UVCulturaUV Logo del portal

“Los no vencidos”

“Los no vencidos”

Fotografies de Juan Navarro

Inauguració, 18 de febrero, a les 20.00 hores

Sala de la Muralla

CM Rector Peset

Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4

46001 València

Tel. 963166000

En el marc de la contribució a la recuperació de la memoria històrica, aquesta exposició pretén ser una aportació especial per a retenir les imatges d’aquelles persones que van protagonitzar la lluita per la llibertat durant la guerra civil i el franquisme i que ens segueixen acompanyant en el dia a dia, constituint així un homenatge visual tant a qui segueixen amb nosaltres com a qui, desgraciadament, van caure víctimes de la repressió o del temps inexorable.

La mostra consta de 40 fotografies que arrepleguen imatges de membres de la FUE i guerrillers destacats en la lluita. Entre ells trobem a Alejandra Soler, amb 32 anys en l’exili en la URSS, Juan Marín, oficial de la Republica i membre de la resistència a França, Darío Marco, Juanjo Estellés. Sindicalistes com Vicente Ramis i Isidro Guàrdia, membres de l’institut obrer com Emilio Monzó que va estar en la Batalla de l’Ebre a les ordres directes del General Lister. Guerrillers de l’Agrupació Guerrillera de Llevant i Aragó (AGLA) com José Navarro, Reme Montero,i Esperanza Martinez,o brigadistes com Josep Almudever.

Aquest és un projecte del fotògraf Juan Navarro, col·laborador habitual del diari “Público” a València. La seua trajectòria fotogràfica va començar fa 23 anys quan es va graduar en el Boston Art Institute. Durant 20 anys el seu objectiu es va dirigir cap a l’esport professional; primer amb la revista Don Balón, des de la qual durant 10 anys va cobrir tots els esdeveniments esportius d’alt nivell, Els següents 10 anys amb el diari AS. Posteriorment va treballar en el diari Levante-EMV durant un any. Des de fa tres col·labora amb el diari Público.

Los no vencidos