GeneralitatCIDECSICUV Logo del portal

X Trobada de Pedra Seca. L’art de la Pedra Seca, Patrimoni de la Humanitat

  • 5 de juliol de 2019
Image de la noticia
Castellfort (Castelló). Foto: S Asins-Velis

El CIDE col·labora en la X Trobada de Pedra Seca. L’art de la Pedra Seca, Patrimoni de la Humanitat, que tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre al Pinós (Alacant). El termini de presentació de treballs finalitza el pròxim 14 de juliol.

El CIDE col·labora en la X Trobada de Pedra Seca. L’art de la Pedra Seca, Patrimoni de la Humanitat, que tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre al Pinós (Alacant).

Aquesta Trobada pretén fer valdre el patrimoni material i immaterial relacionat amb la pedra seca, després de la seua inscripció en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, al novembre de 2018.

La Comunitat Valenciana és la Comunitat amb major nombre d'hectàrees amb terrasses agrícoles de pedra seca de tot el país. Datades des de l'Edat de Bronze, constitueix un dels sabers més antics de gestió de sòl i aigua i representa, per tant, un extraordinari llegat cultural.

Per a tots aquells interessats a divulgar les seues investigacions i dades sobre la construcció en pedra seca poden presentar les propostes de pòsters i comunicacions fins al 14 de juliol.

Més informació en:

https://trobadapedraseca.es/ca/