càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Lluís Amigó de la Universitat de València és una iniciativa alineada amb els objectius de la Fundació Amigó en l'àmbit de la formació de professionals el treball estiga relacionat amb les diferents problemàtiques que afecten a xiquets, xiquetes i joves en situació de risc perquè puguen detectar-les, tractar-les i resoldre-les de la millor manera possible per a evitar possibles conseqüències negatives.

La Càtedra Lluís Amigó té els següents objectius:

  • Formar professionals per al treball amb adolescents des de qualsevol disciplina.
  • Donar una formació transversal i especialitzada en matèries de complexa actualitat que requereixen un professorat expert i amb dilatada experiència en el sector de la família, la infància i l'adolescència.
  • Oferir un marc estructurat d'estudi, anàlisi, reflexió i propostes al voltant de l'adolescència, les formes de comportament, socialització i els seus nexes familiars i relacionals de risc.
  • Ampliar coneixements al voltant de les problemàtiques que acompanyen l'avaluació, el diagnòstic i la intervenció amb les adolescències a través de la docència i experiències impartides per professionals experts i acadèmics.  

Amb la creació de la Càtedra Lluís Amigó es pretén enfortir la formació d'educadors i professionals en l'atenció integral de la infància i joventut, així com intensificar la recerca en el seu àmbit d'actuació des d'una perspectiva multidisciplinar. En l'actualitat, la Càtedra Lluís Amigó i la Universitat de València organitzen cada any el Màster propi en avaluació, prevenció i intervenció d'adolescents amb risc i violència filio-parental (MEPIAR).

Directora: Dr. Mª Vicenta Mestre