UVCulturaUV Logo del portal

ANDREU ALFARO. DIBUIXAR L'ESPAI

Andreu Alfaro "Johann W. Goethe zwischen 1774 und 1783", 1985. Disseny Pablo Mestre 2023

 

 

 

 

VISITES GUIADES PELS COMISSARIS DE L'EXPOSICIÓ:

 

6 d'octubre 18h: INSCRIPCIÓ

20 d'octubre 12h : INSCRIPCIÓ

10 de novembre 18h: INSCRIPCIÓ

 

 

 

 

 

Andreu Alfaro (1929-2012) és un dels artistes valencians de més projecció nacional i internacional de l’última centúria. El filòsof Friedrich Nietzsche considerava la voluntat de poder com el motor principal de l'home: allò que mou la seua ambició per aconseguir els seus desitjos. En Andreu Alfaro  ̶  dibuixant natural, pintor esporàdic, fotògraf ocasional i escultor vocacional ̶  aquesta voluntat pugna per conferir a la matèria formes noves i senzilles. Artista autodidacte, lector incansable, viatger atent al que succeeix en el món del seu temps i ciutadà compromès amb els valors de la llibertat i la democràcia, amb el seu país i la seua cultura, Alfaro erigirà una obra universal, canviant però coherent, en què la simplicitat de formes s'alia amb la complexitat espacial per a centrar-se en l'emissió missatges que interpel·len sempre a qui la contemplen.

 

 

© Eduardo Alapont

 

 

El procés creatiu d'Alfaro, en totes i cadascuna de les seues facetes, està guiat pel dibuix, per al qual està especialment capacitat. L'exposició Andreu Alfaro: dibuixar l’espai és un projecte pensat i dissenyat per dos bons coneixedors de la seua obra, Anacleto Ferrer, catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València, i l'artista plàstic Artur Heras, també coautors de la mostra Alfaro-Fuster. Assaig amb els dits, que va produir el Centre Cultural la Nau en 2017. 
En aquesta ocasió, s'ha preparat un itinerari pel procés creatiu de l'artista que rastreja aqueixa passió per la forma des dels esbossos dels seus quaderns de treball privats fins a les seues grans escultures públiques.

 

 

© Eduardo Alapont