comisión Académica del programa de doctorado evaluará si los estudios realizados son equivalentes y afines a los exigidos con carácter general para ser admitido en el Programa de Doctorado de Fisiología. En su caso, la Comisión Académica podrá requerir al/a la alumno/a que curse como formación complementaria alguna o algunas de las asignaturas de la Materia Metodología para la investigación en Fisiología perteneciente al Máster Universitario en Fisiología de la Universitat de València www.uv.es/masterfisiologia
Criteris específics d'admissió
Requisit general d'accés:
Com a requisit general d'accés hauran d'estar en un dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona de l'esmentat Reial decret.
Com a criteris / requisits específics:
Perfils idonis d'accés:
Hauran d'haver cursat el màster oficial Recuperació Funcional en Fisioteràpia o el Màster Fisioteràpia en els processos d'envelliment: Estratègies sociosanitàries o altres estudis del mateix nivell i amb uns continguts formatius de branques de coneixement relacionades amb la Fisioteràpia.
Altres perfils d'accés:
• Estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA) obtingut d'acord amb el que disposa el RD 778/98 o haver aconseguit la suficiència investigadora segons el regulat pel RD 185/85 hauran haver-lo cursat en programes de doctorat afins a Fisioteràpia, a més, Ciències de l'Activitat Física i Esport i / o titulacions de Ciències de la Salut.
• Estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol, o d'un altre país integrant de l'Espai Europeu d'Educació Superior, que habiliti per a l'accés a màster d'acord amb el que estableix l'article 16 del Reial Decret 1393/2007, de 29 d'octubre i haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el conjunt d'estudis universitaris oficials, dels quals, almenys 60, hauran de ser de nivell de Màster relacionats amb Ciències de la Salut.
• Estar en possessió d'un títol oficial espanyol de graduat o graduada, la durada, d'acord amb normes de dret comunitari, sigui d'almenys 300 crèdits ECTS relacionats amb Ciències de la Salut.
En el cas d'aquests últims tres perfils es podria incloure l'exigència de complements de formació específics tal com vénen descrits en l'apartat 3.4 de la memòria de verificació (complements formatius).
Tots els i les sol·licitants hauran d'acreditar un domini parlat i escrit de, almenys, una de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana amb un nivell equivalent al B2 en l'escala del marc comú europeu de referència per a les llengües.
Els i les estudiants que compleixen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat, i la Comissió Acadèmica del programa de doctorat (CAD) l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand o doctoranda.
Requisitos de acceso:
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
El perfil de ingreso recomendado para el programa es de estudiante que ha cursado estudios oficiales de master con contenidos avanzados y acreditados de metodología de la investigación, preferentemente del Máster de Enfermería Oncológica, Máster de Antención Sociosanitaria a la Dependencia, Máster en Salud Pública y Gestión Sanitaria, Máster Interuniversitario en Cooperación al Desarrollo, Orientación Investigadora de la Especialidad en Salud en los Países en Desarrollo y Máster en Género y Políticas de Igualdad.
También se considerá un perfil recomendado de acceso aquellos titulados universitarios que hayan superado con evaluación positiva, al menos dos años de formación de un programa para la obtención del título oficial de alguna de las especialidades en Ciencias de la Salud.
Se ofrece también la posibilidad de acceso a través de titulaciones máster de contenidos afines a las ciencias de la salud. En este caso, si no se acredita una formación adecuada para el acceso al programa de doctorado se exigirán complementos formativos que deberán cursarse en programas máster que incluyan esta formación.
La Comisión Académica del Pograma de Doctorado, a tenor del curriculum formativo del candidato evaluará su adecuación para el acceso al Programa y, en su caso, se determinará si se requiere que el/la estudiante curse algún módulo de nivel de máster como complemento de formación específico. En ningún caso los complementos de formación específicos podrán superar un máximo de 30 créditos.
Requisitos/criterios de admisión:
Como requisito específico:
a) Deberán haber cursado el máster/es de Enfermería Oncológica, el Máster de Atención Sociosanitaria a la Dependencia, el Máster en Salud Pública y Gestión Sanitaria, el Máster Interuniversitario en Cooperación al Desarrollo, Orientación Investigadora de la Especialidad en Salud en los Países en Desarrollo o el Máster en Género y Políticas de Igualdad asociado/s a este programa de doctorado. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a éste.
b) También podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster diferentes a los señalados en el punto anterior. En estos casos se exigirán complementos de formación específicos de nivel de máster adecuados y coherentes con el ámbito científico del programa de doctorado.
Los y las estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al programa de doctorado siendo la Comisión Académica del Programa de Doctorado la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos anteriores para la admisión del doctorando.
c) Se exigirá el nivel B1 de inglés a los candidatos/as.
Línies d'investigació Infermeria Clínica i Comunitària
REQUISITOS DE ACCESO/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito general de acceso, los solicitantes deberán estar en uno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
Los dos primeros años de implantación del programa se admitirán un máximo de 20 doctorandos/as, además de hasta 5 estudiantes a tiempo Parcial.
Como criterio/requisito específico:
1.- El perfil idóneo de estudiante del programa deberá ser de Graduado (o equivalente) en Psicología. Deberá haber cursado preferentemente un Máster en el ámbito de la Psicología, con una buena formación previa en aspectos metodológicos y conocimientos suficientes en lengua inglesa para poder realizar seminarios y otras actividades en esta lengua. Excepcionalmente, y mientras no se disponga de un programa de doctorado propio sobre Logopedia y/o Dificultades del Lenguaje, podrán acceder Graduados en Logopedia (o equivalente) que hayan cursado al menos 60 ECTS en Másteres relacionados con este ámbito de conocimiento (no requiere complementos de formación predefinidos de antemano).
También podrán acceder al programa de Doctorado quienes estén en posesión del Diploma de Estudios Avanzados según el RD 778/98 o hayan alcanzado la Suficiencia Investigadora según el RD 185/85 en programas de Doctorado en Psicología.
Másters en el ámbio de la Psicología:
3133 Investigación en Psicología
L1. Psicobiologia de l'estrés i de la cognició
Membres
L2. Psicobiologia de les Drogodependències
Membres
L3. Metodologia Aplicada a la investigació en processos cognitius, riscos laborals i factors humans
Membres
L4. Necessitats especifiques de suport educatiu
Membres
L5a. Psicologia Clínica i de la Salut (adults context comunitari)
Membres
L5b. Psicologia clínica i salut (context familiar, població infantil i adolescent)
Membres
L6. Representacions socials i intervenció psicosocial i organitzacional
Membres
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
Perfiles idóneos de acceso:
· Estar en posesión del título universitario oficial español de Graduado o Graduada en Medicina, o equivalente con nivel III del MECES
· Estar en posesión de un título universitario oficial español de Graduado o Graduada perteneciente al área de ciencias de la salud o ciencias, o equivalente, y de Máster Universitario en Investigación Biomédica, o equivalente.
Otros perfiles de acceso:
· Estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto
en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, en cuyo caso deberán haberlo obtenido en Programas de Doctorado afines a éste.
· Los titulados universitarios que, previa obtención de plaza en formación en la correspondiente prueba de acceso a plazas de formación sanitaria especializada, hayan superado con evaluación positiva al menos dos años en formación de un programa para la obtención del título oficial de algunas de las especialidades en Ciencias de la Salud.
· Estar en posesión de un título universitario oficial español de Graduado o Graduada perteneciente al área de ciencias de la salud o ciencias, o equivalente, y de Máster Universitario.
· Estar en posesión de un título universitario oficial español, o de otro país integrante del Espacio Europeo de Educación Superior, que habilite para el acceso a Máster de acuerdo con lo establecido en el artículo 16 del Real Decreto 1393/2007, de 29 de octubre y haber superado un mínimo de 300 créditos ECTS en el conjunto de estudios universitarios oficiales, de los que, al menos 60, habrán de ser de nivel de Máster.
· Estar en posesión de un título oficial español de Graduado o Graduada, cuya duración, conforme a normas de derecho comunitario, sea de al menos 300 créditos ECTS.
Para los perfiles de acceso 5, 6 y 7 la Comisión Académica del programa de doctorado evaluará si los estudios realizados son equivalentes y afines, a los señalados como perfil idóneo de acceso. En su caso, la Comisión Académica podrá requerir al alumno que curse como formación complementaria el módulo de Metodología de la Investigación Biomédica del Máster Universitario en Investigación Biomédica de la Universitat de València.
3139 Medicina
Como requisito general de acceso:
Deberán estar en uno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto. http:// www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2011-2541
- Para acceder será necesario estar en posesión de un título universitario oficial español u otro expedido por una institución de educación superior del Espacio Europeo de Educación Superior que facultan en el país expedidor del título para el acceso a enseñanzas de doctorado.
- Asimismo, podrán acceder los titulados conforme a sistemas educativos ajenos al Espacio Europeo de Educación Superior sin necesidad de la homologación de sus títulos, previa comprobación por la Universidad de que aquellos acreditan un nivel de formación equivalente a los correspondientes títulos universitarios oficiales españoles y que facultan en el país expedidor del título para el acceso a enseñanzas de postgrado. El acceso por esta vía no implicará, en ningún caso, la homologación del título previo de que esté en posesión el interesado, ni su reconocimiento a otros efectos que el de cursar las enseñanzas de máster.
- Estar en posesión de un título de Graduado/a de al menos 300 créditos.
Como criterio/requisito específico:
1.- Deberán haber cursado un Máster Universitario u otros estudios del mismo nivel y rama de conocimiento. En el caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA) obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85 deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines al programa de doctorado de Fisiopatología del Aparato Estomatognático.
2.- O bien tener un título equivalente al anterior ajeno al EEES, previa comprobación de la Universidad de Valencia.
3- O bien haber superado 60 créditos en uno o varios másteres universitarios en áreas de conocimiento en Odontología o Estomatología.
4- Estar en posesión de un título de Graduado/a en Odontología de al menos 300 créditos. Los complementos formativos necesarios que establece el artículo 6.2 del R.D. 99/2011 serán los correspondientes al módulo de investigación básica en Odontología del Master Universitario en Ciencias Odontológicas de la Universitat de Valencia o bien haber realizado otro Master que incluya los complementos de investigación equivalentes a 15 créditos ECTS. Los detalles del módulo de investigación básica en Odontología del Master Universitario en Ciencias Odontológicas de la Universitat de Valencia son los que se indican en el apartado 3.4
3143 Odontología
REQUISITOS DE ACCESO/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito general de acceso deberán estar en uno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
- Para acceder será necesario estar en posesión de un título universitario oficial español u otro expedido por una institución de educación superior del Espacio Europeo de Educación Superior que facultan en el país expedidor del título para el acceso a enseñanzas de doctorado.
- Asimismo, podrán acceder los titulados conforme a sistemas educativos ajenos al Espacio Europeo de Educación Superior sin necesidad de la homologación de sus títulos, previa comprobación por la Universidad de que aquellos acreditan un nivel de formación equivalente a los correspondientes títulos universitarios oficiales españoles
y que facultan en el país expedidor del título para el acceso a enseñanzas
de postgrado. El acceso por esta vía no implicará, en ningún caso, la homologación del título previo de que esté en posesión el interesado, ni su reconocimiento a otros efectos que el de cursar las enseñanzas de máster.
- Estar en posesión de un título de Graduado/a de al menos 300 créditos.
Como criterio/requisito específico:
1.- Deberán haber cursado un Máster Universitario u otros estudios del mismo nivel y rama de conocimiento. En el caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA) obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85 deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines al programa de doctorado
de Optometría y Ciencias de la Visión.
2.- O bien tener un título equivalente al anterior ajeno al EEES, previa comprobación de la Universidad de Valencia.
3- O bien haber superado 60 créditos en uno o varios másteres universitarios en áreas de conocimiento en Optometría y Ciencias de la Visión.
4- Estar en posesión de un título de Graduado/a en el área de Óptica y Optometría de al menos 300 créditos. Los complementos formativos necesarios que establece el artículo 6.2 del R.D. 99/2011 serán los correspondientes a las asignaturas Introducción a la investigación I e Introducción a la investigación II del Master Universitario
en Optometría y Ciencias de la Visión de la Universitat de Valencia o bien haber realizado otro Master que incluya los complementos de investigación equivalentes a 6 créditosECTS. Los detalles delasasignaturas del Master Universitario en Optometría y Ciencias de la Visión de la Universitat deValencia son los que se indican en el
apartado 3.4.
3144 Optometría y Ciencias de la Visión
As general entry requirement they should be contemplated in some of the presumptions
of the article 6 of the RD 99/2011 or of the second additional provision of
such Royal Decree.
An appropriate access profile is having taken the University Master’s Degree in
Tropical Parasite Illnesses by the UV-EG
or holding the Diploma d'Estudis Avançats (DEA-
a tertiary education degree)- obtained according to the Royal Decree 778/98– or the Research Proficiency- according to the regulations of the Royal Decree 185/85, or having achieved
“Research Proficency’ as stated in the Royal Decree 185/85 always
in the field of Parasitology, and specially within the field of the Programmes
on ‘Human and Animal Parasitology’ of other Royal Decrees. In this case, the Academic
Committee of the Doctoral Studies Programme will directly apply
of the basic criteria for merit valuing, without the necessity of requiring specific
training complements.
Other profiles will also be accepted if different to the above
if they have taken University Master’s degrees
different to the ones specified above, and even different Doctoral
Programmes (with or without DEA or Research Proficiency but always
related to the Programme from which Verification is requested. As related studies
we could consider those which can be
included in the fields of human health (as for example tropical
illnesses, infectious illnesses, etc) and animal (as for example,
zoonoses, parasite illnesses, etc.).
In these cases, the Academic Committee of the Doctoral Programme will decide
on their admission and will assess the pertinence to develop one of the
appropriate training complements.
3145 Parasitologia Humana i Animal
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
a) Perfil idóneo de acceso: haber cursado el Máster Universitario en Psicogerontología o el Máster en Investigación e Intervención en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte asociados a este programa de doctorado. También se considerará como perfil idóneo aquellas personas que hayan cursado un máster del área de psicología o del área de salud. En todos los casos , el trabajo de Tesis de Máster deberá estar en relación a un problema empírico con resultados contrastados, un estudio de revisión, meta-análisis o estudio bibliométrico. Se deberá aportar copia de este trabajo fin de máster. En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo
cursado en programas de Doctorado afines a éste (psicología, actividad física o del área de salud).
b) Otros perfiles de acceso: podrán ser admitidos quienes hayan cursado otros estudios de máster diferentes a los señalados en el punto anterior si bien, deberán aportar copia del trabajo de Tesis de Máster, además estos máster deberán ofrecer competencias básicas similares a las ofrecidas en el perfil de acceso idóneo. En el caso de no haber recibido formación, en su periodo de máster, en relación a metodología de investigación ni a temáticas especificas vinculadas con el envejecimiento deberán cursar una serie complementos de formación específicos de nivel de máster
señalados en el apartado correspondiente. Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al programa de doctorado siendo la Comisión Académica del programa de doctorado la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos para la admisión del doctorando. Además, todos los estudiantes que accedan a través de este perfil deberán presentar un proyecto de tesis doctoral avalado por alguno de los profesores que participan en el doctorado. Dichos profesores deberán indicar igualmente el compromiso para su tutorización.
3149 Psicogerontologia
CRITERIOS DE ADMISIÓN
El órgano competente para informar y proponer la admisión de alumnos al Programa es la Comisión Académica del Programa de Doctorado. Esta Comisión, de conformidad con lo dispuesto en el artículo 12 del Reglamento de Estudios de Postgrado de la Universitat de València, aprobado por Acuerdo de su Consejo de Gobierno de fecha 29 de noviembre de 2011:
REQUISITOS DE ACCESO
Requisito General de acceso:
Como requisito general de acceso deberán encontrarse en una de las situaciones contempladas en los diferentes apartados del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
Como criterios/requisitos específicos:
Requisitos específicos:
1. Estar en posesión del título de Licenciado/a en Psicología con el nivel 3 del MECES.
2. Estar en posesión del título de Graduado/a en Psicología y haber cursado el Máster Universitario en Avances en Investigación y Tratamientos en Psicopatología y Salud o el Máster Universitario en Psicología en Psicología General Sanitaria.
3. Estar en posesión del título de Graduado/a en Psicología y haber cursado un Máster Universitario con contenidos relacionados con los másteres citados en el punto 2.
4. Estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, siempre que se hubieran obtenido en programas de Doctorado afines al programa de doctorado en Psicología Clínica y de la Salud.
ÚNICA LÍNEA DE INVESTIGACIÓ
Descripción: El objetivo fundamental de esta línea de investigación en psicología clínica y de la salud es el estudio de la promoción de la salud y el bienestar, así como el conocimiento de los trastornos mentales y de su tratamiento. Este último se aborda tanto desde los modelos terapéuticos clásicos y sus desarrollos posteriores, como desde aquellos otros más actuales que enfatizan el proceso del cambio y son basados en la evidencia.
Dentro del campo de la Psicología Clínica y de la Salud hay que destacar investigaciones en psicobiología del estrés y la salud, estilos de vida y salud, promoción del bienestar, promoción de conductas de salud desde diferentes ámbitos, incluido el deportivo, salud y calidad de vida, aspectos biopsicosociales de la enfermedad, estrés, afrontamiento y salud. género y salud, dolor crónico, psicología de la salud y fibromialgia, psicología de la salud y obesidad mórbida, psico-oncología, afrontamiento de la enfermedad crónica, severa o amenazante para la vida y evaluación e intervención en cuidadores de personas dependientes, trastornos de personalidad, personalidad, trauma y supervivencia, Trastornos del espectro obsesivo-compulsivo, duelo normal y complicado: factores predictores (de riesgo y protectores), psicopatología de los trastornos emocionales, los trastornos alimentarios y la obesidad, personalidad y drogas, violencia interpersonal: determinantes psicosociales y consecuencias, estrategias de afrontamiento y de solución, adopción, rehabilitación e inserción de pacientes esquizofrénicos, el estudio del proceso del cambio en la terapia lingüística de evaluación, la asimilación de experiencias problemáticas, evaluación y cambio de las creencias y actitudes hacia la hipnosis: diseminación de la hipnosis científica y modelo de Valencia de hipnosis despierta y sus aplicaciones clínicas. Diseño y validación de programas de tratamiento cognitivo-comportamentales para los trastornos emocionales, los trastornos alimentarios y la obesidad.
REQUISITS D'ACCÉS
Com a requisit general d'accés, els estudiants han d'estar en algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest Reial decret.
REQUISITS / CRITERIS D'ADMISSIÓ
Com a requisit específic:
a) Haver cursat el màster en Interculturalitat, Comunicació i Estudis Europeus, impartit a la Universitat de València. En cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que disposa el RD 778/98, o d’haver aconseguit la Suficiència Investigadora, segons el que regula el RD 185/85, els estudiants els han d'haver cursat en programes de doctorat afins a aquest.
b) El perfil d'ingrés recomanat és el d'un alumne procedent del màster universitari en Interculturalitat, Comunicació i Estudis Europeus de la Universitat de València.
c) Els estudiants procedents de màsters d'altres d'universitats amb estudis comparables al màster en Comunicació i Interculturalitat.
A l'hora de seleccionar l'alumnat, es tindran en compte els criteris següents:
3171 Comunicació i Interculturalitat
REQUISITS D'ACCÉS:
Com a requisit general d'accés hauran d'estar en un dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest Reial decret.
Com a requisit específic amb prioritat d'accés:
1.- Haber cursat algun dels següents màsters associats al Programa de Doctorat en Educació:
En el cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA) obtingut d'acord amb el que es disposa en l'RD. 778/98 o haver aconseguit la Suficiència Investigadora segons el regulat pel RD. 185/85 hauran d'haver-los obtingut en programes de Doctorat afins a l'àmbit de l'Educació com: 335-D E ducaciónambiental; 270-E D esarrollo personal i participació social; 120-F E studiossocials i polítics de l'educació; 270-D Intervención educativa: mètodes, avaluació, diagnòstic i orientació; 335-C A ccionespedagògiques i desenvolupament comunitari; 100-B Crisis de legitimitat del pensament i pràctiques educatives.
Haver cursat e l Doctorat en Educació (RD.1393/2007).
També qualsevol estudi de Màster oficial o estudis equivalents a l'estranger els continguts del qual es jutgen equivalents als estudis enumerats o suficients des del punt de vista de l'àmbit de l'Educació.
Els coneixements previs que es precisen són, doncs, aquells que es refereixen a un nivell especialitzat de Màster en qualsevol àmbit de l'Educació, valorant molt especialment el desenvolupament d'una xicoteta experiència derivada en l'elaboració i defensa d'un informe (TFM). La llengua del programa és el castellà, encara que es requereix la comprensió necessària de textos en anglès. Qualsevol capacitació addicional quedarà vinculada a les activitats de mobilitat que es trien en el transcurs del programa.
2.- Per als candidats provinents d'altres titulacions, la Comissió de Coordinació Acadèmica del Programa de Doctorat (CAPD) exigirà una formació en l'àmbit de l'Educació o una experiència professional i innovadora acreditada en aquest àmbit. En cada cas, es determinaran els complements de formació necessaris entre els continguts dels Màsters associats ja enumerats.
Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió de Coordinació Acadèmica del Programa de Doctorat (CAPD) l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand.
La CAPD està composta per la presidència d'aquesta, un membre per cada grup d'investigació consolidat vinculat al programa - almenys un per cada Itinerari -, un responsable de relacions amb altres unitats i universitats, i coordinador d'estades formatives.
Per a l'orientació i assessorament de la carrera acadèmica i professional la comunitat universitària compta amb els serveis de suport i orientació de l'OPAL (assessorament, formació, eixides professionals, agència de col·locació i creació d'empreses: emprenedoria).
Los solicitantes deberán estar en uno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
La preinscripción a los estudios de doctorado se realizará en el Servicio de Postgrado de la Universitat de València, de acuerdo con la normativa vigente.
—Número máximo de admitidos en el Doctorado cada curso: 20.
El programa de doctorado en Estudios Hispánicos Avanzados oferta anualmente 20 plazas, de las cuales el 5 % (1 plaza) estarán reservadas para estudiantes discapacitados. El porcentaje de tiempos parciales será el 30 % del total de las plazas ofertadas (6 plazas). Los doctorandos/as a tiempo parcial deberán justificar ante la Comisión Académica del Programa su petición de ingreso con la modalidad de tiempo parcial.
Requisitos adicionales obligatorios para títulos universitarios extranjeros
En el caso de estudiantes con título no homologado expedido por una institución de educación superior ajena al EEES se requerirá, adicionalmente, la obtención de la resolución de acceso favorable del Rector de la Universitat de València. Para obtenerla, el interesado deberá de contactar con el Servicio de Postgrado, Unidad de Gestión de Tercer Ciclo ( doctorado@uv.es).
— Criterios de admisión y selección: el órgano encargado de la admisión de estudiantes es la Comisión Académica del programa de doctorado, según lo dispuesto en el reglamento que regula los Estudios Oficiales de Postgrado de la Universitat de València.
Los estudiantes que cumplan los requisitos generales de acceso a la Universitat de València pasarán a ser evaluados por la Comisión Académica
del programa de doctorado en Estudios Hispánicos Avanzados, de acuerdo con los requisitos de admisión específicos del programa y criterios de valoración
de méritos, para ser admitidos en nuestro programa de doctorado en su periodo de formación.
La present proposta de titulació prové del Programa de Doctorat “Ètica i Democràcia”, que recollia les línies d'investigació en les quals diferents professors de la Secció Departamental de Filosofia Moral del Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política treballen des de 1.987. Aquest programa, vigent des del curs acadèmic 2000-2001, va passar a ser interuniversitari entre la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló. En la seua trajectòria, el Programa ha obtingut molt bons resultats, per tindre un gran atractiu per a els/as estudiants de Tercer Cicle, com a mostra el nombre d'alumnes/as que en ell s'han matriculat, les tesis doctorals defensades i les nombroses publicacions de els/as estudiants diplomats/as, estretament connectades amb les tesis doctorals corresponents, així com el nivell acadèmic aconseguit per molts d'ells/as i la seua incorporació a la vida laboral en llocs de responsabilitat acadèmica. En els últims 5 cursos acadèmics s'han matriculat en el programa un total de 70 alumnes/as (24 en 2007/08, 28 en 2008/09, 1 en 2009/10, 10 en 2010/11 i 7 en 2011/12) i s'han defensat un total de 26 tesis doctorals. Aquesta trajectòria ha possibilitat que el Programa de Doctorat obtinguera la Menció de Qualitat del Ministeri d'Educació i Ciència ininterrompudament des del curs 2004-2005 i, des de 2011-12 fins al 2013-14, la Menció cap a l'Excel·lència del Ministeri d'Educació. Cada estudiant, tant si és a temps parcial (TP), com a temps complet (TC), haurà de reunir en activitats formatives un total de 200 hores, com a mínim.
Com a requisit general d'accés hauran d'estar en algun dels supòsits de l'article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d'aquest
Reial decret.
REQUISITS/CRITERIS D'ADMISSIÓ:
Com a requisit específic:
Perfil preferent d'accés:
a) Estar en possessió del títol de màster interuniversitari en Ètica i Democràcia de la Universitat de València i de la Universitat Jaume I.
b) Estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que es disposa en l'RD 778/98 o haver aconseguit la Suficiència
Investigadora segons el regulat pel RD 185/85, en tots dos casos hauran d'haver sigut obtinguts en el programa de doctorat interuniversitari
en Ètica i Democràcia de la Universitat de València i de la Universitat Jaume I.
Altres perfils d'accés:
c) Estar en possessió d'un títol de màster universitari oficial de l'EEES en l'àmbit de l'Ètica i de Filosofia Política.
b) Estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que es disposa en l'RD 778/98 o haver aconseguit la Suficiència
Investigadora segons el regulat pel RD 185/85, en tots dos casos hauran d'haver sigut cursats en l'àrea de Filosofia Moral.
d) També podran ser admesos els qui estiguen en possessió d'un títol de màster en l'àmbit de l'Ètica i la Filosofia Política, obtingut conforme a
sistemes educatius aliens a l'Espai Europeu d'Educació Superior, sense necessitat de la seua homologació, però prèvia comprovació que el títol
acredita un nivell de formació equivalent als corresponents títols espanyols de Màster Universitari i que faculta al país expedidor del títol
per a l'accés a estudis de Doctorat. L'adequació d'aquests títols serà determinada per Resolució del Vicerector o Vicerectora d'Investigació
de la Universitat de València o de la Universitat Jaume I de Castelló, després de ser informat favorablement per la Comissió Acadèmica del Doctorat.
Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al programa de doctorat sent la Comissió Acadèmica del programa
de doctorat l'encarregada de verificar el compliment dels requisits anteriors per a l'admissió del doctorand
3124 Ètica i Democràcia
1 Ètica i Filosofia Política
2 Clàssics de l'Ètica i Filosofia Política
3 Teories de la Ciutadania i de la Democràcia
4 Educació Ètic-Cívica
5 Bioètica i Biopolítica
6 Ètica de l'Economia i l'Empresa
7 Ètica del Desenvolupament Humà
8 Ètica dels Mitjans i Infoètica
9 Ètica, Ciència i Tecnologia
10 Hermenèutica Crítica
11 Política Democràtica i Societat Civil
12 Teories de la Justícia i Globalització
13 Neuroètica i Neuropolítica
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
El Programa de Doctorado Geografía e Historia del Mediterráneo desde la Prehistoria a la Edad Moderna, tiene como objetivo principal formar investigadores en estudios avanzados en geografía e historia de la cuenca mediterránea. En consecuencia, está dirigido a estudiantes que hayan cursado másteres cuya temática se sitúe en el ámbito de la Arqueología, la Geografía, la Historia o el Patrimonio cultural, tanto de la Universitat de València, como de otras universidades, permitiéndoles el desarrollo de una actividad investigadora enfocada a la realización de la Tesis Doctoral para la que resulta imprescindible el manejo de bibliografía especializada.
En caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA), obtenido de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo cursado en programas de Doctorado afines a éste.
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al Programa de doctorado siendo la Comisión Académica del mismo (CAPD) la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos para la admisión del doctorando.
Les línies d'investigació del Programa de Doctorat són les següents:
· Prehistòria i Arqueologia
· Historia Antiga
· Ciències i tècniques historiogràfiques
· Historia Medieval
· Història Moderna
· Geografia
De acuerdo con el Real decreto 99/2011, de 28 de enero, por el que se regulan las enseñanzas oficiales de doctorado, para acceder a los estudios de doctorado hay que tener el título oficial español de grado (o equivalente) y el de máster universitario.
Sin embargo, también podrán acceder a los estudios de doctorado aquellas personas que se encuentren en alguno de estos otros supuestos:
a) Estar en posesión de un título universitario oficial español o de otro país integrante del espacio europeo de educación superior que habilite para el acceso a estudios máster, de acuerdo con lo que establece el artículo 16 del
Real decreto 1393/2007, de 29 de octubre, por el que se establece la ordenación de las enseñanzas universitarias oficiales, y haber superado un mínimo de 300 créditos ECTS en el conjunto de estudios universitarios
oficiales, de los cuales 60 como mínimo tendrán que ser de estudios de máster.
b) Estar en posesión de un título oficial español de graduado o graduada, cuya duración, según las normas de derecho comunitario, sea como mínimo de 300 créditos ECTS. Estos titulados y tituladas deberán cursar con carácter
obligatorio los complementos de formación, a menos que el plan de estudios del correspondiente título de grado incluya créditos de formación en investigación, equivalentes en cuanto a valor formativo a los créditos en investigación procedentes de estudios de máster.
c) Poseer un título universitario y, previa obtención de una plaza en formación en la correspondiente prueba de acceso a plazas de formación sanitaria especializada, haber superado con una evaluación positiva al menos dos años
de formación de un programa para la obtención del título oficial de alguna de las especialidades en ciencias de la salud.
d) Estar en posesión de un título obtenido en sistemas educativos extranjeros, sin necesidad de homologación, con la comprobación previa de la Universidad de que éste acredita un nivel de formación equivalente a la del título oficial
español de máster universitario y de que faculta en el país expedidor del título para el acceso a estudios de doctorado. Dicha admisión no implica, en ningún caso, la homologación del título previo que esté en posesión de la persona interesada ni su reconocimiento a otros efectos que el del acceso a enseñanzas de doctorado.
e) Estar en posesión de otro título español de doctor o doctora obtenido según anteriores ordenaciones universitarias.
Para ser admitido en el Programa de Doctorado en Historia Contemporánea, el candidato habrá de presentar, junto con la solicitud, un Currículum Vitae suyo completo y una breve declaración (máximo de una página) en la cual detalle los
motivos por los que desea incorporarse al programa, sus expectativas respecto al mismo, la línea (o líneas) de investigación de su interés y el tema de la tesis doctoral.
El solicitante podrá adjuntar a su solicitud cartas de referencia de investigadores de prestigio. Los candidatos que soliciten cursar el programa a tiempo parcial habrán de añadir a lo anterior un informe en el que den cuenta de las razones que les llevan o les obligan a optar por esa modalidad. Para admitir su solicitud, la Comisión Académica podrá pedirles que acrediten documentalmente las razones aducidas.
3128 Historia Contemporánea
REQUISITOS DE ACCESO:
Como requisito general de acceso deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS ESPECÍFICOS DE ADMISIÓN:
El perfil idóneo de acceso al doctorado es el de una preparación universitaria de Historia del Arte a través de estudios de postgrado oficiales (Máster oficial según RD 1393/2007, Diploma de Estudios Avanzados – DEA de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98, o Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85); segundo, capacidad de entender y razonar en español, que para los candidatos no procedentes de ámbitos hispanoparlantes deber ser acreditable y equivalente o superior a un B2.
Otros perfiles de acceso que, en su caso, además pueden exigir cursar complementos formativos son los siguientes:
· Titulados/as universitarios/as con preparación universitaria de Historia del Arte a través de estudios de grado o licenciatura, y estudios de postgrado oficiales (Máster oficial según RD 1393/2007, Diploma de Estudios Avanzados - DEA de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98, o Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85) afines a la Historia del Arte, como Bellas Artes, Arquitectura, Estética...
· Titulados/as universitarios/as con experiencia profesional en el ámbito de la Historia del Arte de al menos tres años y con preparación universitaria a través de estudios de postgrado oficiales (Máster oficial según RD 1393/2007, Diploma de Estudios Avanzados - DEA de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98, o Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85).
La Comisión Académica del Programa de Doctorado (CAPD) valorará si la formación o experiencia profesional acreditada les ha proporcionado el dominio de la metodología investigadora que faculte para acometer tareas de investigación en el ámbito de la actividad artística, capacitando para concebir y desarrollar una investigación original, concretada en la elaboración y defensa de una tesis doctoral en la disciplina. En caso contrario, la CAPD establecerá los oportunos complementos formativos a través del Máster de Historia del Arte y Cultura Visual (UVEG – UJI), fundamentalmente a través del módulo de "Formación Investigadora". Para los casos de Diploma de Estudios Avanzados (DEA) y másteres en áreas afines a la Historia del Arte (Bellas Artes, Arquitectura, Comunicación Audiovisual, Estética, Música, Patrimonio Cultural, etc.) se establece un complemento formativo de 18 créditos del Máster en “Historia del arte y cultura visual” (UVEG-UJI): El módulo obligatorio de “Formación investigadora” (15 créditos), y una asignatura de los tres módulos optativos de “Formación disciplinar” que podrá elegir el/la alumno/a
3130 Història de l'Art
El perfil de ingreso recomendado para este programa de doctorado se resume en poseer una sólida formación humanística, en general, y lingüístico-literaria en particular. Se requieren conocimientos gramaticales avanzados y competencia en alguna de las lenguas propias (en el caso de los estudiantes extranjeros, habrán de acreditar un nivel B2 o superior); conocimientos profundos sobre literaturas, así como capacidad de análisis e interpretación de textos a diversos niveles; interés por los fenómenos sociales y culturales; igualmente serán muy útiles conocimientos de otras áreas afines de Humanidades. Es muy importante tener espíritu crítico y capacidad para la reflexión analítica. Los candidatos deberán poseer gran capacidad de trabajo autónomo, así como para la utilización de búsqueda de datos, material bibliográfico y manejo de herramientas informáticas.
En definitiva, esta es la formación que aportan los másteres universitarios asociados a este programa de doctorado, que son:
El órgano que llevará a cabo el proceso de admisión es la Comisión Académica de Doctorado.
REQUISITOS DE ACCESO:
Como requisito general de acceso los candidatos deberán estar en alguno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho Real Decreto.
REQUISITOS/CRITERIOS DE ADMISIÓN:
Como requisito específico:
Los estudiantes que cumplan con los requisitos anteriores podrán acceder al programa de doctorado, y será la Comisión Académica del programa la encargada de verificar el cumplimiento de los requisitos anteriores para la admisión del doctorando.
Como criterios de admisión:
Para valorar la idoneidad de los candidatos se considerará especialmente el expediente académico en relación con las líneas de investigación que pretendan desarrollar, la experiencia profesional, así como el nivel de competencia en una de las lenguas propias (español, catalán). Todos los méritos que el candidato alegue en su currículo habrán de acreditarse de forma documental y, si la Comisión de Admisión lo considera conveniente, a través de entrevista personal.
Respecto a la realización de estos estudios de doctorado a tiempo parcial, los solicitantes deberán justificar los motivos (laborales, familiares, personales…) por los que desean acogerse a esta modalidad. El cambio de modalidad en la realización de estos estudios de doctorado será aprobada por la CA a la vista de las modificaciones en las condiciones alegadas por los solicitantes.
La valoración de méritos para establecer el orden de prelación de admisión de estudiantes, tanto en la modalidad a tiempo completo como en la modalidad a tiempo parcial, se ajustará al siguiente baremo:
Expediente académico: 70%
Otros méritos: 30%
3135 Llengües, literatures, cultures i les seues aplicacions
1. Los requisitos para el acceso a los programas de doctorado vienen establecidos por el Real Decreto 99/2011, de 28 de enero, por el que se regulan las enseñanzas oficiales de doctorado, que establece que, para acceder a las mismas, será necesario estar en posesión de los títulos oficiales españoles de Grado, o equivalente, y de Máster Universitario.
También puede accederse a ellas si se cumple alguno de estos otros requisitos:
‐ Estar en posesión de un título oficial español, o equivalente, y haber obtenido la Suficiencia Investigadora (regulada en el Real Decreto 185/1985, de 23 de enero).
‐ Estar en posesión de un título oficial español, o equivalente, y haber obtenido Diploma de Estudios Avanzados (de acuerdo al Real Decreto 778/1998, de 30 de abril).
‐ Estar en posesión de otro título español de Doctor.
2. Los estudiantes que estén en posesión de un título de educación superior extranjero y pretendan cursar en España estudios de Doctorado podrán acceder a estos previa homologación de aquel al título español que habilite para dicho acceso, de conformidad con el procedimiento previsto en la normativa vigente al respecto. No obstante lo anterior, las universidades podrán admitir a titulados conforme a sistemas educativos extranjeros sin necesidad de la homologación de sus títulos, previa comprobación de que aquellos acreditan un nivel de formación equivalente a los correspondientes títulos españoles de Grado y de Máster y que facultan en el país expedidor del título para el acceso a estudios de Doctorado. Esta admisión no implicará, en ningún caso, la homologación del título extranjero de que esté en posesión el interesado, ni su reconocimiento a otros efectos que el de cursar los estudios de Doctorado.
3. Los estudiantes podrán acceder a cualquier programa oficial de Doctorado relacionado o no científicamente con su currículum universitario, y en cualquier universidad, previa admisión efectuada por el órgano responsable del indicado programa, conforme a los requisitos de admisión específicos y criterios de valoración de méritos que, en su caso, establezca la universidad.
En el caso de alumnos extranjeros cuya lengua materna no sea ninguna de las del PD (español e inglés) se podrá pedir que demuestren un conocimiento adecuado de dichas lenguas.
Los alumnos de cualquiera de las universidades participantes deberán realizar en su universidad una solicitud de inscripción en el PD. Las solicitudes serán remitidas a la Comisión de Coordinación del PD e irán acompañadas de un currículum, del expediente académico y de una carta del interesado explicando sus motivaciones. Asimismo, cuando se trate de universidades que no formen parte del PD, de dos cartas de presentación.
a) Acreditar mediante certificado oficial el rendimiento académico en el Grado o Licenciatura y en el Máster de procedencia.
b) Presentar ante la Comisión Académica una breve memoria (de extensión máxima de tres páginas) sobre el proyecto de investigación que se quiere desarrollar en cualquiera de las áreas de competencia del PD.
Requisitos para los estudiantes que provienen del otro PD que se extingue:
Conforme al CALENDARIO DE EXTINCIÓN DE LAS ENSEÑANZAS DE DOCTORADO REGULADAS POR EL R.D. 778/1998 IMPARTIDAS EN LA UVa (Acuerdo de la Comisión de Doctorado de 13 de enero de 2012 adaptando el aprobado el 15 de junio de 2009), Los alumnos que en cursos anteriores hayan iniciado susestudios de doctorado según el R. D. 778/1998, podrán: Matricularse de la Tutela Académica por la inscripción de la Tesis Doctoral ,Presentar y defender la
Tesis Doctoral. Se admitirán alumnos procedentes de traslados en la Tutela por inscripción de Tesis Doctoral
El documento de actividades del doctorando será sustituido por un certificado de actividades realizadas en el Programa de Doctorado cursado, emitido porel servicio administrativo responsable de doctorado, en el que se incluya, en su caso, el periodo formativo, si el programa lo contemplara.
3136 Lógica y Filosofía de la Ciencia
Como requisito general de acceso deberán estar en uno de los supuestos del artículo 6 del RD 99/2011 o de la disposición adicional segunda de dicho
Real Decreto.
Haber cursado un Máster oficial u otros estudios del mismo nivel. En el caso de estar en posesión del Diploma de Estudios Avanzados (DEA) obtenido
de acuerdo con lo dispuesto en el RD 778/98 o haber alcanzado la Suficiencia Investigadora según lo regulado por el RD 185/85, deberán haberlo
cursado en programas de Doctorado afines al de “Pensamiento Filosófico Contemporáneo”.
RELACIÓ DE PERSONAL INVESTIGADOR QUE PARTICIPA EN EL PROGRAMA DE DOCTORAT |
||
Nom i Cognom | Correu electrònic | Línies d'Investigació |
Óscar Cubo Ugarte | oscar.cubo@uv.es | 1 |
Sergi Rosell Traver | sergi.rosell@uv.es | 2 |
Fernando Soler Álvarez | solerf@valencia.edu | 3 |
Francisca Vanessa Vidal Mayor | vanessa.vidal@uv.es | 4 |
Neus Campillo Iborra | campillo@uv.es | 5 |
Juan Blas Climent Vidal | juan.b.climent@uv.es | 6 |
Josep E. Corbí Fdez. de Ibarra | josep.corbi@uv.es | 7 |
Anacleto Ferrer Mas | anacleto.ferrer@uv.es | 8 |
Manuel Jiménez Redondo | manuel.jimenez@uv.es | 9 |
Edgar Maraguat Idarra | edgar.maraguat@uv.es | 10 |
Faustino Oncina Coves | faustino.oncina@uv.es | 11 |
Berta Mª Pérez Rodríguez | berta.perez@uv.es | 12 |
Manuel Ramos Valera | manuel.ramos@ | 13 |
Pablo Rychter Miras | pablo.rychter@uv.es | 14 |
Nicolás Sánchez Durá | nicolas.sanchez@uv.es | 15 |
Vicente Sanfélix Vidarte | vicente.sanfelix@uv.es | 15 |
Sergio Sevilla Segura | sergio.sevilla@uv.es | 16 |
Pedro Jesús Teruel Ruiz | pedro.teruel@uv.es | 13 |
Jordi Valor Abad | jordi.valor@uv.es | 17 |
Juan de Dios Bares Partal | juan.d.bares@uv.es | 18 |