càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries CAE-UV participa en la Jornada “New Cooperativism in Agriculture in Valencia”

  • 20 de juliol de 2018
Image de la noticia

Aquesta jornada, organitzada per la Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, va comptar amb la presència de la directora de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries CAE-UV per tal d’abordar el tema del cooperativisme agrari i la seua importància en l’àmbit social i territorial.

La trobada New Cooperativism in Agriculture in Valencia, celebrada el dia 17 de juliol en la Ciutat Administrativa 9 d’octubre del barri de Nou Moles, s’emmarcava dins del programa de la Unió Europea EUROPEAN SOCIAL ECONOMY REGIONS 2018 PILOT (ESER), i va ser auspiciada per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana. Dins del panell “Protagonistes i associacions del medi rural”, la càtedra de Cooperatives Agroalimentàries CAE-UV va tenir un protagonisme especial.

La presentació d’aquesta càtedra fou inclosa com a exemple de bona pràctica en l’àmbit del cooperativisme agrari, que suposa combinar una activitat de modernització –mitjançant la col·laboració amb la Universitat– amb la visibilització de la participació de les dones en aquest terreny. Mª Pilar Alguacil, directora de la càtedra, exposà el contingut d’aquesta i les activitats que es plantegen realitzar en el seu primer any d’existència. Tanmateix, es revisaren els punts forts del cooperativisme agrari valencià i espanyol i, en particular, la seua capacitat de resiliència i de generar cohesió social i territorial al mateix temps que representa un fort impuls productiu i exportador. També es posà de manifest que la normativa reguladora i fiscal obstaculitzen en gran mesura les possibilitats de dimensionament, ja siga amb la constitució de grups com mitjançant processos de concentració.