UVCulturaUV Logo del portal

Defensem
Anaïs Florin

Adam Kraft
Adam Kraft

 

 

 

 

Defensem és una instal·lació de l'artista Anaïs Florin situada al claustre superior del Centre Cultural La Nau, obra vinculada a l'exposició "Arxiu ecologista. Memòria i cultura visual de l'ecologisme valencià des dels anys setanta", comissariada per Alberto Berzosa i Jaime Vindel.

 

El treball de Florin conjumina l'activisme amb la producció artística desplegant dos plans que es realimenten. Per un costat, destaca la seua col·laboració amb espais híbrids i arxivístics de caràcter independent, com és El Punt. Espai de Lliure Aprenentatge i A Hores d’Ara, en què ha investigat sobre els imaginaris ambientalistes valencians i ha dissenyat metodologies amb les quals mira de donar visibilitat als seus documents. Per un altre, produeix obres artístiques que es formalitzen a tall d'intervenció en l'espai públic. S'apropia dels formats clàssics de l'activisme mitjançant l'ús de pancartes i cartelleria, en què inclou lemes i missatges que tenen la font d'inspiració en els documents conservats en els arxius esmentats. Florin mostra aquestes consignes travessades per lògiques de distanciament, descontextualizades del seu lloc d'origen. 

 

En Defensem Florin recupera en concret múltiples reclams històrics de l'ecologisme valencià, i actualitza i revitalitza el valor polític i poètic contingut pel conjunt d'arxius amb materials que es despleguen en l'exposició. Funciona així com un túnel del temps que connecta i reivindica els diferents moments de la història de l'ecologisme per tal de continuar mirant des del passat cap al futur.

 

ARXIU ECOLOGISTA. MEMÒRIA I CULTURA VISUAL DE L'ECOLOGISME A VALÈNCIA DES DELS ANYS 70