Opening ceremony of the 2023-2024 academic year.

La Universitat s'obri al sector empresarial francés

D'esquerra a dreta, Anne-Marie Prades, Bertrand Saby, Silvia Barona i Esteban Morcillo.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president de la Delegació de la Càmera Franco-Espanyola de Comerç i Indústria a València, Bertrand Saby, han signat un conveni de col·laboració que pretén acostar el món de la formació universitària amb el sector empresarial. A la signatura han assistit la vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals, Silvia Barona, i la delegada de la Càmera Franco-Espanyola, Anne-Marie Prades.

A través d’aquest conveni es potenciaran i regularan activitats com ara conferències, col·loquis, jornades de treball, debats, xerrades, seminaris sobre temes concrets per part de professorat proposat per la Universitat de València en el Club de Negocis de la Càmera. També s’organitzaran visites d’empreses per als universitaris i representants de la Càmera Franco-Espanyola formaran part dels Tribunals avaluadors de les tesis doctorals realitzades en la Universitat sempre que es compleixen els requisits establerts en la normativa aplicable.

Amb aquest acord es donarà suport als estudiants en la realització de pràctiques en empreses amb convenis amb la Universitat i es propiciarà la constitució d'una xarxa universitària entre les Universitats Franceses i la Universitat.

Per a desenvolupar aquest Conveni Marc, podran elaborar-se convenis específics en els quals es recullen projectes o programes d'actuació concreta i en els quals, en tot cas, es determinaran les finalitats proposades, el programa de treball i els mitjans necessaris per a portar-los a terme.

El rector Esteban Morcillo ha destacat la importància d’estretir les relacions amb França, un país amb el qual “compartim el model del sistema universitari”. Per al rector, el conveni permetrà també ajudar a visualitzar la Universitat de València com una institució capdavantera no sols en els àmbits humanístics i socials, sinó també com una potència en els camps de la tecnologia més avançada.

Per la seua banda, Bertrand Saby ha indicat que amb el conveni, a més de la col·laboració directa, la Universitat estarà connectada amb el Cercle francés a València, que inclou la Càmera, el Consulat, el Lycée y l’Institut Francés.
 

Last update: 7 de february de 2011 12:36.

News release