UVCulturaUV Logo del portal

Nicolasito Pertusato

Dues dones actuant

Dansa València. Centre Cultural La Nau

'Nicolasito Pertusato' de Mar García i Javi Soler (20 minuts)
Dansa València

Coreografia, idea original i creació musical: Mar Garcia Martí i Javi Soler Giner. Intèrprets: Mar Garcia, María Landaribar, Vera Palomino i Javi Soler. Ajudantia en la composició musical: María Amor i Daniel Romano. Extres: Carlota Malo, Pau Gómez. Escenografia: José Juan García. Tècnic i ajudantia: Martí Forcada. Collaboradors: David Mormeneo, Lucía González, Jana Flotats, Dani Romano, María Amor i resta de músics. Mirada externa: Cris Blanco. Dramatúrgia Roberto Fratini.

Aquesta peça utilitza Las meninas de Velázquez com a font conceptual principal. Enigma, protagonisme i espectador representen els grans conceptes  vehiculars, conclosos a partir d'una investigació entorn de les teories i especulacions  sobre els misteris que proposa el llenç. Traduir aquests conceptes en una peça  escènica i mantindre, alhora, l'aire de Las meninas, amb el so i el moviment  com a mitjans, és l'objectiu de la proposta.

El treball dels seus creadors parteix de la investigació escènica entorn de  les seues especialitats, moviment i so. Des de 2019, investiguen a partir del  trànsit per la línia que separa ambdues disciplines, desenvolupant les peces RECORD: què ens passarà? (2021) i Nicolasito Pertusato (2022), gràcies a residències de creació en El CorralitoxTNT, La Caldera, Dansa València, la  Universitat de València, Graner Barcelona i Migrats Dansa 2023, València, on  desenvolupen el seu últim projecte.

Aquesta peça ha sigut premiada amb el Premi Migrats Dansa 2023

Les entrades de teatre es podran reservar amb antelació a la Tenda de la Universitat a La Nau i als campus, o bé a la seua web (https://events.fundacio.es/o/5). Cada entrada costarà 2,10 €