Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • i+D+i

La investigació pròpia sempre ha estat present en la CECT. L’any 2000 va iniciar una tendència ascendent que encara es manté. Atesa la seua condició de servei de la Universitat de València, la seua producció científica compta com una línia d’investigació de departament, concretament del Departament de Microbiologia i Ecologia, al qual pertanyen com a docents els tres investigadors principals de l’equip d’investigació.
Com per a qualsevol altra col·lecció o CRB, els temes d’investigació són una gamma summament àmplia, ja que es poden abordar tots els aspectes de taxonomia, conservació i mètodes d’identificació o caracterització dels recursos que manté, i, de fet, tots ells han estat presents en l’activitat investigadora recent de la CECT:

  • Taxonomia, filogènia i conservació de bacteris marins
  • Bacteris d’interès agroalimentari: identificació, caracterització i conservació
  • Aplicació de mètodes d’autenticació i identificació de soques: MALDI-TOF MS i GC FAME
  • Desenvolupament de nous marcadors moleculars per a fongs i procariotes
  • Estudi de microorganismes halòfils
  • Elaboració de noves presentacions per als recursos genètics microbians
  • Optimització de protocols de conservació de soques delicades i recalcitrants
  • Exploració de la diversitat microbiana i del seu potencial biotecnològic

El núm. 54 del Butlletí Informatiu de la Societat Espanyola de Microbiologia, SEM@FORO, recull una ressenya sobre el nostre grup de la fi de 2012.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies