UVCulturaUV Logo del portal

EL SILENCI DE LA SALUT

Cicle "La mort i el procés de morir"
Programa Cultura als Campus
Cementeri de València. Foto Cristina Díaz Villas

 

 

En la seua primera exposició individual, “El silenci de la salut”, a la Biblioteca Joan Reglà, presenta una sèrie de catorze fotografies en les quals reflecteix el record i la cura que els vius tenen dels morts. No tracta el duel, sinó la memòria de tots els qui estan vius en el record dels qui els visiten. Ha fet les fotografies al Cementeri de València.

 

La calidesa del registre fotogràfic en ser digital, sense edició de color, li ha permés captar la respiració de la pedra i els contrastos de tonalitats i els reflexos de la llum.

 

Passejar entre les tombes li ha ensenyat a captar la respiració de la pedra, la presència de les flors i l’empremta que deixen en nosaltres els qui ja no estan, però hi jauen.

 

Biografia: Cristina Díaz Villas nasqué a Màlaga el 29 de gener de 2001. Estudià els tres primers cursos de belles arts en la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Màlaga. Actualment estudia quart curs en la Universitat Politècnica de València. És esportista, atleta de perxa. Va ser segona d’Andalusia en 2022 i quarta d’Espanya en 2020.

 

Es considera artista plàstica interdisciplinària. Treballa amb la memòria com a tema principal, amb una visió personal i en l’àmbit social. Ha muntat instal·lacions com Memorias, Memorias de un cuentacuentos, Divertida colección de peligros placenteros i Arrels. Ha participat en l’exposició col·lectiva Utopías insostenibles  (València 12-27 de gener de 2023).