Logo de la Universitat de València Logo Centre de Formació i Qualitat Logo del portal

Obert el termini d'inscripció al MOOC "Nuevas formas de participación política"

  • 12 de març de 2020
MOOC

El Servei de Formació i Innovació Educativa (SFPIE) de la Universitat de València ofereix a la comunitat universitària i al públic en general aquest curs online en obert, accessible a través de la plataforma internacional MiríadaX per a cursos MOOC. Els participants en el curs tindran l'oportunitat de gaudir, de forma gratuïta, d'accés a tots els continguts del curs i als test d'avaluació.

El curs, que començarà el 23 de març 2020, pretén aportar una anàlisi de caràcter interdisciplinari sobre les formes de participació política en els diferents nivells institucionals, i sobre les seves vies de transformació. Comença amb un recorregut històric sobre els tres pilars en què s'ha assentat la reivindicació dels drets civils i polítics en l'època contemporània: la classe, el gènere i l'ètnia. El segon està dedicat a l'estructura i funcionament de sistema polític en els seus diferents àmbits; tant pel que fa a l'institucional públic, com a l'esfera de les ONG, sindicats, o grups d'interès. A continuació, es presenta el marc regulador i les formes concretes de participació existents en l'àmbit institucional espanyol en els seus diversos nivells: local, regional, estatal i europeu. Finalment, s'aborda la reflexió sobre noves formes de participació política, tant en l'àmbit institucional com en la societat civil, a partir de la coneguda democràcia deliberativa.

L'elaboració del curs ha estat coordinada per Pedro Jesús Pérez Zafrilla, Professor Titular de Filosofia Política de la Universitat de València, amb la participació de diferents especialistes, en el marc de les convocatòries de cursos MOOC oberta pel SFPIE. La producció dels vídeos que conformen el curs ha anat a càrrec del personal tècnic de la Unitat d'Innovació Educativa del SFPIE i els enregistraments s'han dut a terme a les seves instal·lacions.

El curs s'allotja a la plataforma MiríadaX, la de major difusió i impacte de MOOC al món hispanoamericà, gràcies a un conveni subscrit entre la Universitat de València i la pròpia plataforma, de manera que els MOOC produïts per la nostra universitat siguen accessibles pel major nombre de persones. L'alumnat que finalitze el curs amb èxit tindrà la possibilitat d'obtenir un certificat que així ho acredite.

Els vídeos que conformen el curs també estan disponibles al canal de YouTube UV-SFPIE a la llista de reproducció "MOOC Participación Política. Universitat València".

Llista d'enllaços: