UVCulturaUV Logo del portal

Rehogar 6. Disseny obert i reutilització. Exposició col·lectiva.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

Rehogar és una aposta per la renovació dels "trastos vells" reconvertits en peces de mobiliari, il•luminació o noves tecnologies.

Disseny i sostenibilitat s'apleguen al Jardí Botànic de la Universitat per mostrar hàbitats creats a través de la reutilització de residus.

Més de trenta propostes internacionals amb dissenys innovadors i sostenibles, així com també les eines necessàries i els processos de construcció per a promoure la sostenibilitat i que el públic assistent puga posar-la en pràctica.

 
 
 
 

Everything You Buy is Rubbish de Charles Duffy, de Charles Duffy, William Gubbins i Billy Turvey, proposa unes sabatilles de plàstic reciclat que ens adverteixen de la relació directa entre consumisme i residus.
 
 
 
 
 
La sisena edició de Rehogar 6. Disseny obert i reutilització ens presenta una exposició col•lectiva de disseny a partir de la reutilització, a través de la qual la institució acadèmica i el col•lectiu Makea Tu Vida, organitzadors de l'exposició, proposen idees pràctiques, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient mitjançant el disseny.
 
Llums fets a partir de la recuperació de penjadors o bé creats a partir de residus plàstics que es fabriquen usant els principis de les màquines de cotó de sucre; portes d'armari convertides en taula; taules realitzades, al seu torn, a partir de vells bidons de gasoli; sabatilles de plàstic reciclat que adverteixen el públic de la relació directa entre consumisme i residus, una màquina que fabrica llapis... Aquestes són algunes de les més de trenta propostes de creadors internacionals que, per mitjà del disseny obert i la reutilització de residus, ens acosten a un model de desenvolupament i producció més sostenible, que afavoreix noves xarxes de creació col•lectiva.
 
La mostra, que podrà visitar-se al Jardí Botànic de la Universitat de València fins al proper 11 de gener, és ja, en aquesta sisena edició, tot un referent en el terreny de la reutilització dels residus com a primera matèria de nous objectes. I no sols això, sinó que aquesta vegada pretén educar i guanyar prosèlits a la causa de la sostenibilitat a través del disseny, ja que, juntament amb les peces, es presenten al públic les eines i els processos per a arribar a aquests dissenys originals i respectuosos amb el medi ambient.
 
 
 

‘From Here For Here’, d'Ariane Prin, proposa un sistema de producció que reflexiona sobre l'ús dels residus propis com a primera matèria per a la producció local, en aquest cas dels llapis per a estudiants del Royal College of Arts de Londres.
 
 
 
 
 
En la seua sisena edició, declaren des del col•lectiu Makea Tu Vida, organitzadors de la mostra juntament amb la Universitat de València, “l'exposició col•lectiva Rehogar proposa un recorregut a través de propostes de mobiliari i accessoris per a l'hàbitat, l'ADN del qual és obert i compartible. Més enllà dels objectes, l'objectiu principal d'aquesta edició de Rehogar és mostrar els processos de creació i transformació implícits en el desenvolupament de cadascuna de les propostes. Obrint el seu disseny, revelem els ingredients, les eines i les instruccions de muntatge perquè qualsevol persona les puga comprendre, replicar i adaptar a les seues necessitats i convertir-se així en dissenyador i constructor dels seus propis espais”.

Rehogar és una mostra que alberga un contingut heterogeni, que abasta des de propostes de mobiliari i il•luminació fins a projectes que deixen volar la imaginació desenvolupant màquines que exploren processos de transformació de baixa intensitat i alt impacte.
 
 
 
 

Reciclar Me Abduce’ és una proposta de Madreinspain que proposa la reutilització de plats, bols, paelles, espremedores, cendrers, tant metàl•lics com de plàstic, per a la construcció de lluminàries.
 
 
 
 
 

En les seues sis edicions, Rehogar ha exhibit ja més de 300 peces i ha teixit una sòlida xarxa internacional de creadors i creadores conscients que despleguen la seua feina des del respecte al mitjà en què viuen.

Repensar la nostra llar i els nostres estils de vida, proposar solucions pràctiques i sostenibles que ens parlen del quotidià, accessibles a qualsevol persona, reproduïbles i sobretot respectuoses amb el medi ambient, són els objectius d'aquest projecte. “Hem emprès un camí", conclouen els organitzadors, "en què el disseny ja no serà fet solament per professionals. Ara té més sentit agafar un disseny ja existent i piratejar-lo perquè s'adapte a les nostres necessitats”, recapitulen des de Makea.
 
 
 
Participants:
 
Aarón Moncho Martí (Alcoi)
Alex Trotta (Ancona, Itàlia)
Andrea Furlan (Buenos Aires, Argentina)
Andreia Tocha (Lisboa, Portugal)
Ariane Prin (Londres, Regne Unit)
Bling Studio (Màlaga)
Carmenyo (València)
Charles Duffy, William Gubbins i Billy Turvey (Londres, Regne Unit)
Claudia Jimena Torres Osuna (Òdena, l'Anoia, Catalunya)
Crea-Re (Cracòvia, Polònia)
David Fernández Jiménez (València)
De Bigot Enrotllat (València)
Dika Estudio (Màlaga)
El Fabricante De Espheras (València)
Fabriq (València)
Flou Flou D.A. (València)
Guillermo Songel (València)
Juan José Alfaro Alfaro (San José, Puerto Rico)
La Caixa Verda – Patossa (València)
Laboratorio Arre (València)
Las Tres Sillas (València)
Lidón Artero (València)
Madreinspain (València)
Manufactur-e (València)
R3accion (Alacant)
Re.Colectivo (Cabranes, Astúries)
Reciclado Creativo
Recikla2 (Granada)
Recrea’ndo (Saragossa)
Riduble (València)
Sea Search Project (Sant Sebastià)
Silvia Bolumar (València)
Terram (Barcelona)
The Polyfloss Factory (París, França / Londres, Regne Unit)
Vicente Mas Fito (València)