UVCulturaUV Logo del portal

Enric Balanzà – Dibuixos i pintures

Exposicions

Inauguració, dijous 15 d’abril a les 20.00 hores
Del 15 d’abril al 15 de maig de 2010
Sala de la Muralla

Aquesta exposició d’Enric Balanzà ens dóna a conèixer més de quinze anys del seu laboratori, dels seus formats menors, dels seus dibuixos (alguns, a bolígraf), de les seves aquarel·les, dels olis sobre paper, i dels seus olis sobre llenços de petit format. Peces soltes, i de vegades políptics. Xiquets, maternitats, rondes i jocs infantils com de poema del peruà José María Eguren, parcs encantats, la pròpia infància dels seus dos fills, els somnis i els malsons d’aquests últims, la calmada vida familiar, els armaris en ordre…Xiquets envoltats d’ocells, unes colomes en Alfara –Alfara contrapunt rural a València, i Almenara com escapada a la mar-, un gat, una cabra, uns gossos… Una nena tocant la flauta.
Rostres i cossos de dones en homenatge a Henri Matisse. La petjada del pintor del luxe, de la calma i de la voluptuositat està molt present en l’obra de Balanzà de mitjan dels anys vuitanta, encara estripada i expressionista, i ha seguit estant-lo, de manera més difusa. I tot més post-expressionista al llarg de les etapes següents. Aquesta pintura, a més d’estar molt viscuda, té memòria, consciència de la tradició, de les tradicions en les quals s’inscriu.

Enric Balanzà (València, 1957) va estudiar a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficies Artístics de València. La seua obra s’ha vist en nombroses mostres individuals a les galeries Tercer espacio, (2008) i Estampa (1998-1999) de Madrid; i Leonarte, de Valencia (2008); Claramunt, de Barcelona (2001), entre d’altres. Entre les últimes mostres col·lectives, es poden destacar Ars fundum, Bienal de Sevilla, 2008; LXVII Exposición Internacional de Artes Plásticas de Valdepeñas, 2006, i V Certamen Nacional de Pintura Parlamento, La Rioja, 2006.

Hi ha obra seua a diferents col·leccions com MAFRE, Valencia; Fundació la Caixa; IVAM Centre Julio González; Museo Municipal de Madrid, Diario Levante i Universitat Politècnica de València.

Dibuixos i pintures

Col·legi Major Rector Peset
Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4
46001 Valencia
963166000