UVCulturaUV Logo del portal

Pinacoteca de la Ciència 2013

 

 

Gemma Rodríguez-Tarduchy, Servei de Genòmica, Institut d'Investigacions Biomèdiques Alberto Sols, CSIC-UAM, Madrid.
"El color de l'ADN"

 

 

 

 

 L'exposició està articulada a través de 12 plafons amb imatges científiques, prèviament publicades en la secció Pinacoteca de la web de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM).

 

El propòsit de la mostra és acostar la ciència als ciutadans, mostrant imatges de contingut científic des d'un punt de vista artístic. D'aquesta forma, la fotografia es converteix en un nou vehicle per a la divulgació científica. Les imatges són rebudes al llarg de tot l'any i mensualment els responsables de la SEBBM publiquen la millor de totes elles. Una vegada a l'any s'obri el període de votacions amb la finalitat d'escollir «la millor imatge científica». Una vegada en aquest punt, un jurat compost per membres de la SEBBM i de l'empresa patrocinadora del premi, Eppendorf, tria la imatge guanyadora entre les tres més votades. El premi consisteix en una ajuda de 600 euros per a subvencionar la inscripció del guanyador al següent congrés, així com les despeses de desplaçament i allotjament.

 

 

 

 

Isabel Lastres Becker. Departament de Fisiopatologia Endocrina i del Sistema Nerviós,
Institut d'Investigacions Biomèdiques Alberto Sols CSIC-UAM. Madrid. "La sobreexpressió de Tau indueix microgliosi en l'hipocamp"

 

 

 

 

 


Els plafons que configuren la mostra actual corresponen a les imatges que van ser publicades entre juliol de 2012 i juny de 2013 i que han estat presentats durant el congrés de la SEBBM a Madrid del 3 al 6 de setembre de 2013.

 

MÉS INFORMACIÓ