UVCulturaUV Logo del portal

Roomart 2015 - Migracions visuals.

 

 

 

 

 

 

 

 

Artistes participants:

 

Karina Vagradova. Rússia / València

Manuel Martínez Llambrega. Xile  / València

Su-pi Hsu. Taiwan / València

Adriana Chávez. Mèxic / València

Ewa Okolowicz. Polònia / Xile

Aldo Alcota. Xile / València

Vicente Perpiñá Giner. València / EUA

Natuka Honrubia. València / Regne Unit

Pau Pascual i Galbis. València / Mèxic

Paula Prats. València / Islàndia

Daniel Coves. València / Alemanya

Nuria Antolí . València / Barcelona

 

 

 

 

  © Su-pi Hsu

 

 

 

 

Roomart és una plataforma de recerca, estudi i suport de les produccions artístiques emergents impulsada per l'empresa ROMEU i ROM EDITORS. La promoció i el desenvolupament de l'art contemporani valencià són els pilars estratègics sobre els quals es basa aquesta iniciativa. La proposta Roomart 2015 està assentada en la doble perspectiva immigració-emigració. Fins fa poc, el nostre espai cultural era clar receptor de poblacions foranes; ara també s'incorpora al flux emigratori amb els seus artistes. Així, en aqueixa bidireccionalitat quant a l'acolliment en el nostre espai territorial o l’allunyament respecte a aquest, Roomart 2015 situa el seu tercer projecte de suport als joves creadors valencians. I ho fa en un intent d'impulsar el treball tant dels qui han iniciat les seues recerques fora del seu àmbit natiu, com el d'aquells altres que, integrats en la nostra societat, no van nàixer ací i, per tant, no és aquest el seu context cultural originari. Migracions, doncs, com a desplaçaments que han obert nous canals i vies creatives en les poètiques dels artistes, les materialitzacions dels quals s'obrin a una diversitat de suports, llenguatges i disciplines.

 

 

 

 

  © Nuria Antolí

 

 

 

 

Les significacions dels relats visuals actuals, definits a través de les noves destinacions, es concreten en l'obra de dotze artistes valencians amb uns camins estètics que han poat, necessàriament, en un desplaçament. Si l'experiència precedeix l'obra, aleshores Roomart 2015 - Migracions visuals pretén parlar, en la seua tercera edició, de com aquests processos migratoris han incidit en la interpretació el món contemporani a través de la imatge formulada pels nostres joves creadors.

 

 

 

 

 

  © Pau Pascual

 

 

 

 

El nostre espai cultural era clar receptor de poblacions foranes, però ara també s'incorpora al flux emigratori. Els artistes formen part d'aquesta realitat convertida en fugida i cerca, en aprenentatge i distanciament, en esperança i llunyania. Sobre una tal actualitat, pel que fa a l'acolliment en el nostre espai territorial o allunyament respecte a aquest, Roomart 2015 planteja Migracions visuals com a desplaçaments que han obert nous canals i vies creatives en les poètiques dels artistes, els quals presenten unes materialitzacions que s'eixamplen a una diversitat de suports, llenguatges i disciplines. 

 

 

 

 

© Vicente Perpiñá

 

 

 

 

Les significacions d'aquest present globalitzat, detallat en l'experiència personal i creativa dels relats visuals actuals definits a través d'aqueixes noves destinacions, es concreten en l'obra de dotze artistes, els itineraris estètics dels quals estan necessàriament influïts per aquest canvi, que influeix i condiciona d’una manera ineludible el pensament i la societat.