càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra UNESCO de la Universitat i l’ERI-Sostenibilitat organitzan el seminari ‘L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la Universitat de València’

  • 16 de gener de 2018
Image de la noticia

Un seminari, que tingué lloc el dia 15 de novembre a l’Antiga Escola de Magisteri, va contribuir a l´impuls i la difusió de l’Agenda de les Nacions Unides amb una reflexió col·lectiva entorn dels ODS.

El seminari, obert a totes les persones i adreçat especialment a l’alumnat del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària, tractà de crear consciència sobre la importància del tractament dels ODS, en particular a les aules de secundària.

Els objectius de la jornada han estat, per tant, contribuir al coneixement, l’impuls i la difusió dels ODS entre la comunitat universitària i, en concret, entre el futur professorat d’Educació Secundària, per a la seua implicació en la formació d’una ciutadania responsable conscient dels greus problemes socioambientals interconnectats als quals s’enfronta la humanitat. Una ciutadania que, al seu torn, està preparada per a participar en les accions necessàries i la presa de decisions fonamentades que facen possible la transició a societats més justes i sostenibles.

Impartit per l’Equip d’Investigació del Projecte ‘(Re)orientant la pràctica docent cap a la sostenibilitat: entorns presencials i virtuals per a la formació del professorat d’Educació Secundària’ de la Universitat de València, coordinà el seminari la professora Amparo Vilches, i va tindre lloc al Saló d’Actes de l’antic edifici de l’Escola de Magisteri (av. Alcalde Reig 8, València).

Obriren la sessió els vicerectors d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao; i d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre, que van estar acompanyats en l’acte inaugural pel director del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària, Xosé Manuel Souto; el director de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament, José Miguel Soriano; i la coordinadora del seminari, Amparo Vilches.

La jornada va transcórrer al llarg de tot el dia, fins a les 20:30 hores, i va incloure una taula de diàlegs sobre els ODS 2030, amb expertes de la Universitat de València; una Ruta ODS, dissenyada i duta a terme per la Universitat Complutense de Madrid; una taula redona sobre ODS i educació, a càrrec de professores de la UNED; i el taller ‘Universitat-Ciutat-ODS’, descrit com a “una manera de fer ciutadania per al desenvolupament des del patrimoni cultural” i consistent en la realització d’un recorregut a peu per la ciutat de València guiat pel responsable de l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València, Ximo Revert.