Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Biològiques Logo del portal

.
.
.
.
.
.

Robert D. Holt analitza la biodiversitat des de la competència entre espècies al IX Memorial Peregrí Casanova

  • 18 d’abril de 2018

Robert D. Holt, professor d’Ecologia a la Universitat de Florida, impartirà la conferència ‘Natural Enemies & Biodiversity: Pros and Cons’ aquest dimarts 24 d’abril a les 13 hores en la sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, amb motiu del IX Memorial Peregrí Casanova i dins dels actes pel 50 aniversari dels estudis de Biologia a València. L’acte ret homenatge a qui fóra catedràtic d’Anatomia de la Facultat de Medicina, introductor de les idees evolucionistes i organitzador de l’homenatge a Darwin al Paranimf de la Universitat de València l’any 1909.


 

Robert D. Holt sosté que gran part de la diversitat de la vida ha sorgit de la lluita entre enemics naturals (depredadors, paràsits, patògens o herbívors) i les seues víctimes. En ocasions, la lluita entre enemics naturals pot facilitar el manteniment de la biodiversitat (per exemple evitant el creixement d’una espècie), encara que en unes altres circumstàncies, són els competidors naturals els qui poden limitar la biodiversitat pel fet que la majoria de les espècies tenen un o més enemics naturals.

L’investigador de la Universitat de Florida explicarà la interacció entre competència i molts problemes ecològics actuals, inclòs el control de plagues agrícoles, la recol·lecció, la conservació d’espècies en perill i la dinàmica de les malalties emergents. En la seua intervenció de dimarts al IX Memorial Peregrí Casanova, l’expert en Ecologia també analitzarà altres factors dels quals depén la competència entre espècies vinculada al comportament individual i del context espacial i comunitari.

El Memorial Peregrí Casanova és organitzat per l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació-Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.

Els anteriors Memorials Peregrí Casanova han comptat amb conferenciants com la biòloga evolucionista Rosemary Gillespie (Universitat de Califòrnia), Stanley L. Miller (University of California, San Diego), David M. Hillis (University of Texas, Austin), Francisco J. Ayala (University of California-Irvine), José Luis Sanz (Universidad Autónoma de Madrid), Rosemary i Peter Grant (Princeton University), i Roger Butlin (University of Sheffield).

 

Més informació: http://ir.uv.es/XRuUQ0P  

Imatges: