UVCulturaUV Logo del portal

Pop Up València: reactiva la ciutat

 

 

 

LOGO POP UP

 
 

 

 

 

 

 


València té, com totes les ciutats, indrets en què compartim la memòria col·lectiva, allò que ens ha fet com som. No obstant això, la nostra ciutat necessita llocs en què puguem compartir els desitjos col·lectius i on expressar com ens agradaria ser.


Hi ha persones treballant a la nostra ciutat que veuen els espais en desús com a espais d’oportunitat i saben que els ciutadans tenim la capacitat per gestionar aquests espais i omplir-los de contingut.


Hi ha eines informàtiques, obertes i gratuïtes, que ens permeten saber quins són els espais infrautilitzats del nostre entorn, com es poden gestionar, quines necessitats poden resoldre i quins col·lectius estan treballant en aquest tipus de projectes.


Podem implicar les nostres administracions públiques perquè expliquen quines són les dificultats que generen aquests models de gestió i trobar solucions que permeten l’accés als recursos infrautilitzats, la flexibilització del seu ús i la difusió d’aquesta reactivació ciutadana.


POP UP VALÈNCIA recull una sèrie de projectes i processos, que demostren que hi ha línies de treball compromeses amb la nostra ciutat, propostes que permeten portar l’activitat quotidiana a llocs abandonats, despertar la responsabilitat ciutadana sobre el seu entorn per resoldre els seus problemes quotidians sense necessitat de grans pressupostos. Les propostes donen visibilitat als espais en desús i mostren possibilitats d’ús i gestió per a aquests espais. Es genera un principi de diàleg amb els ens públics (universitats, ajuntament, etc.) per potenciar noves eines de gestió basades en la participació. El resultat d’aquest diàleg, encara en marxa, s’exposa com a matèria de reflexió per continuar treballant.

 

 

 


PARTICIPANTS:

 
Bloc de Portuaris, Cabanyal
Proposta per a les antigues Naus Cross 
Mentalmorfosi i + 
Mixuro amb Silvia Molinero Domingo 
Viver Vertical 
Caixes Blanques 
REARQtivant els espais oberts de La Nau 
Taller Pop Up València. UPV - UV 
MAGISTERI 
- Conversaciones Urbanas 
Plataforma web 








 
 

 

 

 

 

 

Mentalmorfosi, Associació LAminúscula
Mentalmorfosi, Associació LA minúscula

 

 

 

 

ACTIVITATS RELACIONADES:  

 

Taula rodona Altres formes de fer ciutat,  dimarts 29 d'octubre, 19 h., Aula Magna.

Taller multidisciplinar "Pop up València. Reactiva la ciutat", 18 - 25 d'octubre, ETS d'Arquitectura UPV

 

Més informació: Pop up València